Curier judetean
Stiri
La Teius
PUNR a fuzionat cu P.U.R.
Ex-senatorul Ioan Ardelean a devenit membru al partidului condus de Dan Voiculescu

     Printr-un comunicat de presa remis redactiei, suntem informati ca, la sfarsitul saptamanii trecute, organizatia oraseneasca PUNR Teius a fuzionat cu PUR prin absorbtie. Prin aceasta manevra politica, ex-senatorul PUNR Ioan Ardelean a devenit membru al partidului condus de profesorul Dan Voiculescu. "Noua structura de conducere a organizatiei PUR Teius se va constitui pana la sfarsitul lunii aprilie, respectandu-se principiul paritar de distribuire a functiilor de conducere, iar modalitatea de alegere a candidatilor se va face in mod democratic, avandu-se in vedere aptitudinile si experienta politica. Cu acest prilej s-au stabilit si coordonatorii activitatilor pana la alegeri, din partea PUNR, dl. prof. Ioan Ardelean, iar din partea PUR, dl. Florin Bota", se mai precizeaza in comunicatul semnat de reprezentantii celor doua organizatii. (F.R.)


Un cetatean suedez si-a tamponat BMW-ul la Valisoara

     Vineri, 6 aprilie a.c., in jurul orei 21.30, pe raza localitatii Valisoara a avut loc un accident de circulatie. Alexandru Gligor, in timp ce conducea autoutilitara Roman, AB - 84 -ELA pe DJ 104, Valisoara - Poiana Aiudului, la km 13 +70, intr-o curba deosebit de periculoasa a intrat pe contrasens si a acrosat un BMW 525, condus de cetateanul suedez de origine romana Florin Ionita, de 31 de ani. Pagubele produse in urma impactului se cifreaza la circa 60 de milioane de lei. Cei doi soferi au fost testati alcooscopic. Cercetarile continua. (F.R.)


Editorial
Prima pagina
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Sambata, 7 aprilie, la Alba Iulia
S-a facut primul pas intr-un amplu program de instruire a farmacistilor

     In cursul zilei de sambata, 7 aprilie, a debutat la Alba Iulia cursul de instruire a unei grupe formate din 20 de farmacisti (din farmacii comunitare, din spitale si depozite de medicamente), atat din mediul urban cat si din cel rural. In cadrul acestei intalniri, au avut loc discutii pe marginea proiectului "Train Pharm - workshop de atestare a deprinderilor", reuniunea fiind organizata de Centrul pentru Formarea Continua a Farmacistilor, din cadrul Universitatii Howard si Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca. Proiectul este finantat de USAID (Agentia Americana pentru Dezvoltare Internationala), face parte dintr-un amplu program initiat de aceasta agentie in Romania si are ca obiectiv strategic general imbunatatirea conditiilor de viata si a sanatatii femeilor si copiilor din Romania. Vor fi instruiti 600 de farmacisti din mai multe judete ale tarii, urmand ca din judetul Alba sa participe la astfel de cursuri 100 de farmacisti. Activitatea se desfasoara sub indrumarea a doi sefi de lucrari ai Universitatii de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca: d-na dr. Ilioara Oniga si d-na dr. Cristina Mogosan. La buna desfasurare a workshopului a contribuit, de asemenea, Colegiul farmacistilor din judet, reprezentat de d-na Clara Bicu. In cadrul acestei intalniri s-a subliniat importanta comunicarii directe a farmacistului cu pacientul. Cu profesionalism, rabdare si intelegere, farmacistul trebuie sa explice pacientilor terapia medicamentoasa si modul de administrare a medicamentelor. Farmacistul nu este numai un distribuitor de medicamente, ci si unul din specialistii ce furnizeaza date importante care contribuie la pastrarea sanatatii femeilor si familiilor lor. Participand la astfel de proiecte, farmacistii vor fi impulsionati sa se perfectioneze continuu, urmarindu-se orientarea lor spre documentare astfel incat sa fie informati despre noutatile din domeniu. La incheierea workshopului, fiecare participant va primi un certificat eliberat de cele doua universitati participante la acest proiect. Activitatea de instruire s-a incheiat duminica, 8 aprilie, urmand ca la finele lunilor aprilie, mai si septembrie sa aiba loc alte astfel de cursuri la care se vor instrui alte grupe de farmacisti.
Adriana D. TRUTA


Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.