Ultima ora
Stiri
Pichetarea Prefecturii Alba nu a mai avut loc

     Desi conducerea Sindicatului "Apararea" a anuntat organele abilitate si mass-media ca ieri urma sa aiba loc o actiune de pichetare a Prefecturii Alba, manifestatia nu a mai avut loc. Dupa ce au anuntat prompt pichetarea, sindicalistii au "uitat" sa mai anunte si anularea actiunii. Motivul oficial al renuntarii la actiune este acela ca liderul sindical Ioan Neagu a cerut acest lucru dupa o intalnire la Bucuresti unde, impreuna cu alti lideri din sectorul aparare, a obtinut promisiuni din partea guvernului ca revendicarile vor fi rezolvate. Reprezentantii executivului au spus ca pana la 5 aprilie a.c. va fi emisa o noua hotarare in care se vor regasi toate doleantele sindicatelor din industria de armament. (F.R.)


Din ciclul "musca si fugi"
Arestat preventiv pentru furtul a 1,02 milioane lire italiene

     Parchetul de pe langa Judecatoria Sebes a emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Dan Constantin (48 de ani, din Sebes) pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Aflandu-se marti, 27 martie, in gara Sebes, Dan Constantin a intrat in vorba cu Olimpiu Curutiu (din Cluj Napoca). Din conversatia avuta, Constantin a aflat ca Olimpiu Curutiu avea asupra lui lire italiene si i-a solicitat sa i le arate, motivand ca nu stia cum arata aceste bancnote. Profitand de faptul ca clujeanul si-a scos portmoneul, Constantin i l-a smuls din mana si a fugit. Politistii din Sebes, sesizati de victima, au reusit sa-l identifice pe Dan Constantin, in a carui masina au fost gasite 670.000 de lire din cele 1,02 milioane lire italiene furate. Cercetarile continua. (N.T.)


Peste 27.000 de someri in judetul Alba

      Din datele puse la dispozitie de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, rezulta ca pana la 1 martie a.c. numarul somerilor din judetul Alba aflati in evidenta si plata este de 27.030, din care 15.066 sunt femei. Din totalul somerilor, 16703 sunt muncitori, 9653 au studii medii iar 675 au studii superioare. O sansa pentru acestia in cautarea unui serviciu este si Bursa locurilor de munca ce va avea loc la Alba Iulia, Aiud si Blaj in data de 6 aprilie a.c. (R.J.)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Prima mare privatizare la Bursa de Valori
UPS Ocna Mures are un nou proprietar

     Una dintre cele mai prestigioase unitati industriale din judetul Alba, UPS Ocna Mures, are un nou proprietar. Ministerul Finantelor a vandut prin Bursa de Valori un pachet de actiuni de 69,09 la suta detinut la UPSOM (in contul datoriilor preluate). In momentul cotarii la bursa pretul unei actiuni a fost stabilit la 25.000 de lei. Noul proprietar al UPSOM este o firma din Timisoara apartinand fratilor Cristescu, care au achizitionat pachetul majoritar de actiuni. Noii proprietari vor fi prezenti astazi la UPS Ocna Mures, dupa care vor fi primiti de prefectul Ioan Rus, iar in final vor sustine o conferinta de presa la Alba Iulia. Prefectul judetului, av. Ioan Rus, in colaborare cu deputatul PRM de Alba, Codrin Stefanescu, vor marca astazi o mare reusita pentru economia judetului nostru. Patronul marelui consortiu "Bega Grup", d-l Marius Cristescu, va fi prezent la Alba Iulia, acesta implicandu-se in redresarea SC UPS Ocna Mures. Trebuie mentionat faptul ca renumitul om de afaceri va depune eforturi pentru ca SC UPSOM sa functioneze la capacitate maxima. Fara implicarea d-lui Cristescu SC UPSOM si-ar fi incetat probabil activitatea fiind sufocata de datorii, iar majorarea pretului la gaz metan a impins si mai mult aceasta firma pe panta declinului. Toate investitiile detinute de consortiul "Bega" au fost revigorate in scurt timp, chiar daca in momentul achizitiei se luptau pentru a supravietui. In onoarea patronului Marius Cristescu si pentru a sarbatori aceasta reusita pentru industria judetului nostru, prefectul Ioan Rus si deputatul PRM Codrin Stefanescu au organizat o receptie. D-l Cristescu va vizita la finele acestei saptamani Tara Motilor, precum si numeroase alte obiective industriale din judet.
Adriana D. TRUTA, Florin ROMAN


