.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Duminică, " Festivalul tradițiilor" la Bucerdea Vinoasă
•Întoarcerea în timp, întoarcerea acasă
     Duminică, 21 august, începând cu ora 16.00, Bucerdea Vinoasă va fi gazda ce­lei de-a doua ediții a Festivalului tradițiilor, reunite sub genericul "Cununa grâ­ului", organizat de Parohia ortodoxă din localitate cu sprijinul Consiliului jude­țean Alba.
    Manifestarea face parte din programul "Living with tradition" (Trăind cu tradițiile) și își propune să scoată la lumină și să revitalizeze istoria și tradițiile acestei a­șe­zări cu nume atât de simbolic.
    Festivalul va debuta cu o clacă a secerătorilor, cu o sezătoare a generațiilor. Va avea loc vernisarea unei expoziții de fotografii inspirate din munca și activitățile spirituale ale sătenilor. Un punct de mare atracție va fi degustarea și premierea celor mai bune vinuri, plăcinte și cozonaci. Împătimiții jocului de cărți se vor între­ce într-un concurs cu premii. (Certurile și vorbele necuviincioase sunt interzise.) În final, gazdele și oaspeții se vor încinge în cântec, joc și voie bună. Preotul dr. Nicolae Bolea, parohul Bisericii Ortodoxe Bucerdea Vinoasă și toți cei care au trudit la buna organizare a festivalului reînnoiesc invitația tuturor fiilor satului de a se reîntoarce la obârșii să depene amintiri și... să nu uite de unde au plecat spre cele patru zări. (S.T.)
Mașină "parcată" în podețul casei
     Marți, 16 august, pe strada Avram Iancu din Blaj a avut loc un accident rutier în urma căruia a fost rănită o persoană, iar autoturismul implicat a fost avariat în proporție de 40 la sută. Deplasați la fața locului polițiștii au constatat că Marius Bota din Blaj în timp ce conducea autoturismul marca Dacia 1310, proprietatea numitei Olga Comșa, din Mihalț, din cauza neatenției în conducere, în dreptul unui imobil din municipiu a pierdut controlul volanului, mașina a intrat în derapaj și s-a oprit în podețul casei. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pa­sagerului Nicolae Decean în vârstă de 24 de ani, din Mihalț. Acesta a fost trans­portat la dispensarul medical din Teiuș unde i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare, diagnosticul pus de medici fiind plagă cefalică-occipitală. Conducă­to­rului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoo­le­miei. În cauză, poliția continuă cercetările. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.