Curier judetean
Stiri
Comuna Unirea se va infrati cu Agua Viva din Spania

     Primarul comunei Unirea, Ioan Cristinel Metea, ne-a informat ca localitatea pe care o conduce se va infrati in viitorul apropiat cu comuna Agua Viva, din regiunea Ternel, zona Aragon (Spania). Primarul Metea a avut o prima runda de discutii cu omologul sau, d-l Luis Bricio Monzanares. Acesta a venit la Unirea, la propunerea unei familii de romani stabilita la Agua Viva. De altfel, in comuna iberica traiesc sapte familii de nationalitate romana. Primarul Luis Bricio Monzanares este presedintele Asociatiei populare a Spaniei, militand pentru selectarea unor familii romanesti care sa-si faca un viitor in tara regelui Carlos. (F.R.)


Scandalul Transcom - maxi-taxisti la ordinea zilei:
Cine are dreptate?
Rezultate: Cine are dreptate?
Discutati pe marginea sondajului
Editorial
Prima pagina
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Sfantul mare mucenic Gheorghe

     De cate ori luam cunostinta de viata vreunui Sfant mucenic, ceea ce in chip deosebit ne impresioneaza, ne misca, ne starneste admiratie, este dragostea cea mare, nemarginita, pe care el - mucenicul - o nutreste fata de Domnul Iisus Hristos, dragoste care-l face sa primeasca fara impotrivire si sa indure cu surasul bucuriei pe buze orice patimire din partea vrajmasilor credintei crestine, chiar si moartea. Cum, oare, nu ne-am impresiona, cum oare nu am fi miscati, cum n-am fi cu admiratie, acum, bunaoara, cand praznuim pe Sfantul mare mucenic Gheorghe, sfant general, afland ca acesta atat de mult iubea pe Fiul lui Dumnezeu, incat nici ca-i pasa de chinurile grele la care era supus. Oricat de cumplite erau aceste chinuri, ele nu au izbutit sa desparta pe Sfantul Gheorghe de dragostea lui Hristos. De exemplu, fost-a el aruncat in temnita, unde i s-a pus pe piept o piatra mare si grea, fost-a el intins pe o roata cu cuie, care, invartindu-se, ii zgaria si ii insangera trupul, fost-a el bagat intr-o groapa cu var, fost-a el incaltat cu papuci de fier inrositi in foc, fost-a el batut cu vine de bou, indurat-a si alte chinuri, dar, de Hristos Domnul, Sfantul Gheorghe nu s-a lepadat, dragostea sa fata de Fiul lui Dumnezeu n-a scazut deloc ci dimpotriva tot mai invapaiata s-a facut ea. In aceasta dragoste a trait Sfantul Gheorghe, cu aceasta dragoste a murit el, de sabie capul fiindu-i taiat.
     Frati crestini, in comparatie cu marele sfant general Gheorghe, pe care il praznuim astazi, noi cum ne prezentam? Asa-i ca suntem departe de stralucitul fel de a fi al Sfantului mucenic, departe de-a fi gata, in tot momentul, a-l imita? Sincer, sa recunoastem, prea suntem legati de cele pamantesti, prea suntem invaluiti de grijile cele desarte - lumesti. De aceea, departe de noi gandul si hotararea de-a ne da toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu, asa cum si-a dat-o Sfantul Gheorghe. Frati dragi, de ce praznuim, de ce pomenim pe marii sfinti ai Bisericii noastre, printre care pe Sfantul mucenic Gheorghe? De ce? Lesne raspuns: ca sa invatam de la ei sa iubim din tot sufletul nostru pe Domnul Iisus Hristos, sa fim in stransa legatura cu El, sa nu ne despartim de El, orice ni s-ar intampla, binestiind ca si El mereu va fi cu noi, cu al Sau dar, cu a Sa iubire de oameni.
     "Bucura-te, purtatorule de biruinta, mare mucenic Gheorghe!"
Pr. Ioan SUCIU


Dorin Udrea este noul presedinte al Comitetului Interimar de Conducere al PUR Alba Iulia

     In cursul zilei de ieri a avut loc o conferinta de presa a PUR Alba, la care au participat ex-deputatul Nicolae Popa, presedintele organizatiei judetene, ex-senatorul Ioan Ardelean, vicepresedintele Toader Ulise si noul presedinte al Comitetului Interimar de Conducere al organizatiei municipale Alba Iulia, inginerul Dorin Udrea. Acesta are 45 de ani, este responsabil de investitii la Sucursala judeteana CEC Alba si consilier municipal. Din Comitetul Interimar al PUR Alba Iulia, care va pregati lucrarile conferintei municipale din aceasta vara, mai fac parte: prof. Mihai Puscas, jurist Marius Milea, intreprinzator Ana Ailenei, economist Nicolae Tetcu, jurist Radu Andone, intreprinzator privat Magdalena Barta, economist Beniamin Jeflea, inginer Claudiu Susman. Noul presedinte al PUR Alba Iulia a declarat ca in prezent organizatia este in stadiul de coagulare a fortelor pentru o "batalie" civilizata cu alte formatiuni politice: "Vrem sa devenim o varianta demna de luat in seama de locuitorii municipiului Alba Iulia. Suntem un partid de echilibru, element care lipseste la ora actuala din viata politica romaneasca. Fac un apel catre toti cei care stau deoparte sa vina alaturi de noi, pentru ca in centrul atentiei doctrinei noastre sta omul. Am inceput sa contactam personalitati din diverse domenii ale municipiului si speram sa devenim o alternativa credibila. Ne manifestam o deschidere totala de colaborare cu autoritatile locale si cu toti cei care sunt preocupati de soarta municipiului", a spus ing. Dorin Udrea.
Florin ROMAN


Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.