.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Prima pagină .:: Ediția din: 18.8.2005 ::. 
"Curba morții" de la Oiejdea a mai făcut o victimă
Un tânăr de 30 de ani a decedat pe loc într-un accident rutier
     accidentZiua de marți, 16 august, a avut un sfârșit tragic pentru un tânăr din municipiul Aiud. Sebastian Iulian Claudiu Pădurean în vârstă de doar 30 de ani a decedat în urma unui accident rutier ce a avut loc pe raza lo­calității Oiejdea, pe DN 1, în jurul orei 18.00. Tânărul, conducător auto și agent de vânzări la SC LIN&EMA din Alba Iulia, în timp ce con­ducea autoturismul marca Dacia Solen­za, proprietatea societății, pe direcția Alba Iulia-Teiuș, într-o curbă periculoasă la stân­ga, pe un carosabil umed a pierdut controlul volanului. Din cauză că șoseaua era umedă, Dacia a început să derapeze și a intrat în acroșaj cu parapetul aflat în partea dreaptă a carosabilului. Asemeni unei bile date cu mantă într-o partidă de biliard, autoturismul a ricoșat din parapet, a pătruns pe contrasens și s-a izbit frontal cu autoutilitara IVECO condusă regulamentar din sens opus de către Ioan Daniel (50 de ani), din Oradea. Sebastian Iulian Claudiu Pădurean nu a mai avut nici o șansă în lupta cu moartea, în urma impactului puternic acesta decedând pe loc.
    Atât șoferului decedat cât și celuilalt conducător auto le-au fost recoltate pro­be biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut accidentul. (L.I.)
Beneficiarii ajutorului social, trimiși la sapă în agricultură
•Persoanele care refuză locurile de muncă sezoniere riscă să nu mai primească ajutorul social
     Prefectul Cosmin Covaciu a dispus primarilor din județ să comunice lunar Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă situația cu locurile de muncă sezoniere disponibile din cadrul asociațiilor agricole din localitate, acestea ur­mând a fi afișate și la sediul primăriilor, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului. Această măsură vine să stimuleze utilizarea cât mai judi­cioasă a forței de muncă și să avertizeze persoanele fără venituri, care refuză să presteze diverse activități oferite de AJOFM, având în vedere că în această pe­rioadă este nevoie de forță de muncă în agricultură. Atât AJOFM Alba, cât și primăriile vor oferi aceste locuri de muncă persoanelor beneficiare de ajutor social conform Legii 416/2001. Dacă persoanele apte de muncă vor refuza nejustificat să lucreze în acest sector, AJOFM nu va mai elibera adeverințele necesare la do­sar pentru a dovedi că vor să muncească și astfel își vor pierde dreptul la acest sprijin financiar.(R.G.)
La Rimetea
Un tânăr din Budapesta a căzut în gol de la 30 de metri
     Duminică, 14 august, un tânăr de 14 ani, din Budapesta, a ajuns la spitalul din Aiud în stare foarte gravă după ce a căzut într-o prăpastie, în zona Rimetea, de la o înălțime de circa 20-30 de metri. Acesta se aventurase într-o zonă foarte periculoasă, pe o stâncă, de unde a alunecat și a căzut în gol. Tânărul maghiar s-a ales cu o dublă fractură de antebraț și multiple excoriații. Rănitul a fost pre­luat de o echipă Salvamont și a fost transportat de urgență la Spitalul din Aiud. "Tânărul a fost observat de echipa Salvamont care patrula în zonă și care a inter­venit foarte rapid pentru salvarea sa. Colegii mei din echipa de la Cheile Aiudului - Rimetea i-au acordat primul ajutor și apoi l-au transportat în centrul de comună Rimetea. De aici a fost preluat de un echipaj al Ambulanței și a fost dus la Spi­talul Aiud pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare", ne-a spus Lucian For­da, șeful Serviciului Public Salvamont Alba. (Ș.R.)
Pericol de inundații
     Până vineri, 19 august, ora 21.00, în Moldova, Transilvania, Maramureș, Car­pații Orientali și Meridionali, precum și în Munții Apuseni se vor semnala ploi a­bun­dente care vor avea și caracter torențial, se arată într-o avertizare meteo pri­mită din partea ANM de către SGA Alba. În numai 12 ore, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și, izolat, chiar 70-80 l/mp. Alba se numără printre cele 31 de județe din țară atenționate să ia măsuri pentru a putea interveni în caz de nevoie, fiind alertate comitetul județean și cele locale pentru situații de urgență.(R.G.)
Tinerețe vândută pe șoseaua de centură
     În urma unei acțiuni întreprinse de către polițiștii albaiulieni marți, 16 august, au fost depistate pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia 4 dame ce și-au scos la vânzare trupul. Dintre acestea două, respectiv Dorina V, din Blaj și Ale­xandra S., din Aiud, abia au 17 ani. Celelalte două sunt Claudia Feri (30 de ani) și Angela Crișan (34 de ani), ambele din Alba Iulia. Cele patru acostau bărbați pentru a întreține relații sexuale pe bani și au fost sancționate contravențional de către polițiști. (L.I.)
La Alba Iulia
Patru autoturisme lovite de un șofer băut
     În data de 16 august, numitul Candin Țârlea, în vârstă de 47 de ani, din Cluj, administrator la o societate comercială din Alba Iulia, în timp ce con­ducea auto­turismul Dacia, pe strada Arnsberg din municipiu, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers și a intrat în coliziune cu patru autoturisme ce erau parcate în zonă. Bărbatul a părăsit locul accidentului, el fiind găsit ulterior de către organele de poliție într-un bloc din Alba Iulia. Candin Țârlea a fost transportat la Spitalul ju­dețean Alba pentru recoltarea de probe biologice de sânge. Rezultatele celor două teste sunt uimitoare: la prima probă alcolemia era de... 2,35, iar la a doua de 2,15. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibație alcoolică peste limita legală și părăsirea locului accidentului. (L.I.)
Zvon infirmat
Angajații Spitalului Județean vor primi tichete de masă
     Directorul Spitalului Județean de Urgență, dr. Călin Potor, a ținut să pună ca­păt zvonurilor care circulă în cadrul unității sanitare pe care o conduce legate de sistarea acordării tichetelor de masă. El a subliniat că personalul spitalului va primi în continuare cele 20 de tichete de masă/persoană/lună, deși acordarea acestor drepturi se face cu întârziere de o lună. Dr. Potor a menționat că, până la sfârșitul acestei luni, urmează să fie distribuite bonurile de masă aferente lunii iunie a.c.(R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.