Prima pagina Editia din: 18.06.2001
Stiri
Liceul de muzica si arte plastice din Alba Iulia are 31 de olimpici
     Dupa cum ne-a declarat doamna Cezara Fit, directoarea Liceului de muzica si arte plastice din Alba Iulia, aceasta institutie de invatamant poate fi declarata drept una dintre cele mai eficiente din judet, daca putem considera ca indicator de eficienta pregatirea viitorilor artisti. In acest an, liceul respectiv se poate mandri cu 31 de olimpici nationali si internationali, iar acesta nu este decat un numar temporar care ar putea creste curand, caci sase dintre elevii de la arte plastice sunt acum plecati la Pitesti, la o competitie de profil, de unde se spera sa vina incununati de laurii victoriei. Succes! (I.H.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Incendiu cu repetitie
Un TIR nemtesc, care transporta rochii de mireasa in valoare de 450.000 de marci germane, s-a facut scrum
     Un incendiu devastator a fost semnalat in cursul noptii trecute pe raza comunei Unirea, la cateva sute de metri de granita cu judetul Cluj: un TIR nemtesc condus de turcul Mutalip Hoke, de 45 de ani, care transporta peste 100 de rochii de mireasa in valoare de 450.000 de marci germane, a luat foc. Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost provocat de autoaprinderea unei roti a TIR-ului, care s-a blocat in mers. Focul a mistuit cu repeziciune TIR-ul, arzand intreaga cantitate de marfa, cauciucurile, iar cabina a fost distrusa in proportie de 80 la suta. Pagubele totale au fost cifrate la peste 6 miliarde de lei, adica circa 470.000 de marci germane. La stingerea incendiului au fost solicitati pompierii militari de la Detasamentul de interventie Turda, omologii lor din Aiud fiind intorsi din drum, considerandu-se ca Turda este mai aproape de locul incendiului. Necazurile soferului turc nu s-au oprit insa aici. La aproximativ 12 ore dupa primul eveniment, Politia Unirea a fost sesizata ca TIR-ul nemtesc a luat... din nou foc! De aceasta data au fost solicitate ambele detasamente de interventie ale pompierilor militari din Aiud si Turda. Acestia au sosit la scurt timp la fata locului si au stins incendiul, evitand alte pericole. Se pare ca al doilea incendiu a fost provocat de autori necunoscuti pana in prezent. Cel putin asa a rezultat din primele investigatii pentru elucidarea intregului caz si a misterului care planeaza asupra celui de-al doilea incendiu. Politistii efectueaza cercetarile care se impun.
Nicoleta TOMUTA, Florin ROMAN

La Alba Iulia, un nou instrument de control riguros al poluarii raurilor
Casa Apei a devenit operationala
     Ieri la Alba Iulia a avut loc inaugurarea Casei Apei - Centrul de resurse al Bazinului hidrografic Mures. Casa Apei este instrumentul principal de implementare a obiectivelor cuprinse in proiectul "AQUAFIL" derulat in cadrul programului "ECOS-OUVERTURE" de catre Primaria municipiului Alba Iulia, Fundatia PAEM Alba Iulia, organizatia SEMADOUR (Franta), Primaria comunei Redange (Luxembourg) si Primaria municipiului Sliven (Bulgaria). Scopul proiectului este un control riguros al poluarii raurilor, dezvoltarea sistemului de alerta publica pentru protejarea mediului. In acest sens principalele actiuni derulate prin Casa Apei vor consta in realizarea unor expertize de evaluare a sistemului de control si alerta, conceperea si editarea instrumentelor de invatare - deoarece o alta componenta a proiectului vizeaza instruirea tinerilor in problemele de protejare a mediului, organizarea unor cursuri de management al apei, toate acestea vizand o diminuare a poluarii cursurilor de apa. Sediul Casei Apei se afla la Fundatia PAEM, unde cu sprijinul Primariei Alba Iulia au fost amenajate modern cateva incaperi pana acum inutilizabile. Pentru informarea tuturor celor interesati, Casa Apei va edita lunar un buletin "Pro Natura" in care sunt cuprinse toate datele precum si alte informatii referitoare la actiunile desfasurate. Alaturi de primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava si de presedintele Fundatiei PAEM - Vasile Voicu Bora, au mai fost prezenti la inaugurare presedintele Consiliului judetean Alba - Augustin Presecan, directorul ADR Centru - Simion Cretu, vicepresedintele Consiliului judetean Alba - Doru Cetean, Daniel Poulenard - consultant UE pentru programele ISPA si SAPARD, delegati ai celorlalti parteneri din cadrul proiectului, deputatul PD Alexandru Peres precum si directorii celorlalte institutii implicate in exploatarea si protejarea resurselor de apa din judetul nostru. Directorul Casei Apei este Emil Paul, profesor de biologie la Scoala generala nr. 7 Alba Iulia.
Anca DINICA

Prin noua si moderna Agentie deschisa in Cartierul "Cetate" din Alba Iulia
Banca Comerciala Romana asigura clientilor sai servicii bancare complete
     Sambata, 16 iunie a.c., Banca Comerciala Romana, Sucursala judeteana Alba, a deschis oficial la Alba Iulia, in Cartierul Cetate, noua si moderna sa Agentie situata in B-dul Transilvaniei nr. 25 (fosta alimentara Ariesul). Noul si elegantul sediu bancar vine sa completeze si sa intregeasca reteaua Bancii Comerciale Romane din judetul Alba, o retea care numara nu mai putin de 12 unitati, judetul nostru ocupand locul doi pe tara (dupa Bucuresti) la acest capitol. Este o performanta pentru care, de-a lungul celor 10 ani de existenta a BCR, a trudit din greu, in primul rand doamna ec. Floarea Gutiu, un bancher competent si intreprinzator, care, iata, a reusit sa construiasca in toate municipiile si orasele judetului sedii bancare noi, ce permit derularea unor servicii si produse bancare la cele mai inalte standarde si care mobileaza elegant centrele noastre urbanistice.
     Prin Agentia BCR "Cetate", al carei director este ec. Ananie Garbovean, se pune la dispozitia populatiei si a clientilor, persoane fizice sau juridice, intreaga paleta de servicii si produse bancare care iti asigura stabilitate financiara si aduc profit, in pofida situatiei economice dificile din tara. Dorim tinerilor care lucreaza la Agentia BCR "Cetate" Alba Iulia cat mai multi clienti si cat mai multe afaceri prospere (G.C.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.