Prima pagina Editia din: 13.06.2001
Stiri
In atentia liber profesionistilor
Plata anticipata a impozitului pe venit pana la 15 iunie

     Administratia Finantelor Publice a municipiului Alba Iulia reaminteste contribuabililor care obtin venituri din activitati independente ca in data de 15.06.2001 expira cel de-al doilea termen pentru plata anticipata a impozitului pe venit, urmand a se calcula majorari de intarziere dupa aceasta data.


Stop creditelor pentru tractoare!

     Printr-un telex semnat de Ilie Sarbu, ministrul agriculturii, trimis la DGAIA Alba, se pune in vedere conducatorului acestei institutii sa stopeze avizarea cererilor celor care solicita cumpararea de tractoare si masini agricole subventionate 55 la suta de MAAP. "Va aducem la cunostinta ca intrucat suma de 800 de miliarde de lei prevazuta in ordinul ministrului agriculturii nr. 97/2001, a fost acoperita prin solicitarile de pana acum...". S-a adeverit că cine se scoala de dimineata departe ajunge! Producatorii agricoli din judet care s-au grabit sa-si depuna repede cererile pentru achizitionarea de tractoare si echipamente au beneficiat de sprijinul financiar al MAAP. Cine a intarziat va mai astepta. (S.T.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Laptele infestat poate duce la proteste de strada
Motii din Ocolis ameninta ca vor bloca drumul national 75 cu trupuri umane si animale

     Asa cum v-am mai informat, in urma rezultatelor de laborator efectuate la Bucuresti, a rezultat ca 15 probe de lapte recoltate la Vidolm si Ocolis sunt pozitive, adica sunt infectate cu HCH (hexaclorciclohexan), o substanta chimica toxica. Totodata, se pare ca sursa de infectie o reprezinta furajele infestate, insa acest lucru va fi certificat doar dupa noi analize. Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar-Veterinare Alba, dr. Ioan Tatucu, ne-a informat ca cele 28 probe recoltate din alte localitati si trimise ulterior pentru investigatii suplimentare la Timisoara sunt negative.
     Din pacate insa, la Ocolis, satenii au ajuns intr-o stare disperata, mai ales ca pentru multi dintre ei singura sursa de venit o constituia vanzarea laptelui. Viceprimarul Ioan Maris ne-a declarat ca zilnic la Ocolis se colectau circa 500-600 litri de lapte, care luau apoi drumul Clujului spre Napolact. Abia dupa ce firma clujeana a primit refuz la export la produsele sale, au aparut primele semne de intrebare. Nemultumiti de decizia autoritatilor sanitar-veterinare de a interzice vanzarea laptelui, motii din Ocolis au amenintat ca vor bloca DN 75 cu trupurile lor, dar si cu animalele "contaminate". Situatia tensionata a fost momentan dezamorsata de viceprimarul Ioan Maris, care le-a spus oamenilor ca autoritatile sanitar-veterinare vor colecta noi probe saptamana viitoare si in cazul in care acestea vor fi negative, se va relua procesul de vanzare si colectare a laptelui.
     Pe de alta parte, dr. Ioan Tatucu, ne-a declarat ca, DSV Alba va recolta intr-adevar noi probe la Ocolis si Vidolm in cursul saptamanii viitoare insa "pana cand toate probele nu vor iesi negative, nu putem risca si deci nu vom putea ridica interdictia de vanzare a laptelui, existand pericolul ca acesta sa fie infestat".
Florin ROMAN


Sindicatul Liber "Electrica" Alba nu este de acord cu reorganizarea societatii
Membrii acestuia au pichetat ieri, alaturi de colegii din BNS, sediul Prefecturii

     Actiunea de protest a membrilor Blocului National Sindical Alba a continuat si ieri la sediul Prefecturii din Alba Iulia, acestora alaturandu-se colegii de la Sindicatul "Apararea" Cugir si membrii Sindicatului Liber "Electrica" Alba Iulia. Acestia din urma au venit cu o lista proprie de revendicari ce a fost inmanata prefectului Ioan Rus care o va trimite mai departe la Bucuresti. Electricienii nu sunt de acord cu noua schema de functionare a S.C. Electrica propusa a intra in vigoare in luna august a.c. Aceasta reorganizare, se arata in nota de protest, se face fara o prealabila analiza tehnico-economica a tuturor sucursalelor si exploatarilor apartinand societatii. De asemenea, nu au fost luate in calcul implicatiile ulterioare, nu atat pentru cei 34.000 salariati, cat pentru cei 8,5 milioane consumatori, iar in ceea ce priveste transparenta costurilor pentru evitarea concurentei neloiale, nu se aduce nici o imbunatatire. Mai mult, la nivelul judetului Alba, considera sindicalistii, acest fapt va conduce la sistarea investitiilor avute in vedere si anume electrificarea unor zone rurale si inlocuirea a 1000 km de retele amplasate pe stalpi de lemn lucru ce trebuia facut inca din 1990. (R.J.)


"Telefon de urgente": 979!

     Constatand ca foarte multi cetateni au nevoie de informatii cu privire la alocatiile de stat, alocatiile suplimentare, alocatiile de plasament, ajutoarele de urgenta sau contributiile pentru asigurari de sanatate (la beneficiarii de ajutor social), Directia muncii si solidaritatii sociale (DMSS) Alba, fosta DMPS, a infiintat un "telefon de urgente" la care raspunde, pe toata perioada programului, un specialist din cadrul serviciului "Servicii sociale si coordonare institutii". Numarul respectiv - 979 - poate fi apelat permanent (intre orele 8.00 - 16.30), dar numai prin centralele digitale. (I.H.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.