Prima pagina
Stiri
Presedintele PUR Dan Voiculescu la Alba Iulia

     Liderul PUR Alba, Nicolae Popa, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca presedintele acestui partid, profesorul Dan Voiculescu, va fi prezent in luna mai la Alba Iulia. Domnia sa si-a manifestat intentia de a studia mediul de afaceri in vederea atragerii de investitori romani si straini. Printre investitorii autohtoni se va afla cu siguranta si Dan Voiculescu, care s-a decis sa demareze afaceri in judetul nostru. Cu aceasta ocazie, liderul PUR se va intalni cu oamenii de afaceri din judet ce au ridicat o serie de obiectii la normele metodologice de aplicare la Legea 133/1999. (F.R.)


Un detinut de la Aiud a murit in urma unui infarct

     Emil Simandi (35 ani, din Sântimbru), detinut la Penitenciarul Aiud, a decedat sâmbata, 21 aprilie, in urma unui infarct miocardic. Simandi ispasea o pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de furt calificat. (N.T.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Scandalul pamantului la Cugir
Consilierii locali ii acuza pe membrii comisiei de fond funciar si pe primarul Voicu de grave nereguli *Din 850 de titluri de proprietate, 650 sunt cu probleme *Exista cazuri cand 10 familii au fost intabulate pe acelasi teren *In 18 situatii suprafetele de teren din cele doua anexe nu corespund *Comisia de ancheta a propus sesizarea Parchetului si a Curtii de Conturi

     In cadrul unei conferinte de presa, Toader Ulise, consilier local al orasului Cugir, a facut publice rezultatele anchetei unei comisii formate din 5 consilieri care au controlat modul de aplicare a Legii 18/1991. Cu aceasta ocazie s-au constatat, potrivit lui Ulise, mai multe nereguli ce au declansat un adevarat scandal al pamantului la Cugir: *S-au intocmit mai multe titluri de proprietate pentru aceeasi persoana, care difera intre ele dar sunt considerate valabile *Peste 500 de parcele de teren figureaza in 2, 3, 4 titluri de proprietate simultan, desi normal o parcela trebuie sa figureze doar pe un singur titlu (se precizeaza ca in 1998, OCA a detasat la Primaria Cugir pe ing. Iosif Tomotas si teh. Andrei Gherman, insa dupa 45 de zile de munca li s-a interzis, din cauze necunoscute, continuarea actiunii) *La redactarea titlurilor de proprietate au fost validate doua anexe, dintre care doar una era validata de Comisia judeteana de fond funciar, cealalta fiind considerata nelegala. Intr-un numar de 18 cazuri, suprafetele de teren din cele doua anexe nu corespund (...) Prin manevrarea celor doua anexe mai multi cetateni din Cugir au obtinut, pe nedrept, suprafete de teren mai mari decat cele pe care le-au solicitat sau chiar decat cele cu care s-au inscris in CAP *In mod ilegal s-a reconstituit pentru mai multi cetateni dreptul de proprietate asupra unor terenuri din zona turistica Prislop, desi aceasta categorie de teren a fost scoasa in mod expres de sub incidenta Legii 18/1991 *Primaria Cugir a emis la data de 7.09. 1992, un document "fals", nr. 3368, pentru uzul unei instante judecatoresti, pe baza caruia a fost reconstituit ilegal un drept de proprietate *Diminuarea suprafetelor de teren reconstituite a fost facuta arbitrar (comisia nu a putut descifra sutele de situatii de acest gen) *Au fost identificate 115 titluri de proprietate originale care nu au fost inmanate proprietarilor, desi au fost completate inca din 1994 *Pentru 406 titluri de proprietate trecute in registrul special de intrare-iesire nu exista semnatura titularului de la primarie. Concluziile comisiei sunt urmatoarele: *incompetenta presedintelui comisiei locale de fond funciar si a persoanelor desemnate sa aplice legea au determinat un haos complet, cu urmari nefaste pe veci pentru urmasii cugirenilor lezati t nenumaratele greseli nu sunt simple erori materiale, ci grave erori de fond, rezultate din modul defectuos in care s-a aplicat legea *Oricand un teren poate fi vandut catre o persoana care nu corespunde in realitate, incalcandu-se art. 135 din Constitutia Romaniei *Precizam ca neregulile din raport reprezinta circa 5 la suta din totalul celor existente la aplicarea Legii 18/1991 la Cugir - se mai spune in raportul comisiei de ancheta. Cei 5 consilieri locali care semneaza raportul, Ulise Toader, Mircea Teodorescu, Petru Botan, Mircea Iosif si Vas Pinter, au propus sesizarea Parchetului, a Curtii de Conturi si a Comisiei Judetene de Fond Funciar.
Florin ROMAN


Viol animalic la Sona
O fata de 13 ani si-a pierdut virginitatea in dosul surii, pe aratura

     "Raportul sexual cu o persoana de sex feminin prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani. Pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 ani, daca victima nu a implinit vârsta de 14 ani. Faptele prevazute (...) nu se pedepsesc daca inainte ca hotarârea sa fi ramas definitiva a intervenit casatoria dintre autor si victima"(art.197 Cod Penal).
     Sambata dimineata, politistii din Sona au fost sesizati de M.P. (22 ani, din satul Alecus) despre faptul ca, in seara precedenta, sora sa A.M.P. (13 ani), a fost victima unui viol. Expertiza medico-legala efectuata de specialistii de la Laboratorul de Medicina Legala Alba au confirmat o deflorare recenta a victimei examinate. In urma cercetarilor, politistii din Sona au stabilit filmul evenimentelor: in seara de 20 aprilie,in jurul orei 21,30, minora a fost abordata de Casian Gatea (25 ani, din Alecus), in zona unui mini-bar din Alecus. Fata a fost dusa cu forta in spatele mini-barului, unde era o sura parasita. Raportul sexual normal, prin constrangere, s-a consumat la aproximativ 50 m de sura amintita, pe aratura. Casian Gatea figureaza in evidenta operativa a politiei si cu o talharie savarsita in perioada cand acesta era minor. Victima este eleva in clasa a VII-a a Scolii Generale din Alecus. Marcata de rusine si durere, fata s-a plans surorii sale care a decis sa reclame abuzul sexual la politie. Minora era virgina, iar un asemenea debut al vietii sexuale ar putea-o marca pentru tot restul vietii. In cauza, oamenii legii vor lua masurile care se impun.
Nicoleta TOMUTA


La Arieseni
Un tanar de 26 de ani a cazut in cap de la 4 metri si a murit

     Politistii din Arieseni au fost sesizati sambata dimineata ca in râul Aries, in aval de puntea de legatura cu satul Valea Striului, se afla cadavrul unui barbat. Echipa operativa a politiei a identificat cadavrul ca fiind al lui Aurel Maris (26 ani, din Arieseni). Potrivit anchetei politiei, barbatul a consumat in seara precedenta bauturi alcoolice si, cand a vrut sa treaca puntea spre casa, deoarece aceasta nu avea balustrada, s-a dezechilibrat si a cazut in Aries. Aurel Maris a decedat din cauza unei lovituri puternice la cap, survenita in urma cazaturii de la inaltimea de la 4 metri. Nu exista suspiciuni cu privire la cauza mortii. (N.T.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.