Prima pagina
Stiri
Fata de anul trecut
Lucrarile agricole sunt avansate

     Pe ansamblul judetului, programul intocmit de DGAIA Alba prevede a se efectua araturi pentru insamantarile de primavara pe o suprafata de 72.522 ha. Cu toata saracia, plugurile au arat cu spor, mai bine de 85 la suta din suprafata prevazuta. Devansarea acestei lucrari a permis sa se insamanteze mai mult de 16.000 ha din care 650 ha grau de primavara, 1100 ha ovaz, 5000 ha orzoaica, 2000 ha legume de camp. Timpul favorabil a scos tot mai multi oameni in camp. In comparatie cu anul precedent stadiul lucrarilor din actuala campanie agricola de primavara sunt mult mai avansate. (S.T.)


Luna martie a adus
65 de noi societati comerciale in judetul Alba

     Din datele furnizate de CCIA Alba rezulta ca in cursul lunii trecute la Oficiul Registrului Comertului au fost inmatriculati 65 de noi operatori economici din care 44 sunt SRL, 19 PF si 2 SA. Astfel, in total, in judetul Alba exista 11.212 agenti economici, iar raportat la forma juridica, cele mai multe sunt SRL-uri (8080), urmate de PF (1602) si SA (460). De asemenea, pana in prezent s-au efectuat un numar de 16.446 de cereri de mentiuni ca urmare a modificarilor survenite in activitatea operatorilor economici si 378 radieri de societati din care in luna martie a.c., 142 mentiuni + 6 radieri. De mentionat ca 602 din totalul firmelor existente in judet sunt cu capital strain. (R.J.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Se platesc pensiile!

     Incepand de ieri, 70 la suta din pensionarii din judetul Alba isi primesc drepturile care li se cuvin, plata acestora facandu-se cu cateva zile mai devreme decat de obicei pentru ca si acesti oameni sa poata avea sarbatori fericite. Restul de 30 la suta dintre pensionari isi vor primi pensiile doar saptamana viitoare. Tot ieri a demarat si plata ajutoarelor de somaj, a alocatiilor de copii si indemnizatiilor veteranilor de razboi. De aceste actiuni vor beneficia 9000 de veterani de razboi, 25.000 de someri si circa 30.000 de copii. (F.R.)


Francezii din Ferney-Voltaire in vizita la Stremt

     Dupa Sarbatorile de Pasti, francezii din Ferney-Voltaire vor veni din nou in comuna Stremt, ne-a informat primarul localitatii, d-l Traian Stefan Popa. Grupul de francezi va aduce a doua transa de finantare pentru lucrarile de amenajare a remizei PSI din comuna. Pana in prezent, din donatiile francezilor (120 milioane lei) si cu aportul primariei, a S.C. Proiect S.A. Alba Iulia si MOVA Alba Iulia s-au construit fundatia si parterul cladirii. Tot cu donatii din partea francezilor s-a realizat aductiunea de apa (220 milioane lei) pentru Casa de copii din Stremt. Daca stadiul investitiilor va fi multumitor pentru francezi, acestia vor dona si in continuare alte sume de bani. (N.T.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.