Prima pagina
Stiri
Dimitrie Clepan - noul sef al IPM Alba

     Inspectia pentru Protectia Mediului Alba va avea in curand un nou sef. Acesta va fi d-l Dimitrie Clepan, care a obtinut acest post in urma unui concurs desfasurat la Bucuresti. Prefectul Ioan Rus a dat aviz favorabil acestei decizii, urmand ca in curand sa soseasca de la minister ordinul de numire in functie. D-l Clepan, care a mai ocupat aceasta pozitie pana in anul 1997, o va inlocui pe d-na Emilia Timis, care a raspuns de destinele institutiei cu titlul de provizorat. (R.J.)


Instruire cu noii directori

     Prefectul judetului Alba, av. Ioan Rus, i-a convocat pe toti noii sefi ai serviciilor publice descentralizate, la o sedinta pentru data de 18 mai a.c.. Acestia vor fi pusi in tema, asupra sarcinilor ce le revin atat in ceea ce priveste relatiile de colaborare dintre institutiile respective si Prefectura care trebuie sa fie mult mai eficiente cat si in contactele cu cetatenii ce trebuie sa beneficieze de un sprijin real in rezolvarea diverselor probleme. (R.J.)


Primarul Sebesului va solicita controlul D.G.F. si al Curtii de Conturi

     Imediat ce va fi aprobat bugetul, Primaria Sebes va demara extinderea lucrarilor de alimentare cu apa si canalizare in localitatea Petresti. Investitia se va finaliza in urmatorii doi ani, iar valoarea lucrarilor urmeaza a fi achitata pe parcursul a 8 ani. Licitatia pentru atribuirea acestei lucrari a fost organizata de firma Argos, Primaria Sebes avand doi reprezentanti in comisia de licitatie. Primarul Sebesului, d-l Mugurel Sirbu, a promis ca imediat ce va fi finalizata licitatia, va solicita DGF si Curtii de Conturi efectuarea unei anchete in vederea verificarii modului de organizare a licitatiei. Daca rezultatele anchetei vor demonstra legalitatea licitatiei, cei ce au adus grave acuzatii reprezentantilor Primariei Sebes urmeaza sa suporte rigorile legii. (A.D.T.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Premiera in lumea medicala albaiuliana
Unui mot din Campeni venit la Alba Iulia cu degetul in punga i s-a replantat la loc

     In cursul zilei de joi, in judetul Alba s-au inregistrat doua accidente de munca grave, dupa ce, cu o zi inainte, un ceferist a fost lovit mortal de o drezina utilitara in statia CFR Alba Iulia.
     Prima victima se numeste Daniel Ovidiu Furdui, de 28 de ani, tamplar cu 8 ani vechime, angajat al SC Montana Campeni. Acesta si-a pierdut degetul in urma unui accident de munca, in jurul orei 9.30, insa a venit la Spitalul Judetean Alba dupa sase ore cu el in... punga. Desi intarzierea a fost mare, tanarul mot a avut noroc. In premiera pentru lumea medicala albaiuliana, dr. Adrian Oancea, specialist in chirurgie plastica, a reusit sa-i replanteze victimei degetul ce parea pierdut. Operatia dificila a reusit iar starea pacientului este buna. Deocamdata, mai exista unele rezerve, intrucat pot aparea complicatii postoperatorii. Felicitari medicului Oancea si echipei cu care a lucrat pentru profesionalismul de care au dat dovada.
     In aceeasi zi, un alt accident de munca a fost inregistrat la SC Mobis SA Sebes. Muncitorul Eugen Dicu, de 32 de ani, a suferit o plaga taiata la mana stanga, pierzandu-si trei degete. In jurul orei 13.30, bietul om si-a prins mana la masina de frezat lemn. El a fost transportat de urgenta la sectia de chirurgie plastica a Spitalului municipal Cluj-Napoca.
     Avand in vedere faptul ca cele doua accidente nu au fost anuntate in timp util, prevazut in legile in vigoare, Inspectoratul pentru Protectia Muncii va amenda cele doua societati.
Florin ROMAN


Sositi de pe drumul matasii
Spahiii si-au tocit iataganele cu amazoanele de la Sibot si Balomir

