Prima pagina Editia din: 30.05.2001
Stiri
Inaugurare la Jidvei

     La initiativa d-lui Teodor Trif, primarul comunei Jidvei, sprijinit de patronii firmei Jidvei SRL, domnii Claudiu si Liviu Necsulescu, cu ocazia Zilei copilului - 1.06.2001, se va inaugura un parc pentru copii si tineret, amplasat in centrul comunei. De asemenea, s-a amenajat o piata de marfuri care va fi inaugurata tot cu acest prilej. (A.C.)


Noi fonduri destinate locuintelor pentru tineri

     Vicepresedintele Consiliului Judetean Alba, Nicolae Gavrila, ne-a informat ca au fost repartizate sumele destinate constructiei locuintelor pentru tineret, conform Ordonantei nr. 19, in valoare de 2,8 miliarde de lei. Cele mai importante fonduri vor fi alocate la Alba Iulia, bl. 32 CD - 2,2 miliarde de lei (din care 1,8 miliarde de lei de la MLPTL si 406,4 milioane de lei suportate de CL) si Teius, bl. B4 - 668,4 milioane de lei (din care 600 de milioane de lei alocati de MLPTL, iar 68,4 milioane de lei din surse proprii). (F.R.)

Peste 6000 de elevi s-au declarat impotriva fumatului

     Avand in vedere ca in ziua de 31 mai a.c. se sarbatoreste Ziua Mondiala fara tutun, Serviciul de promovare si educatie pentru sanatate din DSP Alba a organizat o serie de actiuni pentru a marca acest moment. Cu aceasta ocazie, Serviciul de promovare a organizat un "recensamant" printre elevii judetului obtinandu-se 6136 de semnaturi prin care acestia s-au declarat nefumatori. (F.R.)


Felicitari de la CORPUL GARDIENILOR PUBLICI ALBA

     Cu ocazia zilei GARDIANULUI PUBLIC, serbata in fiecare an la data de 30 mai, Conducerea Corpului Gardienilor Publici Alba ureaza tuturor angajatilor, colaboratorilor si beneficiarilor sai multa sanatate, impliniri si succes in activitate.
La multi ani!


Elevii din Ocna Mures - interesati de tehnologia tipografiei ziarului "Unirea"

     In cursul zilei de ieri, redactia si tipografia ziarului "Unirea" au fost vizitate de elevii claselor a II-a B si a IV-a B de la Liceul "Petru Maior" din Ocna Mures. In cadrul vizitei de studii, micutii elevi s-au aratat foarte interesati de tehnologia din industria tipografica, de etapele si modul in care apare un ziar, de tot ce presupune munca de ziarist si de tipograf. (D.R.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Parasit de familie si semenii sai, un orfan nu-si gaseste linistea nici dupa moarte
Cadavrul lui Liviu Moldovan sta de circa 7 saptamani in frigiderul de la morga
Nimeni nu gaseste solutii pentru o ingropaciune crestineasca

     Cu putin timp in urma va informam ca un barbat, in varsta de 51 de ani, nascut in judetul Sibiu, a decedat din cauza unui accident vascular. Liviu Moldovan a crescut intr-o casa de copii, dupa care si-a asigurat traiul zilnic muncind ca zilier. Ajuns la o varsta inaintata, Liviu a continuat sa trudeasca prin gospodariile oamenilor din Stremt, castigandu-si o paine mai alba. Din pacate, in 19 aprilie a.c., Moldovan s-a simtit rau, a fost transportat la medic si la putin timp a decedat. Cadavrul victimei a fost transportat la morga Spitalului judetean, unde se gaseste si in prezent, la mai bine de 7 saptamani de la tragicul eveniment. De atunci, nimeni nu s-a mai interesat de Liviu Moldovan, de inmormantarea crestineasca a acestuia, de care trebuie sa aiba parte orice om. La insistentele Laboratorului de Medicina Legala Alba, Primaria din Stremt a dat in cele din urma un raspuns, din pacate negativ, motivand ca nu exista bani pentru inmormantarea zilierului. Se pare ca s-a incercat strangerea fondurilor necesare de la localnici, dar actiunea nu a avut finalitate. Din acest motiv, cel care a fost Liviu Moldovan continua sa fie depozitat la frig... ca un caine si ce este mai grav, nimeni nu pare sensibilizat de acest lucru nefiresc.
     In anul de gratie 2001, un om de rand moare si nu are parte de o inmormantare crestineasca. Sunt nenumarate organismele de stat si neguvernamentale care pot interveni in acest caz, dar nimeni nu o face. Solidaritatea dintre oameni a devenit pentru multi dintre semenii nostri o simpla "abureala". Intr-o lume plina de ura si dezbinare, anonimul Liviu Moldovan nu mai inseamna, se pare, pentru nimeni... nimic. Doar Biserica ar mai putea indrepta aceasta anormalitate pentru ca este greu de crezut ca pe Liviu l-au uitat pana si slujitorii Domnului.
Florin ROMAN


Privatizarile din judetul Alba sub lupa APAPS Brasov

     Ieri, la Alba Iulia, la sediul Prefecturii, a avut loc o intalnire a Consiliului Centrului teritorial Brasov a Autoritatii pentru Privatizare si Administrare a Participatiunilor Statului (fostul FPS). La sedinta au participat prefectul av. Ioan Rus, subprefectul Ioan Maier, precum si reprezentanti ai 11 agenti economici, unde statul mai detine un procent mai mic sau mai mare de actiuni. Cu acest prilej au fost discutate dificultatile prin care trec societatile comerciale in diferite etape ale existentei lor, precum si numirea unor reprezentanti APAPS in AGA acestora, prefectul Rus solicitand in acest sens ca acestia sa informeze periodic Prefectura cu privire la activitatile derulate. Directorul APAPS Brasov a mai spus ca principalul obiectiv al Centrului este verificarea unor privatizari efectuate anterior anului 2001, dar si ca pe viitor se doreste accelerarea ritmului privatizarilor insa in conditii oneste si transparente. (R.J.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.