Prima pagină Ediția din: 12.5.2005
Dosarul "Jidvei"
Până se pronunță magistrații, mor inculpații
•Proces lungit pe patru ani
     Tergiversările repetate obținute prin diferite tertipuri avocățești în cauza în care fostul director al SC "Jidvei" SA (județul Alba), Toader Ignat, este acuzat că ar fi produs firmei un prejudiciu de circa 85 de miliarde lei au primele efecte. Astfel, la termenul din 9 mai, magis­trații Tribunalului Mureș au fost înștiințați de apărătorul lui Ignat, Va­sile Ghere, că unul din inculpați, Mihai Lunca, a decedat, în speță urmând a fi introduși moștenitorii acestuia, dacă există.
    Cu aceeași ocazie, avocatul a făcut o nouă tentativă de tergi­versare a soluționării cauzei prin cererea de a fi acceptați o serie de alți martori, printre care inclusiv patronul SC "Jidvei" SA, cel care a depus plângerea împotriva lui Toader Ignat. Toți avocații aleși pre­zenți în sala de judecată, mai puțin Ghere, au considerat că nu se jus­tifică audierea unor martori suplimentari.
    Mai mult, avocații au cerut instanței să limiteze numărul martorilor deoarece tezele probatorii ce se încearcă a fi dovedite prin audierea acestora au fost efectuate cu martorii propuși și audiați până în pre­zent. În legătură cu solicitarea introducerii în speță în calitate de martori a lui Claudiu Necșulescu și a lui Liviu Necșulescu, patronii SC "Jidvei" SA, nici unul din ceilalți avocați și nici reprezentantul părții civile nu au fost de acord.
    Instanța de judecată a respins această cerere, dar a admis proba cu un număr de încă 19 martori. În ceea ce îl privește pe Claudiu Necșulescu, după ce apărătorul lui Ignat a arătat că doar unul din cei doi este administratorul societății, instanța a decis că la un ter­men ulterior, dacă va fi cazul, acesta ar putea fi citat, dar nu în ca­litate de martor, ci de reprezentant al păr­ții civile. (A.C.)
Pericolul de inundații se menține
•Guvernul cere autorităților locale să rămână în a­lertă
     Guvernul a avertizat prefecturile din toată țară să rămână în alertă de inundații, prognoza pentru următoarea zi indicând ploi și depășiri ale cotelor de pericol ale debitelor râurilor din majoritatea județelor țării. "Pericolul inundațiilor nu a trecut. Rămâneți în alertă", le-a spus prefecților secretarul de stat al Ministerului Administrației și Inter­nelor, Paul Victor Dobre. Potrivit Autorității Naționale de Meteo­ro­logie (ANM), și mâine vor cădea ploi în toate zonele țării. "De marți seara s-a înregistrat un val de ploi în toată țara, cu precipitații de 10 - 15 litri pe metrul pătrat în ziua de miercuri. În zilele de joi și vineri vor fi precipitații mai slabe. Va ploua în Banat, norul de ploaie urmând să traverseze întreaga suprafață a țării, cu precipitații mai abundente în zona de nord - est", a spus Ion Sandu, director în cadrul ANM. (I.P.)
Ca urmare a ploilor abundente
169 de hectare inundate și o alunecare de teren
     Conform datelor furnizate de Prefectura Alba, în județul nostru, ca urmare a ploilor căzute în ultima vreme și a creșterii debitelor ape­lor, au fost inundate, în comuna Șona, 129 ha teren agricol cul­tivat cu grâu, orz, porumb, plante furajere, precum și fânețe naturale, gradul de calamitate fiind sub 50%. De asemenea, în Cetatea de Baltă sunt inundate 35 ha teren agricol cultivat cu grâu și pășune, gradul de calamitate fiind și aici sub 50%. În același timp DC101 Teleac-Totoi a fost afectat de o alunecare de teren pe o lungime de 15 metri și o lățime de 1 m. (I.P.)
Un pensionar s-a aruncat din tren
     Dumitru Micula, în vârstă de 54 de ani, din comuna Crâștiorul de Jos, județul Bihor, pensionar, și-a pus capăt zilelor aruncându-se pe geamul unui tren. În noaptea de 10/11 mai bărbatul se afla în trenul accelerat 1741 ce circulă pe relația București-Satu Mare. În jurul o­rei 3.30, între stațiile Aiud și Războieni, unde se circulă cu restricție de viteză, din motive încă necunoscute acesta a sărit de pe geamul compartimentului său. Din cauza multiplelor răni suferite la nivelul capului, pensionarul a decedat pe loc. Corpul neînsuflețit al lui Du­mitru Micula a fost găsit de către polițiști în halta Decea, între linia de circulație și peron. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului municipal Aiud, unde medicii legiști prin efectuarea necropsiei vor stabili cauza exactă a decesului. (L.I.)
Romii sunt așteptați la bursa locurilor de muncă
     Vineri, 13 mai, începând cu orele 9.00 la sediul PAEM din Alba Iulia, șomerii de etnie romă își pot găsi un loc de muncă. Până în prezent 15 agenți economici sunt dispuși să ofere 114 locuri de mun­că. Meseriile și ocupațiile sunt atractive. Cu titlul de exemplu: muncitori necalificați, tehnoredactor, tipograf, confecționer încăl­ță­minte, fierar betoniști, dulgheri, muncitori în construcții civile, zidari, zugravi, agenți imobiliari, mecanici auto, electricieni auto, progra­ma­tor, economist. Totul depinde de interesul pentru muncă manifestat de cei aflați în șomaj. (M.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.