Ultima ora
Stiri
La Consulatul general al Germaniei de la Sibiu
Program de sarbatori

     Consulatul General al Republicii Federale Germania la Sibiu este inchis in 13.04.2001, 16.04.2001, 01.05.2001, 24.05.2001, 04.06.2001, cu ocazia sarbatorilor romane si germane.


Multumiri prefectului

      E greu de imaginat, aproape imposibil sa mai crezi ca mai exista cineva care asculta pasurile si ofurile unor oameni simpli aflati la necaz, sau daca le asculta, sa le si transpuna in fapte. Promptitudine, rapiditate si eficienta, asa se poate intitula actiunea domnului av. Ioan Rus, prefectul judetului Alba, in rezolvarea cazurilor celor carora le-au fost afectate locuintele de viitura apei in urma cu o luna si jumatate. In numele celor pe care ne-ati ajutat si ati fost de un mare si real folos, va multumim din suflet, domnule prefect. Semneaza cei care au fost afectati de inundatii: Eugenia Merta, Lucretia Chira, Remus Chira, Estera Cirja, Ioan Ghizelea, Dorica Bodea, Gheorghe Anca, Adrian Goia, Eremia Merta, Dorica Achimet.


Expozitie dedicata Sfintelor Pasti

     Ca in fiecare an Muzeul National al Unirii, Arhiepiscopia ortodoxa de Alba Iulia, Arhiepiscopia romano-catolica de Alba Iulia si Parohia reformata de Alba Iulia organizeaza o atractiva expozitie dedicata Sfintelor Pasti. Intitulata sugestiv "Valori crestine in civilizatia Transilvaniei", expozitia prezinta obiecte de arta populara si desigur nelipsitele oua vopsite. Vernisajul va avea loc in spatiul expozitional de la parterul muzeului albaiulian, maine, ora 13.00. (A.D.)


Investitori italieni la "Suinprod" Galda

     Unul din cele mai mari complexe de crestere a porcinelor din judetul Alba, SC "Suinprod" Galda a intrat oficial in faliment in 1998, dupa acumularea unor datorii cifrate la peste 20 de miliarde de lei. Dupa o perioada de perimare si distrugere a bunurilor patrimoniale, doua societati private s-au incumetat totusi sa cumpere activele fostului complex pentru o suma cifrata la 3,1 miliarde de lei. Unul dintre cumparatori, SC "Imperial Prodimpex" SRL Alba Iulia, doreste sa utilizeze activele achizitionate pentru o noua ferma de crestere a porcinelor. A doua firma implicata in tranzactie, SC "Miconos Services" SRL Alba Iulia, cu capital italian, intentioneaza sa investeasca in fabricarea de produse electroizolante, cu mare cautare la export. (F.R.)


Rocada in PNL Aiud

     Filiala municipala Aiud a Partidului National Liberal are un nou presedinte in persoana doctorului stomatolog Romul Popa. In urma alegerilor care au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, la nivelul organizatiei liberale s-a facut rocada, fostul presedinte ing. Dorin Iacob a fost inlocuit in functie, el devenind acum secundul noului presedinte Romul Popa. Tot in functia de vicepresedinte a fost ales ing. Aurel Fleser - fostul candidat liberal pentru functia de primar al Aiudului. Din partea Biroului Permanent Judetean al PNL, la alegeri au participat vicepresedintii Radu Manu, Sorin Coseriu si Anisoara Mocanu. Alegerile din cadrul PNL Aiud au dat tonul la nivelul organizatiilor liberale din judetul Alba, in urmatoarea perioada urmand sa se desfasoare alegeri in toate filialele in conformitate cu noul statut si noul regulament, acte adoptate la ultimul Congres al PNL, care a avut loc in luna februarie a acestui an. (D.M.)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Cu sustinerea presedintelui Augustin Presecan
Francezii vor lua atitudine impotriva reportajelor din Occident care prezinta eronat situatia copiilor orfani din Romania

