.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Manifestări dedicate eroilor neamului
     *Odată cu sărbătorirea Înălțării Domnului, în fiecare an se sărbătorește "Ziua Eroilor", în mod fericit aleasă să coincidă (ziua înălțării spre nemurire a mân­tuitorilor de patrie și cea de înălțare a Mân­tuitorului întregii omeniri). Cu acest prilej, astăzi unitățile militare din Garnizoana Sebeș, sub conducerea lt. col. dr. Dorin Chirică, vor depune coroane și jerbe de flori la monumentele închinate eroilor. De asemenea, se vor desfășura ceremonii militare la Monumentul Eroilor din Petrești, începând cu ora 11,00 și la Cimitirul Eroilor din municipiul Sebeș, începând cu ora 12,00.
    *Tot azi, la Pianu de Jos, începând cu ora 13,00, va avea loc un eveniment festiv intitulat "Serata Eroilor", organizat de Asociația "Sprijiniți copiii" din Alba Iulia, în cadrul Complexului de Servicii Comerciale Comunitare din Pianu de Jos. Acesta este dedicat, desigur, tot celor ce și-au vărsat sângele pe câmpurile de luptă, în slujba patriei. (I.H.)
Încă 13 porci cu pestă la Tărtăria
     DSVSA Alba a confirmat apariția a încă unui focar de pestă porcină la Tărtăria, fiind depistați 13 porci bolnavi, care au fost uciși și arși pentru evitarea răspândirii bolii, au declarat surse veterinare. După Daia Română, DSVSA Alba a instituit carantina de gradul II și la Tărtăria, iar târgurile de animale din lo­calitate și din comunele Șibot, Vințu de Jos și Pianu de Sus au fost închise. Pro­prietarul animalelor, care a fost recalcitrant cu medicii veterinari, va fi des­păgubit, conform legii.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.