Curier judetean
Stiri
Ajutor umanitar la Rosia Montana

     Primarul Virgil Narita impreuna cu consilierul Ovidiu Soit si d-l Petrica Botar, printr-un gest umanitar au cumparat materiale de constructie si au procedat la acoperirea locuintei cetateanului Constantin Bucea din satul Corna, comuna Rosia Montana, cetatean care are o situatie materiala precara, fara nici un fel de venit, cu o familie numeroasa.
     Acoperisul locuintei a fost afectat in urma calamitatilor naturale care au avut loc in ultimii ani, producandu-le acestora conditii insalubre de locuit, familia neavand posibilitati financiare necesare acoperirii locuintei (60 bucati placi de azbociment). (F.R.)


Noi licente de fabricatie

     In perioada 2-4 aprilie 2001 Comisia de acordare a licentelor din cadrul DGAIA Alba a verificat si inregistrat 4 dosare prin care se solicitau licente de fabricatie: SC Serdean SRL Alba Iulia - fabricare paine, AF Romana Sebes - transare carne, SC Corsarul SRL Cugir - fabricare bauturi spirtoase si SC Butoiul cu bere SRL Sebes - alimentatie publica. Au fost, de asemenea, verificate 8 societati care au solicitat licente de fabricatie: AF Pintilie Sebesel - abator si carmangerie (va reveni cu o noua cerere dupa remedierea deficientelor); celelalte 7 societati au primit aviz favorabil: SC Corsarul SRL Cugir, AF Romana Sebes, SC Leordina SRL Cugir - abatorizare animale - transare carne, SC Butoiul cu bere SRL, AF Moga Sebes - transare carne, SC Serdean SRL si SC Fares SA Telna - vinificatie struguri, fabricare vin. In total, in saptamana 2-6 aprilie 2001 s-au intocmit 5 procese verbale de control; s-au mentinut 4 licente de fabricatie si s-a suspendat o licenta. Au fost incheiate, de asemenea, 8 procese verbale de constatare, din care: 7 - favorabile si unul - amanat. (A.D.T.)


Editorial
Prima pagina
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Pana la reintroducerea Mocanitei
Linia de cale ferata ingusta Abrud - Turda este furata pe bucatele

     Politistii din Baia de Aries au surprins la sfarsitul saptamanii trecute trei indivizi care furau linie de cale ferata ingusta de pe traseul Cimpeni - Turda. Toader Bodea (40 de ani, din Turda) si Victor Valc (34 de ani, din Alba Iulia) au fost surprinsi de politie in timp ce sectionau cu ajutorul unui grup autogen liniile de cale ferata. In apropiere, politistii au gasit si autocamionul AB 01 LCG, condus de Marius Chelemen (din Ocna Mures, in care urmau sa fie incarcate fragmentele de linie de cale ferata. In urma cercetarilor, politistii au descoperit ca fusesera vandute deja unui centru de colectare a deseurilor din Turda 47 bucati de sina cu lungimea de 2-3 m, in valoare de 58 de milioane de lei. Dupa investigatii amanuntite, politistii din Baia de Aries au descoperit ca Toader Bodea i-a inselat pe Valc si Cheleman, mintindu-i ca are autorizatie sa taie si sa vanda calea ferata pe care circulase pana nu demult "Mocanita". Prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Campeni, Toader Bodea s-a ales cu un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, pentru comiterea infractiunilor de furt, distrugere si inselaciune. Mentionam ca, in colaborare cu SAAF Bucuresti, autoritatile publice locale din Apuseni deruleaza un proiect pentru reintroducerea "Mocanitei" in circuitul turistic, pe relatia Abrud - Turda. Pana la punerea in practica a acestui proiect, din pacate, linia ferata ingusta (cu semnalizarile de rigoare) se deterioreaza incet, dar sigur...
Nicoleta TOMUTA


Gest crestinesc la Jidvei
Familia Necsulescu ofera cu generozitate 400 de miei oamenilor saraci

     Venirea oamenilor de afaceri Necsulescu pe meleagurile judetului nostru a insemnat o serie de binefaceri pentru concetatenii nostri. Cum era si normal, Primaria Jidvei a acordat generosilor oameni de afaceri statutul de cetateni de onoare ai comunei. Dupa ce a revigorat viticultura din zona si a pus umarul serios la revigorarea fotbalului albaiulian, familia Necsulescu nu i-a uitat nici pe nevoiasi, oferind ajutoare materiale si banesti consistente ori de cate ori a fost nevoie.
     Si in acest an, locuitorii cu venituri mai modeste din Jidvei si Cetatea de Balta vor beneficia de 400 de miei din partea familiei Necsulescu, oferiti cu aceeasi generozitate si bunatate sufleteasca. Impartirea mieilor de Pasti se va face pe baza unui tabel intocmit de primarie. In a doua zi a marii sarbatori a Pastilor, primarul comunei d-l Teodor Trif ii asteapta pe toti locuitorii in fata primariei pentru ciocnirea unui pahar cu vin oferit de firma "Jidvei", servirea de crenvursti si a drobului de miel.
     La spectacolul de Pasti vor participa interpreti de marca ai folclorului romanesc, ansamblurile folclorice "Caluserul" din Orlat, "Tarnavele" din Blaj, grupul vocal si formatia de dansuri de femei din Biia, grupul vocal barbatesc din Sancel si renumita formatie de dansuri "Fetele de la Capalna".
Florin ROMAN


Spectacol omagial Brancusi

     Elevii clasei a VII-a de la Scoala Generala "Avram Iancu" din Alba Iulia, coordonati de diriginta lor, prof. Iulia Bitir, au organizat zilele acestea un atractiv program-spectacol dedicat marelui sculptor care a fost Constantin Brancusi. La spectacol au participat peste 150 de elevi, cadre didactice de la Scoala Generala "Avram Iancu", precum si alte persoane.
     Programul a cuprins in principal un documentar despre acest geniu al sculpturii moderne, deschizatorul unui nou mileniu in domeniul respectiv, "Eminescu si Brancusi, simboluri ale culturii noastre nationale", recitari din poezia eminesciana si argheziana. In incheierea programului s-a desfasurat concursul de cultura generala "Constantin Brancusi", la care au participat toti elevii claselor V-VIII de la Scoala Generala "Avram Iancu" din Alba Iulia, concurs care a fost castigat de elevul Tudor Ponoran din cls. a V-a A.
     De subliniat ca sumele incasate prin vanzarea biletelor de intrare au fost oferite copiilor mai saraci din scoala pentru procurarea celor necesare Sarbatorilor de Pasti. In perioada care urmeaza, conducerea scolii Generale "Avram Iancu" si-a propus sa mai organizeze astfel de actiuni si cu celelalte clase de elevi. (R.J.)


Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.