Ultima ora
Stiri
Minele din Apuseni raman in continuare in bezna

     Purtatorul de cuvant al SC Electrica SA, Sucursala de Distributie Alba Iulia, d-soara Mihaela Buda, ne-a informat ca doua subunitati miniere din Muntii Apuseni continua sa fie limitate la putere minima tehnologica, masura restrictiva luata din 30 martie a.c. In aceasta situatie se gasesc SM Rosia Poieni cu o datorie totala de 201,9 miliarde de lei si SM Zlatna cu 31,6 miliarde de lei. (F.R.)


La Daia Romana
Se va instala centrala telefonica digitala

     In urmatoarele zile, in comuna Daia Romana, se va inaugura centrala telefonica digitala de care beneficiaza peste 800 de familii din aceasta localitate. Cablurile exterioare au fost montate, iar acum se lucreaza la instalatiile interioare. Prin urmare, de Pasti, la Daia iepurasul va aduce telefoane moderne. (A.D.T.)


La Casa de Pensii Alba, deocamdata, se primesc dosarele

     Dupa primele zile de aplicare a noii Legi a pensiilor s-au gasit destui solicitanti care au dorit sa-si depuna dosarul pentru pensie anticipata. D-na Maria Prisaca, directoarea Casei de Pensii Alba, ne-a declarat ca sunt acceptate toate dosarele care sunt complete, cu toate ca inca nu s-au primit normele metodologice necesare. Se mai lucreaza inca atat la elaborarea acestor norme, cat si la tiparirea formularelor utilizate pentru incheierea contractelor de asigurari sociale. Cu toate aceste impedimente, drepturile de pensionare ale solicitantilor urmeaza a fi stabilite de la data la care a incetat contractul de munca, ne-au declarat reprezentantii Casei de Pensii Alba. (A.D.T.)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
La Baia de Aries
Cele doua sindicate miniere se mananca intre ele

     Nemultumiti de faptul ca nu au fost admisi de conducerea Companiei Minvest Deva la negocierile contractului colectiv de munca, reprezentantii unuia dintre cele doua sindicate miniere existente la Baia de Aries au purtat, in cursul zilei de ieri, discutii pe aceasta tema cu prefectul judetului Ioan Rus. Octavian Luca, vicepresedintele Centralei Nationale Confederative a Sindicatelor Miniere - Cartel ALFA si Luca Moga, liderul sindicatului din judet, au primit asigurari din partea prefectului ca se va interveni la Minvest Deva pentru remedierea situatiei ce tine in tensiune minerii inscrisi in acest sindicat. Mentionam ca celalalt sindicat nu a avut probleme de acest gen, fiind recunoscut ca partener de dialog de Compania din Deva. Totodata, sindicalistii sunt suparati si pe faptul ca d-l N. Oniga, liderul sindicatului rival, face demersuri pentru a fi numit director al EM Baia de Aries. Prefectul a dat de inteles ca nu agreeaza aceasta varianta, surse neoficiale avansand in schimb numele lui Gheorghe Carja, inginer minier, pentru acest post. Oniga mai este acuzat si de felul in care procedeaza cu 14 persoane, fosti membri ai sindicatului sau, trecuti intre timp in tabara lui Moga. Acesta le pretinde in continuare cotizatiile lunare, drept care impotriva lui a fost depusa o plangere penala de catre Sindicatul condus de Luca Moga. (G.J., R.J.)


La Alba Iulia, dupa galceava dintre soferii de pe maxi-taxi si TRANSCOM
Transportul in comun nu va fi paralizat

     foto Nemultumiti de ceea ce considerau o nerespectare de catre Primaria municipiului Alba Iulia a contractului de concesiune a Serviciului de Transport Public catre firma TRANSCOM, sindicalistii de aici au initiat un protest care risca sa paralizeze transportul in comun incepand de astazi. Dupa mitingul de ieri in care autobuzele TRANSCOM au defilat pe principalele artere cu claxoanele sunand, sindicalistii au avut o intalnire cu primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava. Dupa ore de discutii s-a "cazut la pace", sindicalistii intelegand ca primaria nu a incalcat prevederile contractului de concesionare. Pentru a lamuri definitiv (speram) lucrurile a fost semnat un protocol in care se arata: "Incepand din data de 10 aprilie, ora 6.00, statiile de transport in comun din municipiul Alba Iulia vor fi utilizate doar de operatorii de transport in comun ale caror masini au sigla "STP". Protestul Sindicatului Liber TRANSCOM se suspenda. Politia municipiului Alba Iulia va fi anuntata de prezentul protocol." Dupa cum se stie, sindicalistii au anuntat ca in cazul in care situatia (galceava pentru statii si trasee) nu va fi clarificata astazi ar fi intrat in greva. Urmare a semnarii protocolului locuitorii municipiului pot rasufla usurati.
Anca DINICA


Regia Nationala a Sarii una zice, alta face
Sindicalistii de la Salina Ocna Mures au solicitat prefectului Ioan Rus sprijin pentru mentinerea investitiei la Ocna Mures

     In cursul zilei de ieri, reprezentantii sindicatului "Salina" Ocna Mures au avut o intrevedere la sediul Prefecturii Alba, cu seful institutiei, Ioan Rus. Sindicalistii au solicitat prefectului de Alba sa intervina la Regia Nationala a Sarii pentru mentinerea unei investitii prevazute a se realiza initial la Salina, dar pe care Regia Nationala preconizeaza sa o efectueze la Ocna Dej si la Slanic Prahova. Este vorba despre o investitie de circa 10 milioane de dolari ce presupune realizarea unei instalatii de recristalizare a sarii. Sindicalistii i-au cerut prefectului Ioan Rus sa faca demersurile corespunzatoare pentru ca Regia Nationala a Sarii sa nu-si schimbe destinatia investitiei, care, daca nu s-ar realiza la Salina, ar afecta grav activitatea fabricii si a angajatilor acesteia. In prezent Salina Ocna Mures are 280 de angajati care primesc 70-80% din salarii din cauza activitatii reduse a intreprinderii. Mai mult, reprezentantii societatii au demarat unele lucrari necesare realizarii investitiei, eliberand terenul unde ar urma sa fie amplasata instalatia de recristalizare a sarii. (G.J.)


La Pepiniera pomicola din Aiud
Furtul pomilor fructiferi - fructificat din plin de bande de hoti

     Haite de hoti dau mai nou atacul la puietii de pomi fructiferi de la pepiniera din Aiud. Se fura en-gros, cate 500-600 de puieti, de catre tot felul de bande de hoti... mai bronzati. Politia este deja pe urmele lor. Dupa cum le permite insa statutul, poate ii vor prinde in... pom, la furat de mere!!! Cand vor avea mandat de perchezitie!
Victor BOTEI


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.