.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Prima pagină .:: Ediția din: 3.6.2005 ::. 
Mircea Hava susține moțiunea Boc-Videanu
     Președintele organizației județene Alba a Partidului Democrat - Mircea Hava se va afla duminică la București pentru a semna pentru susținerea moțiunii care va fi prezentată de tandemul Emil Boc - Adriean Videanu la Convenția Națională Extraordinară a Partidului Democrat care va avea loc la 25 iunie.
    Reamintim că, potrivit statutului Partidului Democrat, alegerea președintelui par­tidului se face în baza unei moțiuni ce va fi votată de Convenția Națională Ex­traordinară. La ultima reuniune a Biroului Permanent Național al PD s-a decis ca Emil Boc și Adriean Videanu să candideze în tandem pentru funcția de pre­ședinte, respectiv pre­ședinte executiv al partidului, pe baza unei moțiuni de ori­entare populară, având drept adversari susținătorii unei moțiuni ce va fi prezentată de Cezar Preda cu susținerea lui Radu Berceanu, care propun o moțiune social-democrată. Mircea Hava este unul dintre cei care l-au încurajat, chiar convins, pe Emil Boc să candideze la funcția de președinte al PD în baza unei moțiuni popu­lare. (A.D.)
"Un laptop pentru fiecare profesor"
     Dacă elevii care provin din familii cu venituri modeste au putut beneficia de calculatoare cu ajutoare guvernamentale, conducerea Sindicatului Învățământ Al­ba a avut propria inițiativă, adresată însă dascălilor, a anunțat prof. Cornel Sandu, inspectorul școlar general al IȘJ Alba. Prin proiectul "Un laptop pentru fiecare profesor", dascălii vor putea achiziționa mai ieftin și în rate pe 2-3 ani un astfel de calculator portabil, firmele de profil făcând reduceri în cazul unor comenzi mai mari. În plus, profesorii vor avea acces la informațiile stocate în laptop atât acasă, cât și la școală, ajutându-i în activitatea didactică. Prof. Sandu a spus că pro­iectul a demarat deja la nivelul unităților liceale, urmând să fie extins apoi și la celelalte școli.(R.G.)
S-a spânzurat în grajd
     Ioan Mustață, din satul Totoi, i-a sesizat pe polițiști în dimineața zilei de 1 iunie că l-a găsit spânzurat în grajdul său pe Ioan Lăncrănjan. Se pare că motivul sinuciderii ar fi unele probleme avute în familie. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, din comuna Berghin, lucra ca zilier la cetățenii din satul Totoi. Ioan Lăncrănjan s-a spânzurat cu o sfoară de una din grinzile de lemn ale grajdului. Urmează ca medicii legiști să efectueze necropsia pentru a stabili cauza exactă a morții, care cel mai probabil este asfixie mecanică prin spânzurare. (L.I.)
Egalitate pentru dulăi
     Odată cu trecerea la leul greu, din 1 iulie, se vor face și rotunjiri la salarii și alte drepturi. Pentru majoritatea populației acestea se vor rotunji în sus de la 50 de bani, și în jos dacă e vorba de mai puțin de 50 de bani. Anormalitatea apare la polițiști, magistrați și demnitari. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Oana Mari­nescu, a precizat: ''Sunt și câteva excepții, salariile de bază, ajutoarele de șomaj, pensiile, salariile polițiștilor, magistraților și ale demnitarilor vor fi rotunjite până la 1 leu, în favoarea beneficiarului.'' De ce?, nu s-a explicat, așa că nu ne rămâne decât să-l cităm pe Orwell: "Să fie egalitate, dar pentru dulăi, nu și pentru căței"! (S.F.D.)
Într-o singură zi
27 de amenzi la Teiuș
     Polițiștii din Teiuș au organizat în cursul zilei de 1 iunie o acțiune în piețele de mărfuri industriale și alimentare și în târgurile de animale. Cu această ocazie au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 22 de milioane de lei. Cele mai multe amenzi, respectiv 18, le-au primit cei care nu au respectat re­gulile de circulație. Nici comercianții nu au fost iertați, 8 dintre aceștia scoțând bani din buzunare pentru achitarea amenzilor. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.