Prima pagina
Stiri
Director nou la SC Cugir SA

     Din aceasta saptamana, SC Cugir SA are inca un director. Acesta este d-l Gheorghe Scheau, care ocupa functia de director tehnic si de productie. Anterior numirii in noua sa functie, d-l Gheorghe Scheau a fost seful modulului de produse electrocasnice. (F.R.)


In preajma sarbatorilor,
Prefectul dispune actiuni de control sanitare in piete

     Prefectul judetului, av. Ioan Rus, ne-a informat ca in aceasta perioada apropiata Sarbatorilor de Pasti, se vor intensifica controalele in piete, hale agro-alimentare, abatoare etc. Prin aceasta ampla actiune de control se urmareste modul de respectare a regulilor de igiena, luandu-se masuri drastice pentru interzicerea desfacerii produselor agroalimentare fara respectarea normelor sanitare. (G.J.)


Senatorul Cornel Filipescu la Zlatna

     In cursul zilei de astazi, senatorul PDSR, Cornel Filipescu se va afla la Zlatna. Cu acest prilej senatorul PDSR va acorda audiente, la sediul organizatiei PDSR Zlatna cu incepere de la orele 15.00. (G.J.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Epilog la un schimb de experienta
Liceeanul francez prins cu hasis la Alba Iulia s-a reintors acasa

     In urma analizelor de laborator s-a constatat ca liceeanul francez, prins de politie in noaptea de 31 martie spre 1 aprilie intr-un bar din Piata Pascu - Alba Iulia, avea asupra sa rasina de cannabis (hasis). Baiatul, in varsta de 19 ani, venise in Romania impreuna cu un grup de elevi francezi pentru un... schimb de experienta cu elevii liceelor economice din Alba Iulia. Francezul a fost surprins de politistii albaiulieni in timp ce incerca sa-si prepare un "joint" (o tigara formata din rasina de canabis in amestec cu tutun). Baiatul avea asupra lui rasina de canabis, sub forma cunoscuta in lumea traficantilor de "sapun" sau "turta". Cantitatea de 1,28 g hasis gasita asupra liceanului a fost ridicata de politie in vederea confiscarii. Impreuna cu grupul, el s-a reintors ieri in Franta. Efectele produse de canabis sunt asemanatoare cu cele care apar din cauza alcoolului si de aceea ele au fost denumite "betie cannabica". Consumatorul are o senzatie de excitatie si euforie, apoi trece printr-o confuzie mentala, beatitudine si apoi are depresii si stari de somnolenta. Efectele reale produse asupra organismului sunt insa mult mai dure: perturbari de memorie, halucinatii, stari de angoasa si de panica. Efectele reale asupra sanatatii au fost denumite "funia toxicomanului": modificarea presiunii sangvine si a respiratiei, hipoglicemia, afectarea glandelor biliare.
Nicoleta TOMUTA, Florin ROMAN


Cu o fila CEC fara acoperire
Un moldovean a "tepuit" SC Saturn cu peste 100 de milioane de lei

     Biroul Cercetari Penale din cadrul Politiei municipiului Alba Iulia a definitivat dosarul penal privind infractiunea de inselaciune comisa de Mitica Bejan (45 de ani, din Bogdanita - judetul Vaslui). In calitate de administrator al SV Vilsion SRL Barlad, Bejan a ridicat de la SC Saturn SA Alba Iulia marfa in valoare de 100,048 de milioane lei. Produsele industriale achizitionate prin SC Vilsion SRL Barlad au fost "platite" de Mitica Bejan cu o fila CEC, emisa in iulie 2000. In momentul in care SC Saturn SA a incercat sa-si obtina contravaloarea produselor, s-a constatat ca SC Vilsion SRL Barlad nu dispunea de lichiditati in cont. Mai mult, dupa ce politistii din cadrul Biroului Economic - Politia municipiului Alba Iulia au intrat pe fir s-a descoperit ca Bejan mai "tepuise" in acelasi mod alte societati comerciale de pe raza judetului Sibiu. Deoarece omul de "afaceri" nu a fost gasit pana in prezent de politie, el a fost dat in urmarire generala de IPJ Alba si IPJ Sibiu. In plus, dosarul de urmarire penala a fost trimis de Politie la Parchet cu propunere de trimitere in fata instantei si judecarea lui Mitica Bejan in contumacie.
Nicoleta TOMUTA


Procurorul general adjunct Vasile Luha avansat la Parchetul General

     Incepand cu aceasta saptamana, Vasile Luha - procuror general adjunct in cadrul Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia - a fost delegat ca procuror consilier in Parchetul General al Romaniei. Detasarea este pe termen nelimitat, procurorul Vasile Luha urmand sa-l consilieze pe procurorul general Tanase Joita. Procurorul Vasile Luha detine titlul stiintific de doctor in dreptul comercial iar pe parcursul anului 2000, s-a remarcat publicand doua lucrari de specialitate in acest domeniu. (D.M.)


In acest an, in judet s-au eliberat 1250 titluri de proprietate

     Raspunzand unei solicitari venite de la reprezentantii Guvernului, prefectul de Alba, av. Ioan Rus, a precizat ca, la nivelul judetului, in acest an au fost eliberate 1250 titluri de proprietate. Prefectul a mai informat Executivul ca pana in prezent au fost eliberate 69.419 titluri de proprietate mai ramanand de eliberat inca 32.000 titluri. Totodata, prefectul Ioan Rus a declarat ca la nivel judetean au fost formulate o serie de amendamente la Legea 1/2000 care vor fi transmise guvernului. (G.J.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.