     Noaptea de 9/10 mai a.c. a constituit (a cata oara?) un prilej de placuta(?) revedere intre politistii de la Postul de Politie Sibot si pasaricile calatoare pe drumurile europene, care adasta de obicei in parking-urile de la Sibot si Balomir. Singure si zgribulite-n miez de noapte, bravele amazoane luptau corp la corp cu invadatorii turci, veniti calare pe saua TIR-urilor, din indepartatul Orient.
     Politistii au depistat un lot de 13 amazoane care se chinuiau cu folos sa stinga motoarele turate la maximum ale orientalilor. Ba chiar, pentru 50.000 de lei tineau un discurs oral si absolut patriotic iar pentru 80.000 - 100.000 de lei indreptau iataganele turcesti incovoiate de kilometrii parcursi pe drumul matasii. In numele prieteniei internationale, pentru 50.000 - 70.000 de lei, fetitele conciliante acceptau sa traga si din narghileaua pacii. Dar lupta continua, deoarece, in ciuda oricarei logici automobilistice, soferii curselor internationale sunt irezistibil atrasi de E 81 (DN1) marcat peste tot de gauri. Plus tablite edificatoare: "Aici sunt (si) banii dumneavoastra!" Au fost evidentiate in baza legii 61/91 componentele lotului international de dans avangardist la libere si impuse: Daniela Bogzan (28 de ani, din Hunedoara), Vetuta Racean (30 de ani, din Cugir), Florica Hututui (30 de ani, din Cugir), Ileana Stanca (23 de ani, din Cugir), Ana Fuli (26 de ani, din Sebes), Daniela Boca (32 de ani, din Deva), Alexandra Coc (26 de ani, din Orastie), Daniela Endel (22 de ani, din Orastie), Diana Stroe (19 ani, din Navodari), Magdalena Miclos (22 de ani, din Hunedoara), Cristina Faur (29 de ani, din Sebes), Ramona Anutei (20 de ani, din Orastie), Mirela Capusan (20 de ani, din Orastie). Fetele au fost sanctionate contraventional la Legea 61/1991 cu amenzi in valoare totala de 5,2 milioane de lei (cca 400.000 de lei pe buc.). Chitantele au fost pastrate de amazoanele neinfricate pentru a fi utilizate drept stimulente erotico-financiare.
Andreea RADU


Pentru ca nu mai au incredere in justitie,
Reprezentantii pagubitilor FNI vor solicita sprijinul Tribunalului International de la Strasbourg

     Vicepresedintele Asociatiei Nationale a Investitorilor FNI, d-l Marian Stefan, a fost prezent recent la Alba Iulia. Intampinat de aproape 200 de pagubiti FNI, d-l Stefan a precizat ca, pe viitor, se va apela la toate formele de protest pentru recastigarea banilor pierduti in urma prabusirii fondului. "Nu vom ceda si suntem hotarati sa mergem pana la capat. Daca va fi nevoie vom renunta la cetatenia romana si vom merge si la Strasbourg. Avem investitori FNI care sunt acum in Germania, Austria, Italia si vom apela la acestia pentru a ne face cunoscuti in presa internationala". Presedinta Asociatiei Investitorilor din judet, d-na Carolina Iordache, le-a amintit celor prezenti la sediul Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere ca pana acum s-au cheltuit cu cele 14 deplasari la mitingurile de la Bucuresti aproape 72 de milioane de lei. In contul asociatiei existau, la 30 aprilie, mai bine de 65 de milioane de lei. Dosarul de cheltuieli poate fi pus la dispozitia tuturor celor interesati, membri ai ANI - FNI. Asociatia are o comisie de cenzori care verifica in permanenta atat incasarile, cat si cheltuielile asociatiei si soldul la zi. Luni, 14 mai, pagubitii FNI vor organiza un miting la Bucuresti, solicitand astfel guvernantilor respectarea promisiunii din campania electorala - aceea de a rezolva problema pagubitilor FNI, iar cei vinovati de prabusirea FNI sa fie judecati si pedepsiti conform legilor in vigoare. (A.D.T.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.