Curier judetean
Editorial
Prima pagina
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Afacerile directorului girant de la Directia Silvica Alba ies la iveala
Ziarul "Unirea" va prezinta dovada care atesta ca ing. Dan Gheorghe Boariu si-a dat girul pentru "Afacerea autoturismul"

     dovadaUn vechi proverb romanesc care spune ca minciuna are picioare scurte este actual si in zilele noastre. Scandalul declansat la nivelul Directiei Silvice Alba, soldat cu "defrisarea" mai multor sefi de ocoale si a contabilului sef, a plecat de la ceea ce presa a numit "Afacerea autoturismul". Dupa cum se stie, in urma unui control efectuat de Regia Silvica Bucuresti, sefii de ocoale au fost scosi tapi ispasitori pentru achizitionarea unor autoturisme Dacia camioneta, prin contracte de leasing paguboase, ce au creat un prejudiciu important. Desi era clar ca sefii de ocoale nu puteau face acest lucru de capul lor, directorul girant, ing. Dan Gheorghe Boariu, a aruncat "pisica neagra" in... ocolul acestora, motiv pentru care au fost destituiti. Ziarul "Unirea" este in masura sa va prezinte dovada implicarii Directiei Silvice si a ing. Boariu in acest scandal. In continuare va prezentam in fascicul textul unui document (delegatie), semnat chiar de mai marele padurarilor din Alba. Concursul pentru ocuparea postului de director al DS Alba va avea loc marti, 3 aprilie a.c., la Bucuresti. (B.I.U.)


La ordinul prefectului de Alba
"Operatiunea gatere" continua

     Dupa cum v-am mai informat, prin Ordinul 115/2001 al prefectului judetului Alba, av. Ioan Rus, la nivel judetean s-au format echipe compuse din specialisti ai Prefecturii, Inspectoratului de Protectie a Mediului, Directiei silvice Alba, Sistemului de Gospodarire a Apelor, Directiei de Sanatate Publica, Sectiei Drumuri Nationale si Inspectoratului judetean de Politie, care au controlat in mai multe localitati, in special din zona Muntilor Apuseni, modul de gestionare si depozitare a rumegusului si materialului lemnos. Intr-un material oficial remis Prefecturii Alba se arata ca a fost gasita o cantitate de 323.075 mc material lemnos fara provenienta legala, din care s-au confiscat 163.314 metri cubi. In urma controalelor au fost aplicate sanctiuni in valoare de 83,6 milioane de lei. Inspectorul sef al IPM Alba, Emilia Timis, a precizat ca s-a facut ulterior o inventariere a agentilor economici din judet detinatori de gatere. Din documentele inregistrate la Registrul Comertului Alba reiese ca, din cele 87 de societati care poseda gatere, 26 sunt agenti economici cu sediul in alte judete (Bucuresti, Mures, Maramures, Arad, Hunedoara etc.) dar care au gatere instalate pe teritoriului judetului nostru. D-na Timis a informat Prefectura ca pana la data de 30 aprilie a.c. intentioneaza sa finalizeze actiunea de inventariere a tuturor firmelor posesoare de gatere din judet. Hotarat sa puna capat poluarii cu rumegus si activitatii ilegale de functionare a gaterelor din Muntii Apuseni, prefectul av. Ioan Rus a solicitat reluarea actiunii de control in echipe complete formate din specialisti ai directiilor mentionate anterior, care sa inventarieze la fata locului si sa retraga, acolo unde este cazul, autorizatiile de functionare. Oricum se pare ca, in urma actiunii declansate de Prefectura, activitatea gaterelor din Muntii Apuseni s-ar fi redus la jumatate.
Georgiana JURCA


Prioritati la AJOFM Alba
Recuperarea datoriilor fata de buget

     Aurel Suciu, noul director al Agentiei pentru Ocupare a Fortei de Munca a judetului Alba, a precizat in cadrul unei conferinte de presa ca una dintre sarcinile trasate de Agentia Nationala de la Bucuresti este si recuperarea debitelor ramase restante de la agentii economici, stabilindu-se in acest sens un grafic lunar. Numai pentru luna martie a.c., AJOFM are de strans pentru bugetul de stat o suma de 3 miliarde de lei, la care se adauga incasarile curente aferente aceleiasi perioade in valoare de 12 miliarde de lei. "Am primit toti sefii de Agentii judetene o misiune de maxima importanta in acest sens, in caz contrar urmand sa suportam sanctiuni aspre, mergandu-se chiar pana la destituirea noastra", a subliniat dl. Suciu. O alta directie de actiune pe anul 2001 pentru AJOFM Alba este si ocuparea fortei de munca disponibila. Directorul Agentiei a declarat ca se va demara in forta o campanie de promovare a creditelor subventionate acordate firmelor care creeaza locuri de munca. Pentru fiecare loc de munca creat se va acorda un credit in valoare de 50 de milioane de lei, cu o dobanda atractiva, adica jumatate din dobanda scontului de la BNR, care in anul 2000 a fost de 17 la suta. Se asteapta votarea bugetului pe anul 2001 si publicarea noilor instructiuni de creditare pentru ca aceasta initiativa sa fie transpusa in practica.
Razvan JURCA


Dupa Roman si Basescu
Al treilea candidat la sefia PD, Simona Marinescu, cere sprijinul organizatiei judetene Alba a PD

     MarinescuSimona Marinescu, cea de-a treia aspiranta (in ordinea anuntarii candidaturii) la presedintia Partidului Democrat, a avut in cursul zilei de ieri, la Alba Iulia, o scurta intalnire cu membrii conducerii organizatiei judetene Alba a PD. Discutiile s-au axat in principal pe motiunea in baza careia doamna Marinescu spera sa obtina sefia democratilor. "Candidatura mea nu este o diversiune in favoarea vreunuia dintre ceilalti doi candidati, asa cum s-a insinuat", a declarat doamna Marinescu. Popasul sau in Alba Iulia face parte dintr-un turneu in Ardeal in care vor mai fi vizitate organizatiile din judetele Maramures, Satu Mare si Salaj.
Anca DINICA


Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.