Ultima ora
Stiri
Hanul "Sf. Gheorghe", din Ighiu, sponsorizeaza din nou Leaganul pentru copii din Alba Iulia

     Zilele acestea, Leaganul pentru copii din Alba Iulia a primit o noua sponsorizare din partea celor doi patroni ai Hanului "Sf. Gheorghe" din Ighiu. Este vorba de 50 kg de lapte praf (in valoare de cca. 4,16 milioane lei). Cei doi patroni ai localului din Ighiu (dl. Roberto Funari si sotia sa, Lidia, romanca), ofera acest ajutor la momentul oportun caci, acum, DGPDC Alba nu a alocat Leaganului pentru copii sumele necesare strictelor cheltuieli materiale. Iar copiii institutionalizati nu fac parte din nici un partid politic, nu sunt ai italienilor si nici nu sunt vinovati ca tara nu are bani. Un gest mai frumos decat acesta nici un roman adevarat nu putea sa faca! (I.H.)


In vederea sarbatorii de pe Muntele Gaina
Casa memoriala "Avram Iancu" va fi reamenajata

     Directorul Oficiului Prefectural Cimpeni, Nicolae Puiulet, ne-a declarat ca, in cadrul pregatirii manifestarilor ocazionate de Sarbatoarea de pe Muntele Gaina, un capitol aparte il constituie si efectuarea unor lucrari de reparatii la Casa Memoriala "Avram Iancu" din Vidra. Se au in vedere, printre altele, taierea brazilor din preajma ce reprezinta un real pericol de prabusire, refacerea si vopsirea gardului imprejmuitor, reamenajarea soclului cu bustul marelui conducator si, nu in ultimul rand, amplasarea a doua reflectoare in incinta curtii. (R.J.)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Ieri, la Alba Iulia
Procesul Valeriu Stoica vs. Mihai Babitchi s-a mutat de la Tribunal la Judecatorie

     Ieri, la Tribunalul Judetean Alba ar fi trebuit sa aiba loc prima infatisare in procesul intentat de presedintele PNL, Valeriu Stoica, vicepresedintelui Organizatiei Judetene a PDSR Alba, Mihai Babitchi, cu privire la unele afirmatii ale acestuia din urma referitoare la anumite persoane implicate in scandalul FNI. Cum Tribunalul si-a declinat competenta, cauza va fi transmisa spre solutionare Judecatoriei Alba Iulia, care va stabili un nou termen. Motivul pentru care procesul a fost mutat la Judecatorie consta in faptul ca Tribunalul are pe rol cauze unde daunele morale solicitate depasesc 150 milioane de lei, restul pana la aceasta suma fiind de competenta primei institutii mentionate. Valeriu Stoica, care a apelat direct la Tribunal, a solicitat lui Mihai Babitchi daune morale in valoare de "doar" 100 milioane de lei.
     Dl. Babitchi, care si l-a luat ca aparator in acest proces pe avocatul Mircea Mirestean, a declarat ca Valeriu Stoica a actionat mai mult la presiunea liberalilor din judetul Alba, el, personal, nefiind de acord cu acest lucru. (R.J.)


Ziarul "Unirea" a reusit sa-i sensibilizeze pe oamenii cu suflet
Liviu Moldovan, mort de doua luni, va fi ingropat cu ajutorul fostului primar din Stremt

     In urma cu putin timp, ziarul "Unirea" semnala cazul lui Liviu Moldovan, un barbat de 51 de ani, din Sibiu, decedat in urma unui accident vascular. Victima a lucrat ca zilier pe la diferite gospodarii din Stremt pentru a castiga o paine mai buna, pana cand a decedat. Deoarece barbatul nu avea apartinatori care sa se intereseze de el, cadavrul victimei a stat circa doua luni la morga, fara ca cineva sa-i pregateasca o inmormantare crestineasca. Se pare ca apelul din ziarul "Unirea" nu a ramas fara ecou. Medicii legisti ne-au informat ca fostul primar al comunei Stremt, Mircea Lazar, impreuna cu familia, a decis sa suporte toate cheltuielile de inmormantare a lui Moldovan. Fiul primarului s-a deplasat la Alba Iulia pentru parafarea tuturor actelor necesare, mai ales ca Liviu nu avea nici macar buletin. De asemenea, familia Lazar i-a cumparat chiar si haine decedatului, asigurand toate conditiile pentru ca el sa fie ingropat crestineste la Stremt.
Florin ROMAN


Revolutionarii alaturi de deputatul Codrin Stefanescu

     Revolutionarii din judetul Alba saluta ruperea protocolului dintre PFD si PRM. Dupa semnarea acestui protocol multi revolutionari au fost acuzati de colaborarea cu fostii securisti, nomenclatursti si elemente discreditate din umbra vechiului PCR, impotriva carora s-au declarat in decembrie '89. Asociatia Revolutionarilor din Decembrie '89 Alba, reprezentata de Horia Bardas va fi in continuare alaturi de deputatul Codrin Stefanescu in dificila sa misiune de aparare si promovare a idealurilor revolutiei din decembrie '89. (A.D.T.)


Timp de trei luni
Un tanar din Cugir a furat tot ce i-a picat in mana

     Politistii din Cugir au descoperit in urma unor investigatii specifice ca Tiberiu Ioan Stoian (22 de ani, din Cugir) este autorul mai multor furturi comise in perioada martie - mai de pe raza localitatii sale de domiciliu. In noaptea de 28/29 martie, Stoian a furat de la AF AS Cugir o fripteuza, un sac de cartofi si 5 l de ulei, in valoare de 1,5 milioane de lei. In noaptea de 11/12 aprilie Stoian a furat dintr-o masina un radiocasetofon in valoare de 300.000 de lei. In noptile de 12/13 si 19/20 mai a.c., Stoian a patruns in auto-service-ul Vasiliu SNC din Cugir si a furat aparatura specifica in valoare de 18,9 milioane de lei. In prezent, Tiberiu Stoian este cercetat de Politia Cugir pentru comiterea infractiunii de furt calificat in dauna avutului privat. (N.T.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.