Prima pagina
Stiri
Se da liber la targuri

     Se interzice organizarea targurilor, expozitiilor si concursurilor de animale biongulate, pe o raza de 1,5 km de frontiera de stat pana in 15 iunie 2001. Targurile de animale se pot organiza pe restul teritoriului tarii sub control strict sanitar-veterinar si doar pentru animale de pe raza aceluiasi judet. (F.R.)


Judetul Alba are 22.624 de someri

     Din ultimele date furnizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba, rezulta ca la finele lunii aprilie a.c., in judetul Alba existau 22.624 someri. Dintre acestia, mai mult de jumatate sunt femei, adica 13.472. Muncitorii sunt reprezentati de 13.499 persoane, 8476 au studii medii, iar 649 sunt cu studii superioare. De asemenea, din total, 4573 reprezinta numarul de someri neindemnizabili. (R.J.)


La Izvorul Ampoiului
Un cioban a murit pazind oile

     Trupul neinsufletit al lui Ioan Remus (45 ani din Valtori - Zlatna) a fost descoperit luni, 14 mai, la o stana din Izvorul Ampoiului. La fata locului a sosit o echipa operativa a Politiei Zlatna insotita de un medic. In urma verificarilor s-a constatat ca decesul barbatului a survenit in urma unui infarct miocardic, nefiind necesara prezenta medicului legist. Nu exista suspiciuni cu privire la cauza mortii. (N.T.)


Astazi incepe campania de vaccinare a vulpilor

     Azi incepe vaccinarea vulpilor in mediul silvic. Din totalul de 11.000 doze, s-au gasit bani pentru 6.000 doze (pentru 4.000 de doze de la CJ Alba si pentru 1980 doze de la AJVPS si Directia silvica). Restul fondurilor pentru doze urmeaza sa fie asigurate din bugetul antiepizotic. In prezent, inca 18 localitati sunt in carantina de gradul III din cauza rabiei la vulpe. (F.R.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Seism la SC Jidvei SRL
Directorul Complexului de Vinificatie si sefa de laborator au fost prinsi furand documentele societatii
Un comunicat al Inspectoratului de Politie al judetului Alba produce un seism la Complexul de Vinificatie Jidvei * Seful complexului si laboranta sefa au fost surprinsi in flagrant in timp ce incercau sa sustraga mai multe documente ale firmei si aparatura de laborator * Patronul SC Jidvei a sesizat politistilor mai multe fapte care au produs pagube imense societatii * Ancheta vizeaza o frauda de proportii care a supt miliarde din seva vinurilor de Jidvei si a celor 2000 de salariati de aici

     Directorul Complexului de Vinificatie de la SC Jidvei SRL, Toader Ignat si sefa laboratorului din cadrul aceleiasi firme, Iulia Mihu sunt cercetati penal de politie pentru sustragerea de documente si aparatura de la locul de munca. Politistii din Jidvei au intrat in alerta dupa ce conducerea SC Jidvei SRL a inaintat o sesizare potrivit careia din incinta Complexului de Vinificatie exista scurgeri de documente si aparatura. In noaptea de 3 mai, ora 23.45, seful Postului de Politie Jidvei, plt. adj. Ion Chircu a oprit pentru control doua autoturisme apartinand SC Jidvei SRL care tocmai paraseau incinta Complexului de Vinificatie. A fost controlat autoturismul SKODA FABIA cu numarul AB 1825 condus de Iulia Mihu (in care se afla si laboranta Anisoara Orasan implicata in activitatea de incarcare a documentelor) si autoturismul Volkswagen Passat condus de Toader Ignat. In ambele autoturisme au fost descoperite inscrisuri si obiecte apartinand societatii Jidvei SRL. Autoturismele au fost intoarse in incinta unitatii si au fost puse sub paza pentru luarea in evidenta a bunurilor sustrase.
     Verificarile ulterioare efectuate de politie au scos la iveala faptul ca cei doi surprinsi in flagrant delict incercasera sa scoata din unitate documente de serviciu precum si aparatura de laborator. In prezent politia efectueaza cercetari pentru documentarea intregii activitati ilegale derulata de persoanele implicate in sustragerea documentelor si a aparaturii. Vom reveni cu amanunte.
Nicoleta TOMUTA


In premiera pentru acest an
La Cricau a fost exhumat cadavrul unui barbat decedat in luna martie
Sotia victimei a banuit ca Ioan Todea a fost omorat

     In cursul zilei de ieri, o ampla echipa formata din procurori, politisti si medici legisti s-a deplasat in comuna Cricau, unde a avut loc exhumarea cadavrului unui barbat decedat in luna martie. Victima, Ioan Todea, de 40 de ani, a decedat din cauza unui infarct, lucru confirmat de autopsia medico-legala. Barbatul era angajat ca paznic la UTEPS Alba Iulia. In timp ce era la serviciu, acesta s-a dezechilibrat si a cazut de pe scaunul pe care statea. A fost transportat de urgenta la Serviciul de Urgente al Spitalului Judetean Alba, insa, in pofida eforturilor depuse de medici, a murit dupa circa doua ore. Sotia victimei a cerut insa deshumarea cadavrului dupa ce a observat intr-o fotografie ca pe fruntea lui Ioan Todea era vizibila o zgarietura. Prin urmare, in cursul zilei de ieri, pentru prima data in acest an, s-a procedat la deshumarea cadavrului, in prezenta autoritatilor abilitate si a membrilor familiei.
     A doua autopsie, facuta de medicii legisti albaiulieni a dus la aceeasi concluzie: decesul a survenit in urma unui infarct miocardic. Zgarietura pe care sotia victimei a pus-o in discutie rezulta in urma cazaturii de pe scaun si nu in urma unei eventuale lovituri cu un corp dur in zona capului.
Florin ROMAN


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.