Prima pagina
Stiri
Directorul general Romarm, Gheorghe Nemteanu, la Cugir

     La Cugir SA a avut loc ieri o intalnire de lucru intre directorul general Romarm, Gheorghe Nemteanu, reprezentanti ai Ministerului Industriilor si principalii factori de decizie locali (patronat, sindicate, administratie locala). Potrivit informatiilor furnizate de primarul Aurel Voicu, la discutii au participat si prefectul de Alba, av. Ioan Rus, si subprefectul Ioan Maier. In cadrul convorbirilor, directorul Romarm a promis ca se vor face demersuri pentru pastrarea investitiei de la Cugir, pentru aprobarea nomenclatorului din Industria de Aparare si pentru urgentarea aparitiei Legii Industriei de Aparare.
     Pentru atragerea disponibilizatilor ramasi fara nici o sursa de venit, Primaria Cugir are ca singura alternativa lucrarile comunitare, finantate din surse externe. O noua runda de convorbiri se va desfasura in 10 mai a.c. (N.T., G.J.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
La cea mai mare reuniune a producatorilor de vin din Romania
Aur pentru vinurile de pe Tarnave

     La Sala Palatului din Bucuresti a avut loc editia a IV-a a "Salonului Vinului, Gastronomiei si Bauturilor NouVin & Drinktec 2001", cea mai mare reuniune a producatorilor de vin din Romania. Organizatorii acestei mari competitii au fost Societatea Oenologica Romana SA, Asociatia degustatorilor autorizati din Romania, Oficiul National al Viei si Vinului, Institutul de Cercetari pentru Viticultura si Vinificatie Valea Calugareasca, iar partenerii principali Banca Romana pentru Dezvoltare - Groupe Société Générale, Clubul de vin Vinapolis si firma Alexandrion, grupul Romania. In concursul de vinuri au fost prezentate 126 de probe de vinuri albe si 50 rosii.
     Vinurile de pe Tarnave au apartinut firmelor S.C. Jidvei SRL si SCPVV - Promotion Blaj, la care actionari sau asociati principali sunt domnii Liviu si Claudiu Necsulescu. Si de aceasta data, cele mai bune vinuri albe s-au dovedit a fi vinurile de pe Tarnave, care au cucerit si cele mai multe medalii. Astfel, vinurile de la SC Jidvei SRL si SCPVV - Promotion Blaj, purtand amprenta marilor maestri ai vinurilor de Tarnave, domnii ing. Toader Ignat si chimist Ioan Buia, au cucerit 8 medalii de aur, 2 de argint si una de bronz. Au obtinut medalii de aur vinurile de Jidvei din soiurile Feteasca regala - 2000, Sauvignon Blanc - 2000, Feteasca regala - 2000 (alta partida), Riesling italian - 2000 si Spumant Brut 1999 iar de la Blaj, soiurile Muscat Ottonel 1999, Traminer - 2000 si Feteasca regala 2000 (deci din trei probe prezentate, trei medalii de aur). Medalii de argint au obtinut vinurile Dry Muscat Ottonel - 2000, Gewurtraminer 1999 si Spumant extra brut 1998. O medalie de bronz a obtinut un sortiment de vin Muscat Ottonel - 2000. Deci, o performanta excelenta, incununata cu o salba de medalii, ce imbogateste colectia de vinuri premiate ale Jidveiului pentru care, toti cei care se ingrijesc ca podgoriile Tarnavelor sa dobandeasca noi carate, merita toate felicitarile. Si cum vin sarbatorile, nu putem decat sa le dorim tuturor sa se bucure, la un pahar de vin de Jidvei, de marea sarbatoare a Invierii Domnului. (A.C.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.