Prima pagina
Stiri
La Ocna Mures
Baile sarate vor fi scoase totusi la privatizare

     Primarul orasului Ocna Mures, Ioan Vasile Bugnar, ne-a informat ca in sedinta extraordinara a CL de saptamana trecuta consilierii au aprobat proiectul de hotarare privitor la scoaterea la privatizare a complexului bailor sarate. In perioada urmatoare va fi intocmit caietul de sarcini, dupa care vor fi asteptate ofertele de la potentialii investitori. (F.R.)


Consfatuire cu primarii de municipii si orase

     In cursul zilei de ieri, la Sala Mihai Viteazul din sediul Palatului Administrativ a avut loc o noua intalnire pe tema bugetului. Presedintele Consiliului Judetean alba, Augustin Presecan, i-a invitat la discutii pe primarii de municipii si orase, stabilindu-se o lista de prioritati. Astfel de intalniri vor avea loc si pe zone cu primarii de comune. Presedintele Presecan a declarat ca spera ca pana in jurul datei de 20 aprilie a.c., judetul Alba sa aiba bugetul votat. (F.R.)


DSV Alba a controlat 312 obiective

     Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar-Veterinare Alba, dr. Ioan Tatucu, ne-a declarat ca in ultima luna, inspectorii institutiei au controlat 312 obiective, aplicand amenzi in valoare totala de peste 165 de milioane de lei, pentru diferite abateri de la legislatie. Au fost confiscate: 137 kg produse din carne, 47 kg peste, 2,21 hectolitri de lapte, 362 kg produse lactate, 64 de conserve si 1350 bucati oua. Valoarea totala a produselor confiscate este estimata la 28 de milioane de lei. (F.R.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Bistrenii traiesc o adevarata spaima cand trec podul peste Aries

     Localnicii din comuna Bistra traiesc o adevarata aventura atunci cand trebuie sa ajunga in centrul localitatii, deoarece puntea de legatura dintre sate este o adevarata epava. Podul de peste Aries, daca ii putem spune asa, este gaurit si scartaie din toate incheieturile. Groaza de a trece acest obstacol este cu atat mai mare, cu cat unii sateni chiar au cazut de pe puntea aflata la 10 metri inaltime de rau. Podul cu pricina face legatura dintre centrul comunei cu opt sate apartinatoare, insa a fost grav avariat de inundatiile din 1995. Primarul a cerut bani de la guvern pentru un alt pod, dar acestia nu au sosit. Avand in vedere gradul avansat de uzura, nici o reparatie nu mai are efect. Primarul Ioan Barla ne-a declarat ca mai multi copii au cazut in apa de pe punte, alegandu-se cu leziuni. Chiar si fratele sau, venind intr-o noapte de la serviciu a cazut in cap pe gheata, fiind internat o luna si jumatate la Cluj Napoca cu maxilarul zdrobit. Pentru construirea unui nou pod de beton sunt necesare 2,5 miliarde de lei, pe care primaria vrea sa-l ridice si pentru imbunatatirea traficului auto. In prezent, satenii sunt obligati sa-si lase masinile pe malul raului, deplasandu-se pe jos la casele lor. Motii din Bistra ar alege o ruta ocolitoare ca sa scape de puntea gaurita, dar asta inseamna sa faca in fiecare zi alti kilometri pe jos. Poate ca CJ Alba va gasi la elaborarea bugetului fondurile necesare pentru demararea lucrarilor, pentru ca si la Bistra localnicii sa simta ca sunt luati in seama de autoritatile judetului.
Florin ROMAN


Vai, pe mana cui a incaput conducerea orasului Ocna Mures!
O parte din consilieri au instaurat dictatura "secretului de stat" fara sa cunoasca Constitutia

     Am mai scris si cu alte ocazii ca la Ocna Mures disputele dintre primar si unii consilieri, dintre diferite partide sau interesele personale au transformat "miniparlamentul local" intr-un fel de balci, care nu face cinste nimanui. Am avut "privilegiul" de a participa la o sedinta a fostului consiliu si am vazut cu ochii mei cum unii consilieri (pe care i-am nominalizat la vremea respectiva) au sarit ca arsi atunci cand am scris ca erau mai interesati de integrame si poze deocheate din ziare decat sa dezbata problemele cetatenilor si ale orasului. Au venit alegerile locale si speram ca membrii noi echipe sa dea dovada de mai mult discernamant, iar interesul cetateanului sa primeze. Ca nu este deloc asa ne-au dovedit 14 din cei 19 consilieri, in ultima sedinta extraordinara, in care s-au purtat ca niste prim-secretari de partid dintr-o perioada pe care am crezut-o demult apusa. Nici mai mult nici mai putin, "destoinicii" consilieri au votat ca presa si nici o alta persoana sa nu participe la sedinta, uitand probabil ca au fost trimisi acolo de oameni, fiind platiti de contribuabili. Fariseii care s-au opus au uitat, probabil, ca sedintele de consiliu sunt publice si cine vrea sa participe la dezbateri au tot dreptul sa o faca. Mai mult s-a incalcat dreptul constitutional la informare, un ziarist fiind "ejectat" pentru ca asa au vrut muschii unor domni consilieri. Treziti-va din letargie, domnilor alesi si ocupati-va de treburi serioase, pentru ca altfel riscati sa alunecati spre penibil. Si ar fi pacat!
Florin ROMAN


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.