Ultima ora
Stiri
Director general nou la Finante

     Incepand de ieri, prin ordin al ministrului de Finante, noul director general al DGFPCFS Alba este domnul Adrian Zanca. Ceilalti directori adjuncti din cadrul institutiei amintite ocupa interimar actualele functii pana la organizarea concursurilor pe posturi. Uram noului director mult succes in activitate, iar finantele judetului sa prospere cat domnia sa se va afla in fruntea DGFPCFS Alba. (F.R.)


Reversul medaliei
La Cugir a fost furat un sfert din puietii plantati de primarie

     Potrivit unui comunicat al Primariei Cugir, in cadrul campaniei "Om curat, om bogat" au fost plantati puieti de pomi in tot orasul, au fost varuiti copacii existenti si s-au sadit flori pe principalele artere. Demonstrand insa inca o data ca gradina Domnului este suficient de incapatoare si pentru "terminatori" sau "demolatori", un sfert din puietii plantati pe domeniul public au fost furati sau rupti. In plus, multe din rasadurile de flori au fost efectiv calcate in picioare. Tot respectul pentru cei care se straduiesc sa faca ceva la Cugir insa, fara sa generalizam, putem afirma ca in orasul de la poalele Draganei, civilizatia mai are mult pana... departe... (N.T.)


Toate portile de intrare in judet vor fi modernizate

     Asa cum v-am mai informat, prin dispozitie a presedintelui CJ Alba, Augustin Presecan, toate portile de intrare in judet si parcarile de pe principalele drumuri nationale si judetene vor fi modernizate. De reusita acestei actiuni se ocupa o echipa de la CJ Alba, formata din arh. Vochita Coman, ing. Sorin Leahu si reprezentanti ai societatii de drumuri nationale. Deja membrii echipelor lucreaza la proiectele pentru amenajarea parcarilor si a portilor de intrare. Presedintele CJ Alba a mai spus ca parcarile vor fi dotate cu banci si scaune, dupa care le vor concesiona impreuna cu consiliile locale, pentru desfasurarea de activitati comerciale. (F.R.)


Augustin Presecan pleaca dupa bani la Bucuresti

     In cursul acestei zile, presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan, se va afla la Bucuresti, unde se va intalni cu secretarul de stat al Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Sergiu Sechelariu. Presecan incearca sa obtina o suplimentare a fondurilor pentru constructia de locuinte si refacerea infrastructurii afectate de inundatii. Sa speram ca "iepurasul" va fi darnic si cu judetul Alba. (F.R.)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Prin efortul si daruirea noastra Alba Iulia - campioana curateniei!

     Campania "Om curat, om bogat" demarata de PRO TV impreuna cu primariile din peste 60 de orase in urma cu cateva saptamani si cotata ca unul dintre cele mai ambitioase proiecte de marketing desfasurate vreodata in Romania, a clasat orasul nostru, alaturi de Braila, pe primul loc in topul intocmit pe baza voturilor exprimate de cetatenii din intreaga tara.
     Finalul campaniei a fost unul surprinzator, avand in vedere faptul ca ultimele date comunicate de Departamentul Marketing din cadrul PRO TV situau Alba Iulia pe un loc inferior altor orase din tara si la diferenta semnificativa de voturi. Un rol decisiv in castigarea acestui titlu l-au avut Primaria Alba Iulia si Societatea Salprest.
     Aceasta rasturnare de situatie se datoreaza faptului ca albaiulienii au inteles sa isi exprime optiunea si sa fie mandri de ideea ca orasul in care traiesc este unul curat - chiar cel mai curat oras din Romania. Multumim Alba Iulia!!!


Doi salariati ai Politiei Ocna Mures au delapidat 17 milioane de lei

      Potrivit unui comunicat oficial remis presei de IPJ Alba, plt. maj. Maria Borda si functionarul public Dorel Petrut, angajati ai Formatiunii pentru Evidenta Informatizata a Persoanei din cadrul Politiei orasului Ocna Mures, au fost destituiti si li s-au intocmit dosare penale pentru savarsirea infractiunii de delapidare. Cei doi au emis 506 carti de identitate pe care au incasat sumele prevazute fara insa a elibera chitante si fara a vira banii la bugetul de stat. Prejudiciul creat a fost evaluat la 17 milioane de lei.
     In 3 aprilie 2001, Consiliul de Judecata a propus iar seful Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei, col. Nicolae Ionel, a aprobat trecerea in rezerva a plt. maj. Maria Borda, pentru abateri grave de la prevederile regulamentelor militare, ale ordinii si instructiunilor Ministerului de Interne. Lui Dorel Petrut i-a fost desfacut contractul de munca.
     Pentru prevenirea altor abateri, la fiecare ghiseu pentru Evidenta Informatizata a Persoanei din cadrul politiilor de pe raza judetului Alba au fost puse condici de sugestii si reclamatii unde cetatenii isi pot exprima parerile, ne-a informat col. Gheorghe Horja, seful Serviciului EIP din IPJ Alba.
Nicoleta TOMUTA


Pentru ca nu sunt evidentiati banii care vor veni din privatizare
Parlamentarii P.N.L. au parasit ieri dezbaterile la Legea Bugetului de stat

