Prima pagina
Stiri
Lupu si Ciorbea la Campeni

     Duminica, 1 aprilie 2001, ora 12.00, la Campeni, in Piata Avram Iancu, va avea loc o Adunare Populara a locuitorilor din zona Muntilor Apuseni, organizata de catre PNTCD si ANCD, unde vor fi dezbatute problemele legate de viata motilor si restituirea proprietatilor si a padurilor. Participa d-nii Vasile Lupu si Victor Ciorbea, initiatorul si respectiv sustinatorul legii, in calitatea sa de fost prim- ministru al Romaniei, reputati juristi. Sunt invitati sa participe toti cei interesati, sustinatori si membri ai partidelor amintite. (F.R.)


La Aiud
Grav accident rutier

     Miercuri dimineata, pe DN1, in zona Girbova - Aiud s-a produs un accident de circulatie in care si-a pierdut viata un tanar de 33 de ani din Sibiu. Conducand autoutilitara Dacia SB04JUD pe directia Aiud - Teius, Nicolae Muntean pierde controlul volanului intr-o curba usoara la dreapta si intra pe contrasens. Aici se tamponeaza violent cu autoutilitara DAF, condusa din sens opus de Virgil Lacatus (41 de ani, din Bucuresti, angajat al SC Com Total Distrib Grup Romania SRL). Impactul a fost atat de dur incat TIR-ul a intrat aproape peste jumatate din autoutilitara. In urma accidentului, Nicolae Muntean a decedat pe loc. (N.T.)


Dupa exemplul sefilor de la judet
Prego Ocna Mures are un nou Consiliu de Administratie

     In ultima sedinta a Consiliului local Ocna Mures, consilierii au aprobat proiectul de hotarare privind numirea noului Consiliu de Administratie al SC Prego Ocna Mures. Prin vot secret au fost alesi: Adrian Stoean, director al SC Prego SA, Ioan Vasile Bugnar, primarul orasului Ocna Mures, Ianos Cseteras, Augustin Dragut si Sorin Cristea, toti trei consilieri locali. (F.R.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
O banda de hoti profesionisti a fost anihilata
Infractorii au fost dati de gol de beculetele de la o orga Panasonic

     In noaptea de luni spre marti, in jurul orei 2.00 - 2,15, un magazin de produse electronice apartinand firmei SC Tipo Rex SRL Alba Iulia (administrator Gheorghe Ciuca) a fost calcat de hoti. Actionand cu "profesionalism", unul dintre hoti a fortat butucul de la iala, a intrat in incinta unitatii si a pus butucul in orificiul sau normal pentru a nu parea nimic suspect. Intre timp, se pare ca doi complici asteptau in spate intr-un autoturism, cu care intentionau sa transporte lucrurile furate. Hotii au reusit sa sustraga bunuri in valoare de 50 de milioane de lei, un fax Sharp, un fax Audio Vox si o unitate centrala de calculator precum si o orga Panasonic. De la acest ultim obiect a plecat si ghinionul vizitatorilor nocturni. Aflati in patrulare pe B-dul Revolutiei, plt. maj. Valer Goia si plt. Virgil Dragan i-au "ghicit" pe hoti dupa o metoda inedita. Obisnuiti cu traseul, cei doi cunosteau in amanunt si produsele electronice expuse, mai ales combina muzicala Panasonic, ale carei beculete se vedeau bine noaptea. Unul din cei doi a inteles rapid ca ceva nu este in regula si s-a trecut la verificarile de rigoare. Astfel, unul dintre infractori se pare ca a fost prins chiar pe scara blocului unde este situata firma. Complicii acestuia au plecat cu o masina cu numar de Mures, insa au fost opriti la un control de rutina de sg. maj. Claudiu Anton. In momentul in care politistul a solicitat pasagerilor sa deschida portbagajul s-a declansat alarma autoturismului (s-a folosit o alta cheie). Motivand ca nu au cheia de la portbagaj si cum politistul nu avea mandat de perchezitie, autoturismul a fost lasat sa plece, insa i s-a retinut numarul. Aflandu-se de spargere s-a facut imediat legatura iar autoturismul a fost dat in urmarire generala. Actionand cu operativitate, politistii albaiulieni i-au prins pe cei doi hoti care au fost prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Alba.
     Administratorul societatii pagubite, d-l Gheorghe Ciuca, multumeste public politistilor albaiulieni si sefului acestora, mr. Milu Todea, pentru profesionalismul de care au dat dovada si pentru rapiditatea cu care au rezolvat cazul, mai ales ca hotii puteau fura din magazin marfuri in valoare de 1 miliard de lei. Nicoleta TOMUTA, Florin ROMAN


Noutati privind acordarea vizelor Schengen
Comunicat de presa de la Consulatul General al Republicii Federale Germania de la Sibiu

     Danemarca, Finlanda, Suedia, Norvegia si Islanda au aderat la Tratatul de la Schengen incepand cu 25.03.2001. Ca o consecinta a acestui fapt, prin acordarea unei vize Schengen de catre unul din statele membre, este permisa intrarea in toate cele 15 state membre ale Acordului de la Schengen. Aceasta inseamna, de asemenea, ca nu vor mai fi acordate vize de tranzit prin Germania sau Austria daca scopul principal al calatoriei este unul din statele nordice. In acest caz, vizele respective vor fi solicitate la reprezentantele diplomatice ale tarilor respective.


In municipiul Blaj se va pune in functiune la noapte
O nouã centralã telefonicã digitalã Siemens
In judetul Alba, directorul Ioan Pocan, ctitorul telefoniei moderne, bifeaza inca o mare realizare

     ROMTELECOM Directia de Telecomunicatii Alba anunta abonatii telefonici din municipiul Blaj ca, in noaptea de 30-31 martie 2001, se va pune in functiune in Blaj noua centrala telefonica digitala SIEMENS. Toti abonatii din vechea centrala analogica vor fi preluati in centrala noua fara taxe, numerele de apel ramanand neschimbate. Abonatii vor putea astfel beneficia de toate serviciile oferite de centralele digitale: calitate mai buna a serviciului telefonic, acces direct la international, acces la numere servicii cu valoare adaugata (numere de forma 89...), factura detaliata a convorbirilor, restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, redirijarea apelurilor, apel in asteptare, repetarea ultimului numar format, apel programat. Informatii privind aceste servicii puteti obtine la numarul de apel 930.


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.