.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Prima pagină .:: Ediția din: 24.6.2005 ::. 
În timp ce se afla la scăldat
Un muncitor al S.C. Mova S.A. a dispărut în apele Mureșului
     Miercuri, ora 18.00, Poliția din Alba Iulia a fost sesizată de către patronul societății S.C. Mova S.A., Vasile Moldovan, cu privire la faptul că pe malul stâng al Mureșului, în locul numit "La Bordan" a fost observată o persoană de sex masculin care făcea baie și care la un moment dat nu a mai ieșit la suprafață. Se pare că tânărul Cristian Mihai Borca (26 de ani) din Ighiu, angajat al societății amintite din luna aprilie, în calitate de deservent operator stație, a intrat în râul Mureș pentru a se scălda și a fost observat de către un pescar în timp ce încerca să se salveze, după care, la scurt timp a dispărut de la suprafața apei. Pescarul a adus la cunoștința șoferului Ioan Bontea, angajat de asemenea la S.C. Mova, evenimentul pe care l-a observat în zona centrală a albiei râului, la 300 de metri în amonte față de stația de sortare din apropiere. Șoferul l-a informat la rândul său pe șeful de balastieră, Nicolae Ordean, care a constatat că lipsește din formația sa muncitorul Cristian Mihai Borca. La scurt timp colegii celui dispărut au găsit pe malul râului Mureș îmbrăcămintea de lucru a mun­citorului și urmele tălpilor picioarelor din poziția în care se aflau hainele acestuia până la malul apei. Împreună cu pompierii, polițiștii efectuează în continuare căutări pentru găsirea celui dispărut. Întrucât evenimentul s-a petrecut în timpul orelor de serviciu a fost sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba. (I.P.)
Omorât de propria mașină
     Poliția Sebeș a fost sesizată miercuri, în jurul orei 18.00, de către Marcel Luca despre faptul că, pe drumul de țară care duce la o fermă din localitatea Daia Română, un bărbat a fost lovit accidental de propriul autovehicul. Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că Marcel Secașiu (40 de ani) din Sebeș a oprit ARO-ul, proprietate personală, pe un drum în pantă însă, din cauză că nu a asigurat-o, mașina a pornit la vale. Pentru a-l opri bărbatul a încercat să urce în autovehicul, moment în care acesta s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului, prinzându-l sub șasiu. Secașiu a murit din cauza leziunilor grave ne­existând suspiciuni cu privire la modul în care a survenit decesul. Mai trebuie spus că Marcel Secașiu plecase, la rugămintea celui mai bun prieten să aducă balastul de care acesta avea nevoie la construcția casei. Din păcate gândul bun nu a fost răsplătit de soartă pe potrivă. Cunoscuții victimei spun chiar că acesta avusese cu o seară înainte premoniția unui necaz.(I.P.)
Mai avem de așteptat
Reabilitarea DN 67C pe Valea Sebeșului începe în 2007
     De mult timp un coșmar pentru șoferi și o piedică pentru dezvoltarea zonei Văii Sebeșului, Drumul Național 67C Sebeș-Novaci va intra în sfârșit în re­abilitare. Dar asta nu acum, ci abia din anul 2007, ne-a informat senatorul PD Alexandru Pereș. Până atunci mai sunt de rezolvat câteva probleme tehnice care țin în principal de finalizarea reproiectării drumului datorată în principal creșterii importanței sale (adică a tonajului mașinilor care pot folosi drumul fără a provoca probleme). Reproiectarea a început în vremea ministrului Miron Mitrea. Reabilitarea DN 67 C este inclusă în programul de reabilitare a drumurilor naționale 2006-2012.
    Senatorul democrat a făcut aceste precizări ca răspuns interpelării adresate de deputatul PSD Mugurel Sârbu ministrului Transporturilor, democratul Gheor­ghe Dobre. Tot el s-a întrebat însă ce demersuri a făcut Mugurel Sârbu pentru reabilitarea acestui drum pe vremea când a fost prefect al județului Alba? Mai mult, senatorul Pereș îi amintește colegului său că una dintre activitățile cele mai distructive pentru această cale este cea de exploatare a lemnului din o­coalele silvice Bistra și Petrești, pe care Direcția Silvică Alba le-a pierdut în favoarea Sibiului în anul 2001. Bineînțeles că dacă tot vorbea despre drumuri și Mugurel Sârbu, nu a putut fi evitată nici problema centurii de ocolire a mu­ni­cipiului Sebeș, pentru care același Mugurel Sârbu nu a făcut nici un demers în perioada în care a fost primarul Sebeșului, iar partidul din care face parte se afla la Putere.
Anca DINICĂ

Subprefectul cere bani pentru "Târgul de fete"
     Subprefectul Clement Negruț se va întâlni astăzi, la București, cu Ioan Onisei, secretar de stat la Ministerul Culturii și Cultelor. Scopul întâlnirii este de a materializa discuțiile purtate acum 3 săptămâni pe tema organizării "Târgului de fete" de pe Muntele Găina, în sensul alocării sumei de 100 de milioane de lei de la bugetul de stat. Subprefectul Negruț a menționat că banii vor fi folosiți pen­tru chestiuni organizatorice, suplimentându-se astfel fondurile alocate de in­sti­tuțiile organizatoare și sponsori.(R.G.)
"Ziua Drapelului Național"
     Duminică, 26 iunie, de la ora 8.30, în Piața Tricolorului din fața Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, vor avea loc manifestările organizate cu prilejul Zilei Drapelului Național, a anunțat subprefectul Clement Negruț. Mâine seară, drapelul va fi coborât de pe catarg în prezența comandantului gărzii purtătoare, tricolorul fiind predat unui preot din catedrală, unde va rămâne peste noapte. Duminică dimineața, va avea loc o slujbă de sfințire a Drapelului Na­țio­nal, care va fi ridicat apoi din nou pe catarg în cadrul unui ceremonial militar, organizat de Instituția Prefectului împreună cu Garnizoana Alba Iulia. La eve­niment sunt așteptate să participe oficialități județene și locale, veterani de răz­boi, cadre militare, șefii unor instituții publice, conducătorii unor agenți economici și numeroși copii. Circulația rutieră și parcarea autovehiculelor în Piața Tri­co­lorului vor fi interzise duminică, între orele 8.00 și 9.00, pentru buna desfășurare a festivității.(R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.