     Ieri s-a consemnat o noua ruptura in relatiile partidului aflat la guvernare - PDSR si PNL, in momentul in care parlamentarii liberali au parasit dezbaterile la Legea Bugetului de stat pentru acest an. Deputatul PNL de Alba, Dan Simedru, a declarat ca aceasta decizie politica a fost luata in momentul in care s-a ajuns la discutarea sumelor de bani care vor veni din privatizare. "Desi se estimeaza ca vor intra in visteria statului peste 11.800 de miliarde de lei, adica peste 350 de milioane de dolari (cu mult peste bugetul ce va fi alocat agriculturii - domeniu considerat strategic), acesti bani nu sunt prevazuti in Legea Bugetului de stat. Am considerat ca este de datoria noastra sa tragem un semnal de alarma si sa se inteleaga ca nu suntem si nu vom fi partasi la recesiunea economica ce va urma. O parte insemnata a veniturilor statului, cum sunt cele provenite din privatizare si recuperarea activelor bancare, este ascunsa ochiului public tocmai pentru a fi destinata jafului clientelar" - a precizat deputatul Dan Simedru. Parlamentarul liberal a mai spus ca nici un amendament de fond al PNL nu a fost admis. "Amendamentele noastre urmareau o constructie bugetara pe principii sanatoase, cresterea reala a veniturilor populatiei, stapanirea inflatiei, stoparea risipei de fonduri alocate clientelei politice, intarirea disciplinei financiare in sectorul de stat, consolidarea economiei de piata" - a declarat Dan Simedru.
Dana MOTREANU


Pentru a-si spori veniturile
CJ Alba intra in afaceri

     Presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan, ne-a informat ca institutia pe care o conduce este in curs de constituire a unui serviciu public de prestari servicii, care sa inmulteasca veniturile CJ. "Acest serviciu public va avea in componenta cariere de piatra, balastiere si statia de asfalt de la SC DPL Alba, si va asigura materie prima pentru clientii din acest domeniu. In timp ce multe balastiere si cariere sunt nefolosite, noi aducem piatra din alte judete, ceea ce este de neacceptat. Va fi un serviciu public profitabil", a spus Augustin Presecan. In prezent se lucreaza la documentatia necesara pentru concesionarea de cariere de piatra. (F.R.)


La Ocna Mures
O tanara il acuza de viol pe concubinul mamei sale

     Luni, 9 aprilie, politia Ocna Mures a fost sesizata in scris de Adriana Borlea (18 ani, fara ocupatie, din localitate) despre faptul ca in 3 aprilie a fost victima unui viol comis de concubinul mamei sale, Adrian Cismas (44 de ani). La reclamatie fata a atasat un certificat medico-legal care preciza ca aceasta prezenta o deflorare mai veche si urmele unui contact sexual complet in intervalul de 72 de ore de la recoltarea probelor. In cauza, politia Ocna Mures efectueaza cercetari. (N.T.)


La Alba Iulia
Activitatea de maxi-taxi - in ilegalitate

     Scandalul declansat in urma cu doua luni intre Sindicatul Minibus, al operatorilor de maxi-taxi din Alba Iulia, Primaria municipiului Alba Iulia si SC TRANSCOM desi parea ca a ajuns la un final fericit, in realitate nu s-a incheiat. Desi au cheltuit multa energie, reprezentantii primariei nu au reusit sa-i convinga pe sindicalistii de la Minibus sa se conformeze noilor reguli impuse prin concesionarea serviciului de transport public in municipiul resedinta de judet catre societatea TRANSCOM. Pana ieri toti cei care doreau sa mai faca transport cu maxi-taxi ar fi trebuit sa incheie conventii cu SC TRANSCOM. Lucru care nu s-a intamplat. In cursul zilei de luni, 9 aprilie, a avut loc o noua intalnire intre reprezentantii Minibus si conducerea primariei albaiuliene. Aceasta intalnire - ne-a declarat viceprimarul Calin Potor - nu a facut altceva decat a demonstrat ca toate cele doua luni de discutii au fost de fapt sterile. Operatorii de maxi-taxi doresc sa-si desfasoare activitatea ca si pana acum. In ce conditii s-a desfasurat ea stiu foarte bine toti cei care au calatorit cu aceste mijloace de transport. Potor a precizat ca din punctul de vedere al Primarie municipiului Alba Iulia, activitatea de maxi-taxi nu mai exista. Urmeaza ca Politia municipiului Alba Iulia, Administratia financiara si celelalte organe abilitate sa aplice legea. Operatorii de maxi-taxi vor putea circula in continuare legal doar cu aparate de taxat si nu au dreptul sa foloseasca statiile amenajate pe traseele de transport in comun concesionate de TRANSCOM.
Anca DINICA


In judetul Alba
A fost diagnosticat un caz de tetanos

     "Directia de Sanatate Publica Alba reaminteste importanta respectarii conduitei in profilaxia si tratamentul plagilor tetanigene.
     Cu aceasta ocazie semnalam existenta unui caz cu diagnosticul de tetanos inregistrat in judetul Alba - V.A. in varsta de 10 ani, internat la Spitalul Pediatrie Cluj Napoca.
     Starea copilului este stationara insa avand in vedere evolutia bolii prognosticul este rezervat", se precizeaza intr-un comunicat remis la redactie de purtatorul de cuvant al DSP Alba, dr. Cristina Galos.
     Serviciul Supravegherea Starii de Sanatate din cadrul D.S.P. Alba revine pe aceasta cale cu un avertisment pentru populatie de a respecta intocmai prescriptiile medicale de vaccinare care confera imunitate in anumite boli. (F.R.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.