Prima pagina Editia din: 06.06.2001
Stiri
La Balcaciu - Jidvei
Patru mioare adolescente au fost rapite si vandute

     Postul de Politie Jidvei a fost sesizat luni, 4 iunie, de ciobanul Ioan Bunea ca in perioada 20-30 mai a.c., cat timp a stationat cu turma in Balcaciu, i-au fost furati 4 miei in valoare de 3,6 milioane de lei. In urma unei anchete rapide, politistii din Jidvei au reusit sa identifice in timp record pe rapitorii din... saivan. Ei sunt Gheorghe Lucackst (25 de ani) si Valentin Sabau (32 de ani), ambii din Balcaciu. Acestia au declarat politiei ca au instrainat mioarele adolescentine contra rusinoasei sume de 1,4 milioane de lei. Pentru faptele comise, cei doi au fost premiati cu cate un dosar penal pentru furt calificat in dauna avutului privat. (N.T.)


O noua centrala digitala la Daia Romana

     In cursul zilei de luni, la Daia Romana a fost inaugurata oficial o noua centrala telefonica digitala moderna, de tip Siemens, care asigura o serie de facilitati pentru abonati. La aceasta festivitate au fost prezenti vicepresedintele CJ Alba, Nicolae Gavrila, directorul de cabinet al prefectului de Alba, Vasile Crisan, primarul comunei, Doru Damian, si directorul coordonator al Directiei de Telecomunicatii Alba - SNTc Romtelecom, ing. Ioan Pocan. (F.R.)


Lucrari de decolmatare a albiei raului Aries

     La interventia directorului Oficiului Prefectural Cimpeni, Nicolae Puiulet, in cursul acestei saptamani, Sistemul de Gospodarirea Apelor Alba va trimite un utilaj (excavator) care va efectua lucrari de decolmatare a raului Aries, adica aducerea albiei la forma sa initiala, pe tronsonul Mihoiesti - Avram Iancu. Actiunea se va derula fara intrerupere, fiind prevazuta a se finaliza in cursul acestei toamne. Masura are ca fundament prevenirea si combaterea inundatiilor tot mai dese in aceasta zona, malul adunat de-a lungul anilor in albia raului facandu-l sa iasa din matca la cele mai mici precipitatii. (R.J.)


Pentru un elev din Aiud
Repetitia a fost mama... dosarului penal!

     Daniel Popa (17 ani, din Aiud), elev la grupul Scolar Agricol Ciumbrud este cercetat de politistii aiudeni pentru mai multe furturi din autoturisme, fapte comise in luna februarie a.c. Popa a spart cateva autoturisme din Aiud, de unde a furat produse electronice in valoare de 15 milioane de lei. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 80%. Tanarul este cercetat in stare de libertate pentru furt calificat. (N.T.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Ieri noapte, in statia CFR Teius
Un tanar din Apoldu de Sus a fost injunghiat pentru 3 milioane de lei

     Ieri noapte, in zona garii Teius, un tanar din Apoldu de Sus (Sibiu) a fost injunghiat in piept de catre un necunoscut. Potrivit declaratiilor victimei, acelasi necunoscut i-a furat si cele 3 milioane de lei pe care le avea asupra sa. Viorel Gavril Bontas (21 de ani), internat in sectia ATI a Spitalului judetean Alba, a declarat ca a mai fost victima unei talharii comisa in noaptea de 29/30 mai a.c., la Oradea, unde lucra la un patron. Luni, dupa ce a dat relatii politiei Oradea cu privire la talharie, si-a luat salariul - 3 milioane, declara el - si s-a urcat in tren, directia Apoldu de Sus, unde locuiau parintii sai. Fiind nevoit sa schimbe trenul in Teius, Viorel Bontas si-a petrecut orele de asteptare in barul garii. Aici a intalnit un necunoscut pe care l-a cinstit cu visinata si bere. Dupa ce au baut impreuna, Bontas a iesit pe peron sa astepte trenul. Potrivit declaratiilor victimei, aici a fost surprins de aparitia brusca a necunoscutului cu care a baut, acesta punandu-i cutitul la gat si cerandu-i banii. Deoarece Bontas s-a impotrivit, necunoscutul l-a injunghiat in regiunea sternului, furandu-i pana la urma banii. Bontas a mai avut doar puterea sa ajunga la postul de politie TF, dupa care a lesinat. Echipa operativa a politiei TF Alba, sosita rapid la fata locului, a descoperit cutitul cu care victima a fost injunghiata, la circa 850 m de gara Teius, spre directia Alba Iulia (unde agresorul il abandonase sau unde a fost comisa, in realitate, fapta). In continuare politia efectueaza cercetari, presupunandu-se ca autorul este de pe raza judetului Alba. Starea sanatatii victimei este in prezent stabila.
Nicoleta TOMUTA, Florin ROMAN


Scandalul apei la Alba Iulia
Sute de apartamente se vor confrunta cu o seceta prelungita la robinete
Opt asociatii de proprietari nu au achitat nici macar un leu catre SC "Apa Canal" SA Alba Iulia * 70 de asociatii au incheiat grafice de reesalonare a datoriilor

     Asa cum v-am mai informat, la sfarsitul saptamanii trecute, directorul general al SC "Apa Canal" SA Alba Iulia, Ioan Draghici, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca populatia are datorii la firma pe care o conduce de 13,5 miliarde de lei. Pentru a recupera din bani, SC "Apa Canal" a incheiat cu putin timp in urma grafice de reesalonare cu 70 de asociatii de proprietari cu datorii.
     "Dintre acestea, cinci si-au achitat facturile curente in totalitate, opt nu au platit nici macar un leu, iar marea majoritate a asociatiilor au achitat doar procente de 15-60 la suta. In acest conditii ne vedem obligati sa trecem la masuri extreme, prin oprirea furnizarii apei reci la rau-platnici. Vom incepe chiar in aceste zile cu cele opt asociatii de proprietari care nu au platit nimic", a declarat, pentru ziarul "Unirea", directorul general al SC "Apa Canal" SA Alba Iulia, Ioan Draghici. In acest context este greu de crezut ca societatea judeteana de apa, SC "APA CTTA" SA isi poate recupera datoriile de la SC "Apa Canal" SA Alba Iulia (cel mai mare datornic), care a promis plata facturii curente plus un miliard de lei din datoria totala. Continuand acest lant al slabiciunilor, SC "Apa CTTA" nu va putea sa-si achite restantele catre SC Electrica SA, Sucursala de Distributie Alba Iulia, ELH si Hidrocentrale. Se pare ca de data asta nici "arbitrajul" autoritatilor judetene nu va putea sa deblocheze aceasta criza financiara si la... robinete.
Florin ROMAN


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.