Adunarea revolutionarilor

     La sediul Primariei Alba Iulia, la ora 17, va avea loc astazi Adunarea generala extraordinara a Asociatiei Revolutionarilor din Decembrie '89 Alba. Ordinea de zi va cuprinde: completarea documentatiei privind aplicarea Legii 42/90 si distribuirea biletelor CFR pentru acest an. Presedintele Asociatiei Revolutionarilor din Decembrie '89, d-l Horia Bardas, ne-a declarat ca este obligatorie prezenta tuturor membrilor acestei asociatii; cei care absenteaza nu vor fi reprezentanti la urmatoarele intalniri cu oficialitatile judetului. (A.D.T.)


O veste buna pentru investitorii din judetul Alba
Un singur document pentru infiintarea unei firme

     Avansata in urma cu o luna, la intalnirea prefectului Ioan Rus cu oamenii de afaceri din judetul Alba, solutia simplificarii documentatiilor necesare obtinerii avizelor, acordurilor, autorizatiilor, licentelor precum si a altor acte necesare constituirii societatilor comerciale s-a materializat. Astfel, ieri, in cadrul sedintei Comisiei administrative a judetului Alba, prezidata de prefectul Rus, s-a adoptat proiectul de hotarare formulat in acest sens de CCIA Alba, multitudinea actelor respective ce descurajau orice potential intreprinzator urmand sa fie inlocuita cu un singur certificat constatator cuprinzand toate datele de rigoare, eliberat de Camera de Comert. "Este un pas important in dezvoltarea initiativei private, eliminand considerabil birocratia si numeroasele cheltuieli la care erau supusi cei ce doresc sa se lanseze in afaceri", a precizat d-l Rus. Din informatiile noastre, judetul Alba este singurul care a luat o asemenea decizie pana acum. Ea urmeaza sa fie comunicata oficial in cel mai scurt timp Camerei de Comert Alba, pentru a putea fi pusa efectiv in practica. (G.J.)


La Daia Romana, in comuna cu 30 ha de amenajari piscicole
Pestii mari au cazut in plasa agamanilor iar cei mici raman pentru actionarii-proprietari
Pentru 30 de ari de pamant revin cate trei pescuti de actionar

     baltaMai bine de 24 de hectare din terenul folosit de pescaria "Delta plus" apartin locuitorilor din Daia Romana. Aceasta comuna are in prezent peste 30 de hectare acoperite de apa. Odata cu desfiintarea IAS-urilor, suprafetele de teren detinute de acestea au trecut la Agentia Domeniului Statului (ADS). La fel s-a intamplat si cu pamanturile satenilor din Daia ocupate acum de pescarie. Trebuie amintit faptul ca terenul ocupat de pescarie era inainte de 1990 pasune comunala. Potrivit declaratiei d-lui Doru Damian, primarul comunei Daia Romana, se fac demersuri pe langa Prefectura Alba si pe langa ADS (unde au fost inaintate documentatii) pentru recuperarea terenurilor detinute de pescarie. S-a ajuns la aceasta solutie pentru ca, in prezent, Primaria Daia nu obtine nici un beneficiu de pe urma investitiei realizata de aceasta firma. De asemenea, satenii care au terenuri folosite de pescarie primesc doar cateva kilograme de peste pe an, iar acum, cand pretul pestelui a crescut, acestia se tem ca nu se vor alege cu mult mai mult. Ingrijorator este faptul ca, foarte aproape de pescarie si de-a lungul bazinelor populate cu peste, s-a considerat ca este cel mai potrivit loc pentru depozitarea gunoaielor menajere. Oare sanatatea oamenilor care consuma acest peste nu are de suferit? Mai ales ca exista posibilitatea ca un vant puternic sa transporte usor gunoaiele in apele pescariei. (A.D.T.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.