Actualitate
Doina Harda, candidat la președinția PSD Alba Iu­lia:
"Calitatea și competența sunt valorile pe care le promovez"
     - Astăzi are loc conferința de alegeri a organizației Partidului So­cial Democrat Alba Iulia. Competiția pentru președinție se anunță dură. Care sunt motivele pentru care a-ți intrat în cursă?
    - Sincer, nu am intenționat de la bun început să fac acest pas, dar participând în calitate de vicepreședinte cu probleme organi­za­torice la majoritatea adunărilor generale de alegeri din organizațiile locale am descoperit, de fapt redescoperit, că avem în PSD foarte mulți oameni adevărați, cinstiți, care au rămas alături de noi atunci și acum când alții ne blamează și ei au nevoie și merită un om care să le știe problemele, să le cunoască sufletul și să lupte pentru ei. Nu sunt vorbe mari. Poate că aceste constatări nu s-ar fi materializat într-o candidatură dacă nu aș fi convinsă că avem acum în PSD un climat și condițiile unei competiții reale. Eu nu vânez funcții sau diverse poziții privilegiate pe care să mi le ofere partidul. Prin munca mea am ajuns la conducerea unei firme private. Sunt deci inde­pendentă și de aceea invulnerabilă la presiuni și șantaj politic.
    - Ce doriți să realizați ca președinte al PSD Alba Iulia?
    - În primul rând doresc o reconstrucție a acestei organizații care este cea mai importantă organizație locală din județ și un model pentru celelalte. Vreau o organizație puternică, unitară și coerentă. Vreau să fim o echipă care să funcționeze la unison, fără a înțelege prin aceasta conotațiile negative ale unanimității. Dimpotrivă, vreau o echipă în care comunicarea să fie regula, iar odată o decizie luată cu toții să muncim pentru realizarea ei. Doresc în același timp stabilirea unor canale de comunicare mai bună și cu celelalte par­tide astfel încât să scoatem PSD din conul de umbră în care ne-au aruncat atitudini greșite din trecut și din prezent. Și desigur nu avem voie să uităm de un partener de dialog foarte important - cetățeanul. Fără albaiulieni nu ne putem realiza obiectivele. Nici noi, nici ei nu trebuie să uităm că suntem reprezentanții unui partid social-de­mocrat, iar problemele cetățenilor sunt prioritatea noastră. De aceea obiectivul principal este să impunem PSD ca un jucător important pe scena politică a municipiului Alba Iulia, fapt care să se reflecte pozitiv în rezultatele viitoarelor alegeri.
    - Cum veți reuși reformarea PSD Alba Iulia?
    - Îmi propun în primul rând să fac ceea ce știu să fac: organizare eficientă, management performant, comunicare foarte bună și con­struirea unei echipe sudate. Criteriul care va prima în selectarea și promovarea în organizație va fi competența și activitatea de militant în cadrul partidului. Nu ne vom mai baza pe cantitate, ci pe calitate. Tocmai din acest motiv eu nu cred că trebuie să rupem orice legătură cu trecutul, cu cele bune și cele rele, ci trebuie să învățăm, să valorizăm ceea ce el ne arată pentru a putea construi viitorul pe temelii solide. Orice lucru bun se realizează cu mult suflet și doar atunci când crezi în ceea ce faci. Eu cred în oameni, cred în tineri așa cum cred și în experiența tâmplelor cărunte. Acestea sunt "in­strumentele" pe care le voi folosi.
Anca DINICĂ

Demersuri preliminare pentru realizarea strategiei de dezvoltare a județului Alba
     Crearea unei strategii profesionale este un demers indispensabil pentru realizarea unei dezvoltări durabile a județului Alba. În vederea realizării acestei strategii, conducerea CJ Alba pregătește un plan de lucru care să implice și autoritățile locale, pentru ca obiectivele CJ și cele ale Consiliilor locale și primăriilor trebuiesc armonizate. Conducerea CJ Alba va face deplasări în teritoriu pentru a discuta cu reprezentanții comunităților în vederea stabilirii unui set de criterii care să vizeze dezvoltarea economică și implicarea locală, în prin­cipal, pe asi­gurarea infrastructurii (reabilitarea drumurilor și asi­gu­rarea alimentării cu apă). În acest sens, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, însoțit de vicepreședintele CJ Alba, Florin Mărginean și de directorul Direcției Tehnice, Dan Popescu, s-au deplasat la Tibru și Jidvei pentru a analiza la fața locului necesitățile acestor comunități. S-a luat în discuție necesitatea pietruirii unor drumuri comunale, Consiliul Județean Alba urmând să asigure consultanța tehnică ne­cesară pentru realizarea proiectelor de pietruire a drumului comunal de la Tibru și a celui de la Bălcaciu. Aceste deplasări vor continua, deoarece pentru conducerea CJ Alba este foarte important să aibă o colaborare foarte strânsă cu comunitățile locale și să cunoască cât mai amănunțit necesitățile de dezvoltare ale acestora.
Florin ROMAN

