.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Prima pagină .:: Ediția din: 20.5.2005 ::. 
Tămăduitoare... tămăduită de polițiști
•Ea i-a făcut unui bătrânel din Sălciua vrăji și descântece de 102 milioane de lei!
     Clarvăzătoarea și tămăduitoarea Maria, respectiv Maria Catalan (41 de ani), din București, a jecmănit un bătrânel din Sălciua.
    Nicolae Măgurean, în vârstă de 72 de ani, după ce a citit în presă despre așa-zisa tămăduitoare, în disperarea de a-și pune soția bolnavă pe picioare s-a deplasat de mai multe ori la reședința vrăjitoarei din municipiul Alba Iulia pentru a-i cere ajutor. Maria i-a promis bărbatului că prin descântece și vrăji o va vindeca pe soția sa în doar de 9 zile. Bineînțeles că "efortul" tămăduitoarei trebuia răs­plă­tit, așa că i-a cerut persoanei în cauză sume de bani, obiecte din aur și alte bunuri. Nicolae Măgurean i-a dat celei ce urma să-i vindece soția 102 milioane de lei, bani probabil strânși cu greu pentru zile negre, un inel de aur și 7 litri de țuică. Deoarece nici vindecarea și nici măcar ameliorarea stării de sănătate a soției nu s-au produs, bărbatul a luat legătura, telefonic, cu Maria Catalan, care i-a mai solicitat încă 3 milioane de lei. Pus în această situație, Nicolae Măgurean i-a anunțat pe polițiști și le-a cerut ajutorul.
    Au fost marcați 15 milioane de lei și s-a realizat un flagrant în a cărui capcană a căzut "vrăcioaia", ea fiind prinsă de organele de poliție exact în momentul în care a primit banii de la victimă. Pe lângă suma de bani "ștampilată" s-a folosit și un aparat de înregistrare, toate acestea fiind făcute cu autorizație din partea Ju­decătoriei Alba. În urma percheziției la domiciliul Mariei Catalan din Alba Iulia, au fost găsite 5 sticle pe care scria: leac pentru blestem, leac pentru boală, leac pentru beție, leac pentru deochi și leac pentru epilepsie. Sticlele au fost ridicate și urmează să fie analizat conținutul lor. Pusă în fața faptului împlinit, "tămă­du­itoarea" a fost nevoită să înapoieze cele 102 milioane de lei. Maria Catalan este cercetată pentru comiterea infracțiunii de înșelătorie. (L.I.)
Disponibilizări la UM Cugir
     Toader Ulise, vicepreședintele Partidului Conservator Alba și director general al UM Cugir, a precizat că până la sfârșitul acestei luni vor fi disponibilizați în jur de 45 de angajați. Aceștia fac parte din personalul TESA și indirect productiv. Tot conform directorului general al UM Cugir, cei care vor fi disponibilizați vor primi 36 de salarii compensatorii, iar un salariu în fabrică este de aproximativ 7 milioane de lei. (I.P.)
Revoluționarii ies din nou în stradă
     Președintele Asociației Revoluționarilor din Decembrie 1989 Alba, Horia Băr­daș, a lansat un apel către parlamentarii județului Alba să intervină pentru anu­larea abonamentului la gaz metan, considerat o batjocură la adresa cetățeanului, ca și taxa TV. "Vă rugăm ca până marți, 24 mai a.c., să luați poziție în Parlament în numele cetățenilor care v-au votat pentru ca acest abonament să dispară. În caz contrar, facem apel la populație să participe la mitingul de protest pe care-l vom organiza în fața Prefecturii, la o dată pe care o vom anunța", spune Horia Bărdaș.(H.B.)
I-a dat în cap pentru o bucată de fier vechi
     În cursul zilei de 19 mai, la secția Urgențe a Spitalului din Aiud, s-a prezentat Zaharie Mihălțan (28 de ani) care avea un traumatism cranian. În urma cer­cetărilor, polițiștii au stabilit că respectivul a avut discuții cu Cosmin Ciurar (24 de ani), din Cugir și pe fondul consumului de alcool între ei a izbucnit o altercație. Mărul discordiei s-a dovedit a fi o bucată de fier vechi revendicată de amândoi. Cosmin Ciurar n-a stat pe gânduri, a luat un obiect metalic și i-a aplicat rivalului său mai multe lovituri. În urma ciomăgelii, Zaharie Mihălțan s-a ales cu un tra­u­matism cranian cu contuzie cerebrală, plagă contuză frontală și contuzii toracice multiple. (L.I.)
Prinși cu "mâța-n sac"
     Eugen Lăpăduș, în vârstă de 36 de ani, și Augustin Zangar, de 21 de ani, au fost prinși în flagrant în noaptea de 19/20 mai, în jurul orei 1.00. Cei doi au pă­truns prin efracție în interiorul unui cămin de nefamiliști din Cugir, proprietatea U.M. Cugir. De aici au sustras 4 calorifere din fontă, pe care urmau să le va­lorifice ulterior. Ghinionul lor a fost că prin preajmă trecea o patrulă care i-a prins cu "mâța-n sac". Valoarea bunurilor furate a fost estimată la 4 milioane de lei, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. Tinerii sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. (L.I.)
Consilieri județeni trimiși la... nebuni și la pensie
     Consilierii județeni au aprobat ieri proiectul de hotărâre referitor la desemnarea reprezentanților Consiliului Județean Alba în Comitetul director al centrelor de îngrijire și asistență Abrud, Gârbova și al Centrului de recuperare și reabilitare ne­uropsihiatrică de la Galda de Jos. În această ordine, noii reprezentanți ai CJ Alba sunt Marcel Stan (PD), Traian Ursaleș (PD) și Marius Sepi (PSD). Ultimul a fost propus pentru postul de la Galda de Jos de comisia nr. 6 prin vocea preșe­dintelui, dr. Diana Ciobotea. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.