Ultima ora
Stiri
Minor lovit de masina

     La sfarsitul saptamanii trecute, pe Calea Motilor din Alba Iulia, Mihai Nicolae Man, de 11 ani, s-a angajat in traversarea strazii printr-un loc nemarcat si fara sa se asigure. Acesta s-a lovit de partea stanga din fata a autoturismului Dacia 1307 AB - 75 - PAM, proprietatea S.C. "Brutarie Tolstoi" SRL Alba Iulia, condusa de Corneliu Gruian, de 52 de ani, din Alba Iulia. In urma impactului minorul a suferit contuzii la bratul stang. Conducatorului auto i-au fost recoltate probe biologice. Cercetarile continua. (F.R.)


La Blaj
Incendierea unei bucatarii de vara ar fi putut avea urmari tragice

     La sfarsitul saptamanii trecute, in gospodaria lui Pavel Virgil s-a declansat un incendiu ce putea avea urmari tragice. Un halat aflat la uscat deasupra aragazului din bucataria de vara a cazut pe flacara luand foc. In acest timp proprietarul isi vedea de treaba in gradina. Noroc ca vecinii au vazut un fum gros venind din bucatarie si au intervenit prompt pentru stingerea focului. In cazul in care focul se stingea s-ar fi produs o acumulare de gaze, ce putea duce oricand la producerea unei explozii. (F.R.)


Defectiunile nu tin cont de sarbatoare

     Chiar in ziua de Florii, pe la amiaza, o buna parte din cei ce locuiesc in centrul resedintei de judet au ramas fara apa din cauza ca s-a spart iarasi conducta din fata tribunalului. Insa cum in capitalism clientul nu trebuie sa sufere, echipa de interventie de la SC Apa-canal s-a deplasat la fata locului pentru a repara teava, desi era sarbatoare. (S.F.D.)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
In mai multe zone din judet
Paduri in flacari!

     In data de 5 aprilie a.c., la ora 13.00, Postul de politie din Ocolis a fost sesizat despre producerea unui incendiu in locul numit "Ighebunoasa". La fata locului s-au deplasat in scurt timp mai multi localnici, insotiti de politisti. Potrivit cercetarilor, focul s-a produs in zona unei pasuni din Cacova Ierii din judetul Cluj, dupa care s-a extins in padure. Incendiul nu a putut fi stins decat dupa 24 de ore cu ajutorul pompierilor militari din Turda. Au ars 20 ha pasune, circa 55 ha de liziera de padure, paguba fiind de circa 55 de milioane de lei. Un alt incendiu a fost semnalat sambata, la Cricau, focul reizbucnind in mai multe focare (dintr-un incediu mai vechi ce a avut loc joia trecuta). Focul a fost declansat de niste buturugi care au ars mocnit. Satenii din Cricau si Craiva, care au actionat la stingerea focului, au fost alertati de sirena primariei. Dupa circa o jumatate de ora, cei aproximativ 80 de localnici au reusit sa stinga incendiul din padurea de pin. Pompierii militari solicitati sa intervina nu au mai fost nevoiti sa actioneze. Au ars liziera si coronamentul arbustilor uscati pe 3 hectare. Pagubele au fost evaluate la aproximativ 16 milioane de lei.
Florin ROMAN


La Alba Iulia
Accident de circulatie cu parasirea locului faptei

     Sambata, 7 aprilie a.c., in jurul orei 21.30, pe strada Vasile Goldis din Alba Iulia s-a consumat un accident de circulatie, soldat cu ranirea unui copil. Decebal Sevestrean, 22 de ani, din Alba Iulia, fara ocupatie, in timp ce conducea autoturismul Dacia 1300, proprietatea tatalui sau, nu a pastrat distanta laterala de trecere pe langa Gabriel Ciur, de 12 ani, elev la Sc. Gen. nr. 6 din Alba Iulia, care se afla pe carosabil. In urma impactului minorul a fost grav accidentat, suferind o fractura de bazin si fiind internat la sectia de chirurgie a Spitalului judetean Alba. Soferul a parasit locul faptei si s-a prezentat ieri dimineata la Politia din Alba Iulia. Cercetarile politistilor continua. (F.R.)


