Curier județean
În opinia liderului PPCD Alba
"Să trăiți bine!", un simplu slogan de campanie
     În cadrul conferinței de presă susținută la sediul PPCD Alba, președintele organizației, Alin Popa, a criticat modul cum actuala pu­tere înțelege să-și țină promisiunile referitor la solganul "Să trăiți bine!". Domnia sa a atras atenția asupra noului Cod Fiscal adoptat de Guvernul Tăriceanu care prin accizele prevăzute va duce la scum­piri nejustificate și greu de suportat în primul rând pentru pen­sionari. De asemenea dl. Popa a arătat faptul că în lipsa unei sta­bilități politice și legislative România nu poate fi atractivă pentru investitorii străini care, "în lunile ianuarie și februarie 2005 au retras din România un capital de aproape patru ori mai mare decât au investit". Tot în opinia domniei sale, în ritmul în care merge econo­mia, "România nu va mai avea din ce să-și plătească bătrânii". (I.P.)
Accident rutier pe DN 1
     În noaptea de 7/8 aprilie, la ora 0.45, în dreptul unei benzinării din Teiuș a avut loc un accident rutier. Autoturismul marca Fiat Punto, proprietatea unei firme italiene de marochinărie, condus de cetățeanul ita­lian Maurizio Anedda (39 de ani), din Martinscuro, Italia, pe direcția Aiud-Alba Iulia, a fost acroșat de un autotir. Șoferul autotirului, ce circula din direcția opusă, a efectuat, în parcarea ben­zinăriei, o manevră de întoarcere și fără a se asigura a intrat pe DN 1, moment în care a acroșat cu partea dreaptă Fiatul și l-a proiectat în afara părții carosabile. Maurizio Anedda a fost transportat la Spitalul județean Alba, secția Urgențe. Cu toate că autoturismul Fiat a fost grav avariat, italianul a avut noroc, suferind doar contuzii u­șoare la genunchiul și cotul stâng, motiv pentru care a și refuzat spitalizarea. În cauză, poliția continuă cercetările. (L.I.)
Cardiacii resimt schimbarea vremii
     Numărul cardiacilor care se prezintă zilnic la Serviciul de Urgențe al Spitalului județean Alba pentru a beneficia de consultații a crescut în ultima perioadă, ca urmare a schimbării vremii, au anunțat surse medicale. Numai în 24 de ore s-au înregistrat 10-12 pacienți cu hi­pertensiune arterială, angină pectorală sau edem pulmonar, decom­pensați din cauza variațiilor presiunii atmosferice. În mod obișnuit, au spus medicii, numărul bolnavilor de inimă care ajung la "Urgențe" este de 6-8 pe zi, majoritatea cardiacilor prezentându-se la cabi­netul de cardiologie al Policlinicii Alba Iulia. Cardiologii fac apel la populație să se adreseze medicilor de familie, pentru a stabili dacă este sau nu necesar să fie consultați de medicii de specialitate, evitându-se astfel aglomerația de la policlinică.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.