.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Editorial.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Războiul PPRM - PRM
     În urmă cu vreo două luni de zile, întreaga scenă politică românească a ră­mas perplexă când tribunul Corneliu Vadim Tudor a anunțat cu o seninătate ulu­itoare că, pentru binele PRM-ului, domnia sa face un pas în spate. Că a venit, în sfârșit, vremea ca partidul căruia el i-a fost timp de aproape 15 ani și mumă, și moașă, și tătuc, și soare - să se modernizeze.Să joace deopotrivă un rol mult mai important pe scena politică românească unde, conform spuselor domniei sale, a fost pe nedrept ținut ani de-a rândul pe tușă, dar și în plan european, schim­bându-și denumirea și racordându-se la marea familie a Partidului Popular European (PPE). Toți politicienii români au declarat atunci, la unison, că Vadim dovedește o mare luciditate politică și că face într-adevăr o mișcare deșteaptă. Zis și făcut. În nici 24 de ore, Vadim a trecut la categoria "președinte de onoare". PRM a devenit prin voia Consiliului Național - PPRM, iar fostul prim-vicepre­ședinte Corneliu Ciontu a devenit noul președinte al noii formațiuni politice. N-a fost însă... să fie. Ciontu nici n-a apucat să caște bine noii săi ochi europeni, nici să facă vreo mișcare isteață pe scena politică românească, vreo alianță cu o altă formațiune politică pe noua doctrină, că hop,vine Vadim și dă "la loc comanda!". Sau mai bine zis răcnește din toți rărunchii: PPRM-iști, rupeți rândurile! PRM-iști, comanda la mine! Dintr-o dată se zice că "tribunul" a visat urât într-o noapte cum că muftiul Ciontu a făcut ceva înțelegeri secrete cu Adrian Năstase și că astfel PPRM-ul va deveni în scurt timp o simplă anexă a PSD.
    Așa că, nici una nici două, Vadim și-a făcut din nou avânt pe "sticla" marca OTV a lui Dan Diaconescu, de unde a dat de știre în țară că Ciontu l-a tras pe sfoară! În direct, l-a făcut de toată comedia pe fostul "demn urmaș" al său. L-a făcut hoț, tâlhar, i-a retras toate funcțiile, l-a retrogradat până la gradul de simplu "electrician", pe care apoi l-a scurtcircuitat și l-a aruncat la lada de gunoi a po­liticii românești. Ba, să nu uităm, i-a dat ceva înapoi. I-a dat un P (litera pe care acesta a adăugat-o la PRM pentru a deveni popular) pe undeva... Și i l-a mai dat "la pachet" și pe vicepreședintele Anghel Stanciu, cu care se zice că a pus la cale "marea trădare".
    Corneliu Ciontu nu s-a lăsat nici el mai prejos și a ieșit repede la rampă. Într-un comunicat dat publicității în urmă cu două zile, liderul peperemist califică mișcarea actualului "șef onorific" drept " evoluție bizară și neprincipială", pre­zentându-și totodată argumentele care-l recomandă pentru a rămâne la șefia PPRM. "În urmă cu două luni, am primit mandat ferm din partea membrilor de partid: înscrierea PPRM pe o orbită populară și europeană, accesul în PPE și trecerea partidului în rândul formațiunilor acceptate de clasa politică românească, de comunitatea internațională și de societatea civilă.(...) Grație schimbării echipei de conducere, PPRM a început să aibă intrare la popularii europeni și să aibă vizibilitate în mass-media. Președintele peperemist apreciază că "reînscăunarea" lui C V Tudor ar reprezenta o tentativă de stopare a "proiectului PPRM - partid popular și european, o gravă eroare care va afecta credibilitatea partidului în ochii electoratului și ai partenerilor externi". Una peste alta, marți, 31 mai a.c. lucrurile s-au precipitat și mai mult. Câțiva bodyguarzi ai lui Vadim Tudor, conduși în luptă de vicepreședinta Daniela Buruiană, l-au împiedicat pur și simplu pe Corneliu Ciontu să mai intre în sediul central al partidului. Surse din partid au declarat că ruptura dintre echipa moderat-reformatoare a lui Ciontu și adulatorii lui C.V. Tudor este iremediabilă. Bătălia dintre cele două tabere urmează să fie tranșată mâine, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Național al PPRM, ca­re a fost deja convocată. Cine va ieși oare învingător din apriga confruntare PPRM-PRM? Surse apropiate ghicitoarelor îl dau drept câștigător pe Corneliu Vadim Tudor, care se spune că vrea să repoziționeze rapid PRM-ul pentru anticipatele care vor avea loc foarte curând...
Tinu MATEȘ