.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Prima pagină .:: Ediția din: 19.8.2005 ::. 
Ieri, în doar două ore
Cugirul a fost inundat din nou de o rupere de nori
     inundațieIeri dimineață, la Cugir, între orele 9.00 și 11.30 a plouat torențial, cu un debit estimat de circa 55 l/mp, fapt care a condus din nou la inundarea unor gospodării și pivnițe din oraș. După o ploaie de aproape două ore și jumătate, străzile din oraș s-au trans­for­mat în albii colectoare pentru apele umflate, canalizarea pluvială fiind depășită de situație. "Fenomenul hidrometeorologic periculos - ploa­ie torențială - (...) a produs revărsarea vă­i­lor adiacente râului Cugir, respectiv Valea Vi­ilor, Valea Dăii și a torentului Mărășești" ne-a informat primarul Adrian Teban, președinte al Comitetului local pentru situații de urgență Cugir. Au fost inundate 10 pivnițe, curți și magazii ale unor unități comerciale, pe bulevardul din centrul orașului (Alexandru Sahia). Valea Dăii - care constituie o amenințare de câte ori se semnalează ruperi de nori în zonă - a colmatat două podețe, apa revărsându-se pe strada Nicolae Co­pernic. De altfel, malul văii s-a și surpat pe o porțiune de 10 m. Valea Viilor nu a mai avut loc în albia colmatată de deșeurile aduse din amonte și a transformat străzile Unirii și I.L. Caragiale (din fața Primăriei și a Pavilionului Administrativ al Uzinei Cugir SA) într-un lac de acumulare ad-hoc. Canalul Mărășești a fost colmatat pe o porțiune de 100 m iar apa s-a revărsat pe stradă. Pe 3 km de străzi (Mărășești, N. Co­pernic, Scăunel) s-au depus aluviuni fiind distrus covorul asfaltic. Primarul Cugi­rului, Adrian Teban ne-a declarat că echipele pentru intervenție în cazuri de ur­gență au început să evacueze apa din pivnițele și magaziile spațiilor comerciale i­nundate cu motopompele din dotare. Îndepărtarea aluviunilor și decolmatarea zo­nelor afectate se face cu ajutorul unui buldoexcavator, a unui ifron și a unui trac­tor din dotarea primăriei.
    La începutul lunii iunie a.c., o altă rupere de nori - însoțită de furtună și des­căr­cări electrice - s-a abătut asupra Cugirului, provocând din nou pagube serioase.
Ștefania RAREȘ

"Ziua Minerului" la Roșia Montană
     Duminică, 21 august 2005, la Roșia Montană se sărbătorește "ZIUA MINE­RULUI", cea mai importantă și însemnată zi din viața comunității. Primarul lo­calității, Virgil Nicolae Narița, invită toți locuitorii comunei, precum și pe cei care doresc să participe la această manifestare, să vină la Roșia Montană, unde vor avea loc concerte de muzică populară și ușoară, jocuri distractive pentru copii, foc de artificii și alte surprize oferite de primul edil al Roșiei Montane.
    Programul zilei: Duminică, 21 august 2005, începând cu orele 13.00, va avea loc deschiderea festivității; * 15.30: program de muzică populară, urmat de pro­gramul de muzică ușoară; * 22.00: focul de artificii, în continuare urmând dis­coteca în aer liber. În toată această perioadă există un parc de distracții pentru copii. (M.I.)
Hoț depistat datorită amprentelor
     În urma cercetărilor și a aplicării procedeului de comparare a amprentelor po­lițiștii din Turda l-au identificat pe numitul Bogdan Moldovan în vârstă de 22 de ani, din Turda, ca fiind autorul unui furt comis pe raza Cugirului în ziua de 2 iulie 2005. În timp ce se afla într-un magazin din oraș tânărul a sustras un telefon mo­bil al cărui proprietar era Adriana Gavriluț. Bogdan Moldovan a fost preluat, sub escortă, de lucrători din cadrul Poliției orașului Cugir și audiat în legătură cu fap­ta. Luat la întrebări acesta a recunoscut că el este cel care a sustras telefonul, pentru siguranță realizându-se inclusiv reconstituirea furtului. Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate, iar Bogdan Moldovan este cercetat pentru co­miterea infracțiunii de furt calificat. (L.I.)
Audiențe parlamentare
     Sâmbătă, 20 august a.c., deputatul conservator Nicolae Popa va fi prezent în municipiul Aiud și orașul Ocna Mureș, unde va acorda audiențe. Cetățenii celor două orașe sunt invitați să participe la aceste întâlniri, pentru soluționarea pro­blemelor cu care se confruntă zi de zi.
    Programul audiențelor este următorul: l Aiud: orele 12.00 - 14.00; Ocna Mureș: orele 15.00 - 17.00. (Biroul de presă PC Alba)
Tun de 83 de milioane de lei
     Lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Alba Iulia au finalizat dosarul penal privindu-l pe numitul Neluțu Mureșan în vârstă de 21 de ani, din satul Boz, fără ocupație și recidivist care în perioada 24 iunie-29 iulie 2005, a comis mai multe furturi din magazine pe raza municipiului Alba Iulia. Acesta a acționat doar pe timp de noapte, probabil pentru a se feri de ochii patrulelor de poliție, a pătruns în interiorul magazinelor prin efracție și de aici a sustras bani, diferite bunuri și bi­juterii în valoare de 83 de milioane de lei. Într-una dintre acțiunile sale nocturne tânărul a fost surprins de polițiști și pentru a scăpa din mâinile lor s-a ascuns într-o fântână. Din fericire nasul sensibil al organelor de poliție nu a dat greș și acesta a fost prins. (L.I.)
Radio Star Sebeș are un nou stăpân
     Cunoscutul post de radio din Sebeș, Radio Star, are un nou proprietar. Aces­ta este Nicolae Matei, patronul firmei Nichi Ardeal, care a organizat o conferință de presă pentru a prezenta noua echipă mass-media din județul Alba, sperând într-o bună colaborare cu presa scrisă. Prima investiție a noului patron a fost fă­cută în tehnica de emisie lărgindu-se aria emisiei și calitatea recepției acestui post de radio. Îi dorim o audiență cât mai mare! (V.I.B.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.