.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
După patru luni de discuții
Planurile privind Piața Cetate și Diskont-ul - înapoi la comisie
     Ședința de ieri a Consiliului local Alba Iulia a adus o situație oarecum inedită, cel puțin pentru administrația albaiuliană: retrimiterea la comisie, după patru luni de discuții sterile și supărări, a planurilor urbanistice de detaliu privind rea­me­najarea Pieței Cetate și construire unui supermarket Diskont în aceeași zonă. Toți - administrație, consilieri locali, beneficiari și cetățeni - sunt de acord că zona Pieței Cetate trebuie cumva modernizată și civilizată. Nu prea sunt însă de acord cum. Pe unii îi deranjează că planurile urbanistice de detaliu pentru cele două obiective au fost discutate unitar, pe alții îi deranjează dimpotrivă faptul că ele au fost separate la un moment dat. Unii sunt deranjați de însăși ideea de moder­ni­zare (că unde își vor desface piețarii mărfurile între timp?), iar ceilalți sunt profund afectați de locul unde vor fi parcările. Pe unii îi deranjează la modul cel mai corect faptul că fluxurile de circulație nu au fost rezolvate eficient (și cer de aceea o re­gândire), iar alții sunt foarte supărați că unul dintre beneficiari este dl. Oancea. Cel puțin asta s-a putut deduce din luările de poziție din cadrul ședinței, mai ales cele venind din partea vecinilor. Și pentru că lucrurile nu au putut fi lămurite nici­cum, s-a decis retrimiterea documentației spre analizare la comisia de arhitecți și apoi la comisia de urbanism a Consiliului local. Dar între timp s-au pierdut câteva luni bune pentru derularea lucrărilor de construcție!
Anca DINICĂ

Șanse egale pentru toate zonele montane din județ
     La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la Alba Iulia o ședință a Forumului Montan din Romania, unul dintre scopuri fiind constituirea la nivel județean a unei filiale a acestui organism neguvernamental. La această întâlnire a participat și de­pu­tatul de Alba, Mugurel Liviu Sârbu, care a constatat cu o oarecare dezamăgire că, în cadrul discuțiilor a fost pomenită doar zona Munților Apuseni. "S-au ignorat cu bună știință sau nu, zonele Sebeș și Cugir comparabile din punct de vedere economic cu Munții Apuseni.
    Problema montană în județul Alba trebuie abordată global, pentru a se oferi tu­turor zonelor șanse egale în ceea ce privește dezvoltarea durabilă și ameliorarea condițiilor de viață a populației", ne-a declarat deputatul Sârbu.(R.J.)
Când Moș Ene te prinde la volan
     Duminică, 26 iunie, în jurul orei 8.30, pe DN14 B, pe raza satului Cistei a avut loc un accident rutier. Laurențiu Blaga în vârstă de 25 de ani, din Alba Iulia, în timp ce se deplasa cu autoturismul marca Opel pe direcția Blaj-Alba Iulia, pro­babil din cauza oboselii a adormit la volan. Tânărul a pierdut controlul auto­tu­ris­mului, a pătruns pe contrasens acroșând autospeciala proprietatea SC Alba­lact și apoi s-a răsturnat în afara părții carosabile. Laurențiu Blaga a fost transportat la Spitalul Județean Alba, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral a­cut și contuzie scapulo-humerală stângă. Ambilor conducători auto implicați în accident le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.