.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Prefectul vrea ca Ziua Națională să fie apolitică
•Instituția Prefectului a cerut Guvernului alocarea sumei de 5,5 miliarde de lei pentru suplimentarea fondurilor necesare organizării manifestărilor de la 1 Decembrie
     Vicepreședintele PNL Alba, prefectul Cosmin Covaciu, a declarat într-o confe­rință de presă că a avut deja două întâlniri cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, și cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, pe tema organizării manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României. Liberalul a spus că Ziua Națională trebuie să fie o sărbătoare apolitică, a tuturor românilor. El a sub­liniat organizarea unei noi ediții a Congresului Spiritualității Românești la Alba Iulia, adăugând că va propune inițierea proiectului Legii românilor de pretutindeni. Actul normativ va stipula măsuri de sprijin concret pentru cei aproximativ 12 mi­lioane de români din diaspora. Totodată, prefectul a menționat că va lua legătura cu deputatul PNL de Alba, Tiberiu Bărbulețiu, și cu ceilalți parlamentari ai jude­țului pentru nominalizarea în textul legii a municipiului Alba Iulia drept capitală de suflet a românilor de pretutindeni. Pe de altă parte, Cosmin Covaciu a declarat că intenționează ca la 1 Decembrie să fie făcută o puternică promovare a muni­cipiului Alba Iulia și a județului, astfel ca manifestările să atragă atenția întregii țări asupra potențialului cultural și economic de care dispun cele două entități administrativ-teritoriale. În acest sens, vor fi făcute demersuri pentru identificarea partenerilor media și a unor sponsori din rândul companiilor naționale și multi­na­ționale, "ca să arătăm că la Alba Iulia se poate face o sărbătoare pentru toți ro­mânii", a spus prefectul Cosmin Covaciu. El a adăugat că Instituția Prefectului a cerut Guvernului să aloce suma de 5,5 miliarde de lei pentru suplimentarea fon­durilor pe care Consiliul Județean și Consiliul Local Alba Iulia urmează să le apro­be pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.(R.G.)
În Alba
2 milioane de euro pentru reformarea sistemului de asistență socială
     Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba a câștigat recent cele patru proiecte depuse în cadrul programului PHARE 2003 pentru reformarea centrelor de asistență socială destinate adulților. Dintre cele 14 mili­oane de euro, fonduri nerambursabile, alocate României prin acest program, ju­dețul Alba și-a adjudecat cea mai mare tranșă, reprezentând aproape două mi­lioane de euro. Acești bani vor servi pentru reformarea a patru obiective de asis­tență socială din județ: Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihică Galda de Jos, Centrul de Îngrijire și Asistență Abrud, Centrul pentru Persoane Vârstnice Blaj și Centrul pentru Persoane Vârstnice Sebeș. Durata proiectelor este de 18 luni, urmând ca la sfârșitul acestei perioade să se resimtă o creștere sem­ni­fi­cativă a calității serviciilor sociale din județul Alba. Referindu-se la această rea­li­zare, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel a declarat: "Câștigarea acestor proiecte reprezintă o performanță deosebită, în condițiile în care județul Alba a obținut cei mai mulți bani din toată țara. Acest lucru dovedește, pe de o parte, că strategia Consiliului Județean Alba de a colabora strâns cu instituțiile ce îi sunt subordonate este o cale sigură spre succes iar, pe de altă parte, arată că la conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba se află un specialist de valoare, în persoana directorului Sorin Chirilă, neimplicat politic nici în PD nici în PNL". (I.P.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.