Prima pagină Ediția din: 4.5.2005
Singurătatea, suferință grea
Mircea Stoia din Oarda de Sus s-a împușcat în cap cu o armă de vânătoare
     O tragedie s-a consumat în cursul amiezii de luni la Oarda de Sus, după ce un bărbat și-a pus capăt zilelor în mod brutal. În a doua zi a Sfintelor Sărbători de Paști, familia lui Mircea Stoia, ple­cată în străinătate pentru asigurarea unui trai mai bun, a primit în acest an, pe lângă vestea Învierii și vestea morții. Mircea Stoia, în vârstă de 51 de ani, despre care apropiații spun că se simțea singur de sărbători, fiind departe de cei dragi, și-a pus capăt zilelor îm­puș­cându-se, cu sânge rece, în cap. Bărbatul a fost găsit mort în gră­dina imobilului în care locuia, de către nepotul său, Iulius Domuța. Cadavrul prezenta în zona frontală a capului o plagă produsă prin împușcare. Lângă corpul neînsuflețit, polițiștii au găsit arma de vâ­nătoare cu două țevi, marca Shul, proprietatea celui decedat, iar pe una dintre țevi a fost găsit un tub de calibru 12 cu capsa percutată. De la locul tragediei au fost ridicate arma, 8 cartușe calibru 12 și 79 de capse nepercutate pentru cartușe de vânătoare. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului județean Alba pentru efectuarea necropsiei. Legiștii au stabilit că decesul a intervenit pe loc.
    Vestea că Mircea Stoia și-a tras un cartuș în cap a căzut ca un trăznet asupra familiei, dar și a sătenilor din Oarda de Sus, cărora nu le venea să creadă că Mircea a fost în stare să-și ia viața. Tra­gedia a făcut cu repeziciune ocolul cartierului, iar acum cei care l-au cunoscut pe sinucigaș se pregătesc să-l însoțească pe ultimul drum. (L.I.;F.R.)
Concurs cu un singur candidat
     Ieri s-a desfășurat la București concursul pentru ocuparea postului de director al Direcției Generale a Finanțelor Publice Alba, dl. Ioan Dobra fiind cel ce asigură interimatul până la ocuparea sca­unului. Surse din cadrul Alianței au precizat că pentru această func­ție "se bate" un singur candidat, și anume d-na Adela Ghișoiu din partea PNL. Aceasta nu este însă o noutate, exemplele di­rectorilor din județ care au dat concurs cu ei înșiși fiind destul de multe, astfel că tinde să devină o modă să concurezi singur și, culmea, să și câștigi. Dovadă că aceste concursuri sunt, se pare, simple formalități pentru ca cei propuși pentru funcțiile de con­ducere și care vin din afara sistemului să poată ocupa legal scau­nele rezervate lor. Deși până la închiderea ediției nu am aflat cine este câștigător, nu cred că greșim dacă o bănuim pe doamna Ade­la Ghișoiu. (N.L.)
Deputatul Sârbu pleacă din sediul PSD Alba
     Deputatul PSD Alba, Mugurel Liviu Sârbu ne-a declarat că este exclusă orice posibilitate de a se mai continua activitatea biroului său parlamentar în sediul partidului din Alba Iulia. De altfel, Mugurel Sârbu și-a strâns de acolo toate lucrurile iar în aceste zile poartă negocieri pentru un nou spațiu. Acesta va fi cu siguranță tot în Alba Iulia, deputatul de Alba având de ales între mai multe variante. "În câteva zile voi anunța oficial noua locație a biroului parlamentar", a conchis Mugurel Sârbu. Deputatul PSD ne-a mai precizat că în aceste zile a primit numeroase mesaje de felicitare, inclusiv de la noii lideri ai partidului, președintele Mircea Geoană gratulându-l simplu și direct "Hristos a Înviat Mugurele!".(R.J.)
Aproape 7 miliarde de lei pentru drumuri
     Consiliul Județean Alba a alocat aproape 7 miliarde de lei pentru execuția lucrărilor de întreținere, modernizare și reabilitare a mai multor drumuri județene. Banii au fost împărțiți după cum urmează: Jidvei - 3 miliarde de lei; Ocna Mureș - 1 miliard de lei; Șona - 800 de milioane de lei; Sâncel - 350 de milioane de lei; Cricău, Poiana Vadului și Sălciua - câte 300 de milioane de lei; Mirăslău - 250 de milioane de lei, Ciuruleasa - 180 de milioane de lei; Pianu - 150 de milioane de lei și Avram Iancu - 50 de milioane de lei.(F.R.)
Guvernul îi vrea pe prefecți tobă de carte
     În perioada 3 - 5 mai 2005 prefectul Cosmin Covaciu participă, alături de prefecții de Mureș și Galați, la un seminar organizat în Austria pe tema "The political and economic signifiance of the Regions in Europe" ("Semnificația politică și economică a regiunilor din Europa"). Seminarul este organizat de Institutul Regiunilor Europene la Viena. Cu această ocazie, Cosmin Covaciu va avea întâlniri și cu oameni de afaceri austrieci, potențiali investitori în ju­dețul Alba. Seminarul vine după ce în urmă cu două săptămâni prefecții din țară au participat la prima sesiune a programului de for­mare specializată destinată funcției prefecturale din România, orga­nizată de Institutul Național de Administrație. Dovadă că Guver­nul Tăriceanu își școlește intensiv reprezentanții din teritoriu în aștep­tarea depolitizării funcției prefecturale, programată pentru 2006. (I.P.)
Procurorul albaiulian Anca Ivan a demisionat
     Procurorul Anca Ivan, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a demisionat recent din funcție. Demisia sa a fost apro­bată de membrii Consiliului Suprem al Magistraturii. Încetarea acti­vității de procuror a avut loc la scurt timp după declanșarea, de către procurorii Curții de Apel Alba Iulia și ofițerii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog, a celei mai importante ofensive împotriva lumii interlope din Alba Iulia, care s-a lăsat cu arestarea a 11 persoane.(F.R.)
3,7 miliarde de lei pentru Evidența persoanei
     Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, ne-a de­clarat că județul nostru a primit din sumele defalcate din TVA suma de 3,7 miliarde de lei. Acești bani sunt destinați finan­țării activității Serviciilor comunitare de evidență a persoanei. În cursul zilei de ieri, conducerea CJ Alba s-a întâlnit cu reprezentanți ai Poliției și Finan­țelor pentru a stabili defalcarea banilor pe localități. Până acum, funcționarea acestor servicii era suportată din bugetele locale.(F.R.)
La Drâmbar
Punte de 700 de milioane de lei
     CJ Alba a alocat 700 de milioane de lei pentru reparația punții pietonale peste râul Mureș la Drâmbar. Realizarea acestei investiții permite accesul pietonal la stația de autobuz situată pe malul drept al râului Mureș, cu legătură spre Alba Iulia și spre Berghin. O altă facilitate este accesul locuitorilor din Drâmbar la terenurile agricole și pășunea aflată pe malul drept al râului Mureș.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.