Prima pagina
Stiri
12 miliarde de lei pentru locuinte in municipiul Aiud

     Primarul municipiului Aiud, ing. Liviu Octavian Rusu, a avut o intalnire cu ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Miron Mitrea. In urma discutiilor purtate, ministrul Miron Mitrea a alocat suma de 12 miliarde de lei, esalonata pe 3 ani, suma necesara pentru reluarea lucrarilor de constructii la Blocul A12, situat in zona centrala a municipiului Aiud. Constructia face parte din ansamblul de 81 de apartamente si spatii comerciale din municipiu si va beneficia pentru inceput de prima transa de bani alocata in valoare de 4 miliarde de lei, in vederea demararii lucrarilor. (D.M.)


Razvan Theodorescu in vizita la Alba Iulia

     Ministrul Culturii si Cultelor - acad. Razvan Theodorescu se va afla maine, 6 aprilie la Alba Iulia. El va avea o intalnire cu prefectul judetului Alba - av. Ioan Rus. Va vizita Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, se va intalni cu IPS Andrei - arhiepiscop ortodox de Alba Iulia iar la Blaj se va intalni cu IPS Lucian - mitropolitul Bisericii romane unite cu Roma, greco -catolica. Vizita se va incheia cu o conferinta de presa. (A.D.)


Sef nou la ISTPH Alba

     Noul sef al Inspectoratului de stat pentru protectia persoanelor cu handicap este Lazar Bogos. Incepand cu data de 2 aprilie a.c., d-l Lazar Bogos a fost numit cu delegatie in postul de conducere pana la data organizarii concursului. Pana in prezent, d-l Bogos a activat ca medic ortoped la Spitalul judetean Alba. (R.J.)


95 de soferi amendati pentru ca "n-au tras pe dreapta"

     Serviciul Politiei Rutiere din IPJ Alba a simulat marti, 3 aprilie, trecerea unei coloane oficiale prin municipiul Alba Iulia. In timpul actiunii au fost amendati 95 de soferi care nu au tras pe dreapta la receptionarea semnalelor audio-vizuale care anuntau trecerea coloanei oficiale. De asemenea au fost suspendate 4 permise de conducere auto. (N.T.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
La concursul de la Bucuresti
Batalie ca in codrii... Dambovitei pentru scaunul de la Directia Silvica Alba
Din cauza "cioatelor" din Capitala, concurentii au ajuns la balotaj, urmand ca mafia lemnului sa stabileasca invingatorii

     In data 3 aprilie a.c., a avut loc, la sediul Regiei Nationale Silvice Bucuresti, concursul pentru ocuparea posturilor de director, inginer sef si contabil sef la Directia Silvica Alba. Reprezentantii judetului s-au grupat in doua "echipe": Dan Gheorghe Boariu, Gabriel Schuster si Ioan Moga, pe de o parte si Ioan Pasca, Ioan Costea si Ioan Stancel, pe de alta parte. Confruntarea dintre cele doua tabere nu s-a soldat cu nici un castigator. Probabil ca toti concurentii au obtinut nota 10! Concursul se va relua peste o luna. Pana atunci mafia lemnului va decide cine va exploata din nou padurile Albei. Padurarii pot fredona linistiti in continuare traditionala cantare "Jelui-m-as si n-am cui/ Jelui-m-as codrului!". (F.R., G.J.)


"Curatenie" de primavara la Miraslau
Unui gospodar i-au ars 3,5 tone de furaje

     Statia de pompieri Aiud a fost sesizata marti, 3 aprilie, ora 14.25, ca arde gospodaria unui cetatean din Miraslau. Sositi la fata locului cu doua autospeciale, 15 pompieri militari au reusit sa lichideze incendiul la ora 15.40. In urma anchetei s-a stabilit ca incendiul a fost cauzat de neglijenta lui Vasile Ispas, un zilier care muncea in gospodaria pagubitului. Ispas a curatat curtea de uscaturi si le-a dat foc. Vantul a propagat focul la fanul depozitat in curte, distrugand 3 tone de fan si o jumatate de tona de tulei. Paguba a fost estimata la circa 20 de milioane de lei. (N.T.)


150 de milioane de lei pentru sinistratii din Apuseni

     Zilele acestea, consilierul prefectului de Alba, Nicusor Mera si directorul cabinetului prefectului, Vasile Crisan s-au deplasat in zona Muntilor Apuseni pentru a inmana ajutoare financiare familiilor afectate in urma inundatiilor recente. La realizarea actiunii umanitare au colaborat Prefectura Alba si Prefectura Valcea, 20 de persoane din localitatile Baia de Aries (2), Vadu Motilor (8) si Avram Iancu (10) primind sume de bani variind intre 400.000 si 20.000.000 de lei de persoana, in functie de degradarea casele si gospodariilor afectate. Valoarea totala a ajutoarelor acordate se ridica la 150 de milioane de lei. (G.J.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.