La sfarsit de saptamana
Salariatii CJ Alba, cercetasi, reprezentanti ai ONG-urilor si ziaristi au plantat puieti

     La initiativa conducerii Consiliului Judetean Alba, sambata dimineata, in zonele Taut, Cetea, Cilnic si Cugir salariatii institutiei, in frunte cu presedintele Augustin Presecan, vicepresedintii Doru Victor Cetean si Nicolae Gavrila, consilierii judeteni ai PD Ionut Fulea si Ion Dumitrel, cercetasi, reprezentanti ai ONG-urilor Albamont si Nasapiste, ziaristi de la "Unirea" si Pro FM au plantat peste 1000 de puieti. La reusita actiunii si-au adus contributia si reprezentanti ai primariilor si Directiei Silvice Alba. Initiativa CJ Alba este cu atat mai binevenita cu cat padurea, mediul in general, suporta zilnic agresiuni. Preocupati de soarta puietilor plantati sambata, participantii si-au promis ca in 2 - 3 saptamani sa se intoarca la locul faptei pentru a constata rezultatele. (A.D., F.R.)


Bilantul primelor 100 de zile de guvernare PDSR in vizorul liberalilor din Alba

      Intr-o recenta conferinta de presa sustinuta de liderii judeteni ai PNL, presedintele liberalilor din Alba, Teodor Atanasiu, a facut publica pozitia formatiunii sale politice fata de primele 100 de zile de guvernare ale PDSR. Doua aspecte au fost atinse, respectiv Legea bugetului de stat si campania justitiara declansata de Cabinetul Adrian Nastase. "Despre modul cum decurge adoptarea Legii Bugetului de Stat pot sa spun ca, in campania de imagine declansata de premierul Adrian Nastase, se urmareste intrarea in Cartea Recordurilor din punct de vedere al rapiditatii cu care va fi adoptat si nu al calitatii acestui act legislativ extrem de important.
     PNL considera ca trebuie respectat statutul celor doua Camere ale Parlamentului, care specifica foarte clar care sunt limitele de timp care se acorda parlamentarilor pentru studierea acestui proiect de lege, depunerea si sustinerea amendamentelor. De asemenea, obiectivele bugetului pe 2001 asa cum au fost ele aprobate de comisii, consideram ca nu ating promisiunile electorale ale partidului de guvernamant, nu au nici o legatura, decat pur intamplatoare, cu programul de guvernare al PDSR si nu satisfac necesitatile economice, sociale si politice romanesti. PNL a depus peste 86 de pagini de amendamente iar votul final al parlamentarilor nostri va depinde de adoptarea acestora. Desi Romania si-a propus cateva obiective extrem de importante, cum ar fi integrarea in sistemul politic si militar euro-atlantic, cu banii alocati pentru armata romana, soldatii nu pot primi nici macar bocanci noi, ca sa nu mai vorbim de dotarea cu tehnica militara NATO. Ministerul de Interne a primit un buget egal cu cel al anului trecut, in conditiile in care inflatia a fost de peste 40%. Cu alte cuvinte, campania de imagine care se face pe baza bugetului si cifrele seci din buget nu raspund necesitatilor Romaniei de astazi" - a precizat presedintele PNL Alba. Despre "campania justitiara foarte frumoasa si la moda" pe care o duce PDSR in aceasta perioada de timp, Atanasiu a declarat ca aceasta nu rezolva probleme de fond din tara noastra. "S-a spus ca vor fi monitorizate procesele de privatizare in cazul a 200 de societati romanesti. Vreau sa va spun ca in Romania, in ultimii 6 ani, au fost privatizate peste 5.000 de societati iar in majoritatea cazurilor exista clauze clare in care se spunea ca Autoritatea pentru Privatizare trebuie sa asigure controlul post-privatizare. Este foarte grav ca prin modul in care se prezinta privatizarea in Romania se descurajeaza apropierea investitorilor de piata romaneasca de capital si de cumpararea actiunilor de la societatile de stat iar pe de alta parte se incurajeaza uneori sindicatele la manifestari antiprivatizare. Credem ca semnalul de alarma pe care l-a tras administratia de la Washington privitor la aceste actiuni ale Guvernului Romaniei va fi totusi receptionat de echipa guvernamentala pentru ca, altfel, riscam ca in momentul in care vom negocia cu FMI, Banca Mondiala, UE sau NATO, sa ne trezim in fata unor usi inchise" - a concluzionat liderul liberal.
Dana MOTREANU


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.