.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Scandal între aiudeni și ocnamureșeni
     Parcă sunt tot mai des întâlnite scandalurile și bătăile purtate între grupuri. O astfel de răfuială a avut loc într-un local din municipiul Aiud, unde s-au luat la har­ță mai mulți tineri din Aiud și Ocna Mureș. Polițiștii aiudeni au fost sesizați în data de 10 august, la ora 7.30, de către Francisco Stanciu, administratorul loca­lului respectiv, care de altfel a și depus plângere. În urma scandalului purtat între cele două grupuri de tineri au fost distruse două mese, un geam, mai multe pa­hare și scrumiere, valoarea prejudiciului fiind de 320 lei RON. Au fost identificați autorii în persoana a opt tineri: Ovidiu Tătar (28 de ani), Micloș Nemeth (21 de ani), Ovidiu Maier (27 de ani), Andrei Bania (22 de ani) și Alin Bambo (20 de ani), toți din Ocna Mureș și Ioan Mihu (29 de ani), Marius Tomuța (27 de ani) și Ioan Spaniol (29 de ani), toți din Aiud. Aceștia sunt cercetați pentru comiterea infrac­țiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice. (L.I.)
S-a lansat
Caravana ocupării în comunitățile de romi
     Pe agenda de lucru a Agenției Naționale pentru ocuparea Forței de Muncă în­tre primele obiective se află îndeplinirea Planului Prioritar de Aderare a României la Uniunea Europeană. Unul din aspectele urmărite de oficialii europeni este rea­lizarea planurilor și măsurilor menite să conducă la îmbunătățirea situației per­soa­nelor de etnie romă. În acest context, ANOFM organizează, în săptămâna 15-19 august 2005, "Caravana ocupării în comunitățile de romi". La nivelul AJOFM Alba, această acțiune se derulează în patru localități în care ponderea romilor este in­con­testabilă: Berghin, Blaj, Cetatea de Baltă, Jidvei. Acțiunea pune accentul pe dialogul dintre organizatorii caravanei: AJOFM, ONG-uri, reprezentanți ai admi­nis­trației publice, angajatori ș.a. cu cetățenii de etnie romă pentru o mai bună iden­tificare a problemelor și obstacolelor cu care se confruntă romii, pentru răspân­direa informațiilor cu privire la drepturile și serviciile de care beneficiază. Căminele culturale din localitățile amintite vor găzdui întâlnirea "caravanei" începând de luni, 15 august, la Berghin, marți - Blaj, miercuri - Cetatea de Baltă și joi la Jidvei.
    De menționat că din fiecare acțiune organizată de AJOFM persoanele par­ticipante nu au avut decât de câștigat, multe dintre ele găsindu-și un loc de mun­că. Este de dorit ca la "Caravana Ocupării" să răspundă prezent cât mai multe per­soane de etnie romă. (M.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.