     In primele zile ale lunii aprilie au avut loc vizitele in judet ale unor delegatii franceze, urmate de intalniri ale sefilor delegatiilor respective cu presedintele Consiliului judetean Alba, d-l Augustin Presecan. Astfel, au fost primiti la Consiliul Judetean domnii Alain Delorme, Claude Griffoul si Jean Len, reprezentanti ai Asociatiei "Solidaritatea Arles - Alba Iulia". Scopul vizitei delegatiei franceze l-a constituit vizitarea unor case de copii si batrani din judet si monitorizarea modului de distribuire a bunurilor donate de catre AFETAM - Association Familliale des Enfants des Travailleurs Axois a la Montagne. D-lui Presecan i-a fost inmanata o scrisoare din partea d-lui Michel Dinet, presedintele Consiliului General Meurthe & Moselle, privind constituirea unui parteneriat in domeniul protectiei copilului. Scrisoarea a fost adusa personal de d-l primar Jean-Claude Pissenem, conducatorul unei delegatii franceze care a vizitat casa de copii de la Obreja. Atat d-l Delorme cat si d-l Pissenem au tinut sa-si exprime multumirea fata de modul in care au evoluat lucrurile si cum a fost imbunatatita situatia minorilor asistati in centrele vizitate. Ambii au subliniat faptul ca vin in Romania de mai multi ani si au avut ocazia sa constate o ameliorare a conditiilor si o accentuare a eforturilor in domeniul protectiei copiilor, vizibila de la o vizita la alta.
     D-l Delorme si d-l Pissenem au adus fiecare in discutie problema difuzarii in continuare pe canalele occidentale a unor reportaje despre situatia dezastruoasa a copiilor institutionalizati din Romania, amandoi fiind hotarati sa ia atitudine in aceasta directie si sa prezinte in calitate de martori oculari situatia complet diferita din institutiile de profil din judetul Alba, decizie sustinuta si de presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan.
Florin ROMAN


Deputatul Dan Simedru - reprezentantul Romaniei la seminarul international pe teme de combatere a coruptiei

     Deputatul liberal de Alba, Dan Simedru, a participat recent la un seminar in Germania, liderul PNL fiind reprezentantul Romaniei la aceasta manifestare internationala. Seminarul "Coruptia si lupta impotriva coruptiei" s-a tinut in orasul Grummeshbach, unde se afla sediul Academiei de Stiinte Politice a Germaniei, fiind organizat de fundatia NAUMANN, finantata de guvernul german. Deputatul Dan Simedru, care este si vicepresedintele Comisiei de Cercetare a Abuzurilor, Petitii si Anticoruptie din Camera Deputatilor, a precizat ca principalele teme ale seminarului au vizat definirea coruptiei ca fenomen mondial, efectele coruptiei asupra dezvoltarii economice a tarilor, masurile intreprinse pe linie politica, legislativa, administrativa pentru limitarea acestui flagel. "Pe langa masurile legale care se impun pentru combaterea coruptiei, in paralel trebuie sa se duca o lupta pentru schimbarea mentalitatii romanilor, care sunt foarte toleranti fata de acest flagel. Daca in Germania, scandalul Kohl a fost receptionat puternic de opinia publica, fostul cancelar al Germaniei fiind terminat ca om politic, la noi in Romania, un scandal similar in care a fost implicat Ion Iliescu (de finantare ilegala a campaniei electorale, al afiselor "sponsorizate" de Adrian Costea), l-a adus pe acesta in functia de presedinte al Romaniei", a afirmat deputatul PNL de Alba, Dan Simedru. (D.M.)


Accident de circulatie cu urmari grave

     Un nefericit accident de circulatie s-a consumat duminica seara la Alba Iulia, soldat cu ranirea grava a unei femei. La intersectia de pe Bulevardul Revolutiei cu strada Closca, autoturismul Ford Sierra condus de Vasile Davidas (63 de ani), in care se mai gasea si sotia acestuia, Raveca (45 de ani), contabila la Primaria Berghin, a intrat in coliziune cu un autoturism BMW, condus regulamentar de Ioan Ursu din Alba Iulia. Din cercetari a rezultat ca soferul Ford-ului nu s-a asigurat atunci cand a intrat in intersectie. In urma impactului violent, Raveca Davidas a iesit prin parbriz, fiind grav ranita la cap. Femeia a suferit comotie cerebrala, traumatism cranio-cerebral acut deschis si multiple contuzii, fiind transportata de urgenta la reanimare, in timp ce sotului ei i s-au recoltat probe biologice. Cercetarile in acest caz continua. (N.T., F.R.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.