Prima pagina Editia din: 27.06.2001
Stiri
Controale severe privind traficul ilicit de calatori
     Autoritatea Rutiera, Politia, Garda Financiara si Registrul Auto Roman au demarat, incepand de ieri, un program amplu de control in judetul Alba vizand combaterea traficului clandestin de calatori. Actiunea fusese de asemenea sugerata si de prefectul Ioan Rus in ultima teleconferinta, dansul solicitand masuri ferme in stoparea acestui fenomen de amploare care produce serioase gauri financiare societatilor de transport si nu in ultimul rand bugetelor publice. (R.J.)

Comisia Consultativa a judetului Alba se intruneste saptamana viitoare
     In cursul saptamanii viitoare, miercuri 4 iulie a.c., va avea loc prima sedinta a Comisiei Consultative a judetului Alba, prilej cu care va fi discutat proiectul lucrarilor publice pe anul in curs urmand, de asemenea, sa fie stabilit si un regulament propriu de functionare. Comisia este compusa din 150 de membri, alaturi de prefectul Ioan Rus si presedintele CJ Alba, Augustin Presecan facand parte toti primarii din judet, sefii serviciilor publice descentralizate si alte persoane abilitate. (R.J.)

Audiente parlamentare
     *Vineri, 29 iunie a.c., senatorul PSD de Alba Cornel Filipescu va acorda audiente la Biroul Parlamentar din Zlatna, situat in strada Tudor Vladimirescu nr. 4 (in incinta sediului PSD din localitate). Audientele se vor tine de la ora 13.00. (R.J.)
     *In aceasta saptamana, deputatul PSD Ioan Andrei va acorda audiente dupa cum urmeaza: *Vineri, 29 iunie, intre orele 12.00 - 14.00, la Alba Iulia. Persoanele interesate se vor putea programa la telefon 831444; *Sambata, intre orele 12.15 - 14.00, la Cugir. Programarile se vor face la telefon 756034. (Lucia LUHA, sef cabinet)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Situatie exploziva la S.C. Argos SA Sebes
15 angajati au blocat poarta de acces in institutie
     Profund nemultumiti de programul de restructurare stabilit de noua conducere a Societatii S.C. Argos SA, ieri dimineata, la ora 6.30, 15 angajati ai acestei firme impreuna cu liderul unuia din cele doua sindicate existente - Ioan Carut au blocat poarta de acces in institutie; acestia nu i-au permis nici directorului firmei - dl. Ioan Sabau, sa patrunda in incinta societatii. Protestatarii au conditionat intrarea directorului in sediul firmei de prezenta primarului Mugurel Sirbu in mijlocul grevistilor. Pentru ca nu a gasit solutii viabile de aplanare a conflictului d-l Ioan Sabau s-a conformat, solicitand primarului Sebesului sa vina la fata locului.
     Sosind de indata la SC Argos SA, dl. Mugurel Sirbu a reusit, dupa putin timp, sa aduca linistea in randul protestatarilor. Primarul Mugurel Sirbu a declarat ca, printre revendicarile grevistilor se regaseste disponibilizarea pensionarilor si incadrarea pe posturi a unor oameni competenti, numai pe baza de concurs. De asemenea, dl.Mugurel Sirbu a spus ca in cursul zilei de vineri, 29 iunie a.c., cand va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor de la S.C. Argos SA, se vor examina revendicarile sindicalistilor, iar protestatarii vor primi un raspuns concret in legatura cu situatia conflictuala existenta.
     De asemenea, ieri, de la ora 14.00 a avut loc sedinta extraordinara a Consiliului Local Sebes in cadrul careia a fost dezbatut raportul de activitate al S.C. Argos SA prezentat de noua echipa manageriala. Vom reveni cu amanunte privind solutionarea situatiei explozive de la S.C. Argos SA.
Razvan JURCA, Adriana D. TRUTA

Incepand de ieri, pe un catarg inalt de 20 de metri
Tricolorul va flutura permanent in fata Catedralei Reintregirii Neamului
     soldatiLa 20 mai 1998 Parlamentul Romaniei decidea ca data de 26 iunie sa fie consfintita ca Ziua Tricolorului. Daca pana acum activitatile de marcare a acestei date au fost destul de timide din acest an la initiativa primarului municipiului Alba Iulia - Mircea Hava si a prefectului judetului Alba - Ioan Rus ele au primit consistenta. Ieri in cadrul unei ceremonii militare a fost ridicat pe un catarg inalt de 20 de metri, aflat in fata Catedralei Reintregirii Neamului - drapelul de stat al Romaniei. Mircea Hava a declarat ca in fiecare saptamana ceremonia se va repeta chiar daca nu vor fi de fata atat de multe personalitati ca ieri. Tot ieri, piata din fata catedralei a primit numele de Piata Tricolorului prin hotarare a Consiliului local municipal Alba Iulia. Drapelul ridicat a fost sfintit de IPS Andrei, arhiepiscop de Alba Iulia, iar o garda de onoare formata din militari ai unitatilor militare care-si au garnizoana la Alba Iulia si de la trupele de jandarmi a prezentat onorul.
     Desi purtat secole de-a randul in lupte, drapelul tricolor a devenit insemn al statului roman modern sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, care la unificarea armatelor Tarii Romanesti si Moldovei le-a dat drept stindard Tricolorul spunandu-le "Steagul e Romania". In cele cateva cuvinte rostite cu acest prilej prefectul Ioan Rus si primarul municipiului - Mircea Hava s-au inscris pe aceeasi linie afirmand ca "ceea ce am facut noi astazi aici este legitimatia noastra de romani".Au mai fost prezenti la ceremonie vicepresedintele Consiliului judetean Alba - Nicolae Gavrila, comandantul IPJ Alba - col. Marin Aron, col. Mircea Tamazlacaru - comandantul Garnizoanei Alba Iulia, Vasile Cristea - seful Sectiei judetene Alba a SRI, cei doi viceprimari ai municipiului Alba Iulia - Calin Potor si Radu Coclici, Ion Margineanu - directorul DCCPCN Alba si numerosi alti reprezentanti ai autoritatilor publice si ai institutiilor judetene. Catargul pe care s-a inaltat tricolorul a fost executat si si montat de firma "Universal Service" SRL din Alba Iulia a domnului Nicolae Popescu (director general Constantin Stan). Tuturor felicitari!
Anca DINICA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.