Pensionari, "să trăiți bine" cu... urzici!
culegători de urzici     Sosirea primăverii "i-a scos din foame" pe mulți dintre con­ju­dețenii noștri, în special pe unii dintre pensionari, care nu au bani nici măcar pentru a-și cum­păra din piață o grămăjoară de urzici, darămite pentru car­ne. În schimb, ei au suficient timp pen­tru a ieși la cules de urzici, din care să prepare o ma­să cal­dă, îmbinând astfel uti­lul cu plăcutul.(R.G.)
Curățenie în ograda Spitalului județean
     Mâna de gospodar a fostului viceprimar al municipiului Alba Iulia, dr. Călin Potor, și-a făcut simțită prezența încă din primele zile de la instalarea sa în funcția de director al Spitalului județean de Urgență. Personalul de întreținere a fost pus la treabă, angajații începând curățenia de primăvară în curtea unității sanitare. Au fost strânse deșeurile de pe spațiile verzi, au fost adunate frunzele căzute, inclusiv de pe acoperișul clădirii și au fost curățați pomii de crengile uscate. De asemenea, au fost trasate locurile de parcare din fața spitalului, văzându-se încă de la intrarea în curtea unității că este impusă ordinea.(R.G.)
Ion Dumitrel a adus un ultim omagiu Papei Ioan Paul al II-lea
     Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a participat ieri la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia pentru mântuirea sufletului Sfântului Părinte, Papa Ioan Paul al II-lea. "Papa Ioan Paul al II-lea, în cei 26 de ani de pontificat, a muncit cu grija unui adevărat părinte pentru apropierea dintre Bisericile Creș­tine, cu un devotament exemplar pentru dialogul dintre religii. Cre­dința sa puternică l-a transformat într-un apostol al păcii și unității, făcând din el un reper al speranței și demnității. Vom păstra mereu vie amintirea Papei Ioan Paul al II-lea, care a făcut din faptele sale adevărate pilde pentru credincioșii din lumea întreagă", a spus președintele CJ Alba la ieșirea de la slujbă.(F.R.)
Comercianți iliciți amendaț
    i Polițiștii aiudeni au efectuat în 7 aprilie, cu ocazia târgurilor organizate pe raza municipiului, o acțiune. S-au constatat un număr de 44 de contravenții. Au fost aplicate 10 amenzi pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și 10 pentru încălcarea regulilor de circulație. Nici comercianții nu au scăpat controlului, 23 dintre aceștia ale­gându-se cu sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor a fost de 28,6 milioane de lei. (L.I.)
Comisie de analiză a cererilor pentru locuințe la Sebeș
     Primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă ne-a informat că în baza hotărârii de Consiliu local nr. 121/2005 s-a constituit o co­misie de analiză a cererilor de repartizare a locuințelor din domeniul privat al localității.
    Aceasta are ca obligații analizarea cererilor depuse pentru locu­ințe și calcularea punctajului obținut de fiecare solicitant, precum și prezentarea spre aprobare a listei solicitanților în ordinea descres­cătoare a punctajului obținut de fiecare dintre ei. Conform ultimelor date, la Primăria Sebeș există înregistrate peste 300 de cereri care vizează obținerea unei locuințe.(R.J.)
Deputatul Nicolae Popa în Finlanda
     În perioada 10-16 aprilie a.c., deputatul PUR de Alba, Nicolae Popa, va fi prezent la Helsinki și Riga, unde va participa la prima reuniune a Adunării Uniunii Europene Occidentale. La această în­tâlnire se vor dezbate probleme de securitate, apărare și monito­ri­zarea producției de armament. "Doresc să fac un loby susținut pen­tru ca pe viitor, uzina mecanică din Cugir să fie nominalizată pentru producerea de armament modern", a spus deputatul Nicolae Popa.(F.R.)
Delegație albaiuliană la Vic-en-Bigorre (Franța)
     În perioada 10-13 aprilie la Vic-en-Bigorre (Franța) va avea loc un colocviu internațional având ca temă dezbateri asupra Directivei Cadru Apă Europeană și Sistemul de Informare Geografică (GIS). Colocviul este organizat în cadrul proiectului AQUAFIL care face parte din strategia de implementare la nivel regional a politicilor și directivelor Uniunii Europene referitoare la managementul apei. Rea­mintim că acest proiect este parte a programului Interreg III C, iar parteneri pe lângă Consiliul local al municipiului Alba Iulia sunt administrații locale din Luxembourg, Franța, Portugalia, Ungaria și Bulgaria. Partenerul român va fi reprezentat la acest colocviu de o delegație condusă de primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava. (A.D.)
Inspecții la drumurile comunale
     În această săptămână, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreședintele Florin Mărginean și directorul Direcției Tehnice, Dan Popescu au luat la "puricat" rețeaua de drumuri comunale din zo­nele Bălcaciu și Veseuș. "Am trecut la evaluări, pentru că dorim să implementăm noi soluții tehnice. De exemplu, dorim să trecem la folosirea rășinii pentru pietruiri", a spus vicepreședintele Mărginean. Aceeași echipă a inspectat starea drumurilor din zona Cricău și Tibru.(F.R.)
Poduri în reparații
     Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Mărginean, ne-a declarat că mai multe poduri și podețe vor intra în reparații, după ieșirea din iarnă și după inundațiile de luna trecută. "Avem în vedere reparații la Ciugudu de Sus, Teleac, Vărtănești, Șpring și Între­galde", a spus Florin Mărginean. Pentru aceste lucrări, CJ Alba a a­locat aproape o jumătate de miliard de lei.(F.R.)

Sus
© Copyleft S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.