.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Subprefectul - după bani la București
     Subprefectul Clement Negruț se va afla astăzi la București pentru a solicita fonduri pentru rezolvarea mai multor probleme ale județului Alba. El va încerca să discute din nou cu Gheorghe Barbu, ministrul Muncii, Solidarității Sociale și Fa­miliei despre alocarea, într-o primă fază, a sumei de 40 de miliarde de lei pentru construirea unui nou sediu pentru Casa de Pensii Alba, urmând ca suma să fie apoi reactualizată în funcție de volumul de lucrări. Clădirea în care funcționează acum instituția a fost revendicată de fostul proprietar, care a cerut ca imobilul să fie retrocedat în natură. Subprefectul Negruț a spus că s-a încercat găsirea unui alt sediu. De exemplu, imobilul în care a funcționat Sucursala CEC Alba trebuie reamenajat, fapt ce ar implica alte costuri, în timp ce chiria cerută pentru un spațiu din actualul sediu al unității bancare este mult prea mare. De asemenea, el va solicita o întrevedere și cu Sulfina Barbu, ministrul Mediului și Gospodăririi Apelor, în scopul suplimentării cu 62 de miliarde de lei a fondurilor alocate județului Alba pentru lucrările de investiții incluse în programul SGA Alba atât pe acest an, cât și pentru anul viitor. Totodată, subprefectul va insista pe lângă con­ducerea Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului să dea curs soli­citării înaintate de Instituția Prefectului județului Alba pentru a modifica HG nr. 1777/2004, care interzice circulația pe unele sectoare de drumuri europene în zi­lele de sâmbăta și duminica a autovehiculelor de peste 7,5 tone. Clement Negruț consideră că măcar mașinile firmelor de construcții ar trebui să fie lăsate să circule, deoarece societățile respective au activitate mai intensă pe perioada verii. În fine, subprefectul va semna contractul de sponsorizare cu firma Lukoil pentru cantitatea de 5 tone de motorină, care va fi folosită pentru lucrările de reparații la infrastructura afectată de calamitățile naturale.(R.G.)
Copiii din taberele Cugir și Orăștie au vizitat Alba Iulia
     copiiBucuria copiilor din zonele sinistrate Bacău și Galați, aflați în tabără la Cugir și Orăștie a fost întregită ieri printr-o vizită în capitala de suflet a românilor, Alba Iulia. Pri­mul po­pas a fost la Poliția județului Alba, un­de copiii au fost primiți de comisarul șef Ioan Trif, ei vizitând apoi compartimentele de lucru ale poliției. În curtea poliției au fost așteptați de "mascați", cu care s-au fotografiat și au "în­cercat" căștile și vestele antiglonț. În final, au fost invitați la popota unității unde au fost serviți cu suc și fursecuri.
    De aici au plecat la Arhiepiscopia Ortodoxă unde au fost primiți de ÎPS Andrei care le-a dat o binecuvântare și i-a servit cu suc, prăjituri și câte o cărticică de rugăciuni. Au mai vizitat Muzeul Unirii și orașul, apoi au servit o masă con­sistentă la un restaurant din Alba Iulia, după care, plini de bucurie și satisfacție s-au îndreptat cu autobuzul din nou spre taberele lor de la Cugir și Orăștie. (V.I.B.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.