Curier judetean
Rugaciunea de azi
Doamne, ziua s-a sfarsit
Seara iarasi a venit;
Peste zi ne-ai ajutat,
De-am lucrat si-am invatat.
Ajuta-ne, Doamne Sfinte,
Si de-acuma inainte,
Binele sa-l savarsim
Fiii Tai iubiti sa fim.

Calendar religios
Ortodox: Aducerea vesmantului Nascatoarei de Dumnezeu in Vlaheme; Sf. Voievod Stefan cel Mare
Catolic: Sf. Otto; Sf. Blandina

De toate
Meteo
Si pentru azi suntem avertizati ca vom avea zi ploioasa. Temperatura maxima va fi 24 °C, iar cea minima 15 °C. Temperaturile simtite de om sunt apropiate de acestea: max. 22 °C, min. 15 °C.

Aforismul zilei
Ne inalta piedestalul, adica acea parte care nu apartine fapturii noastre.

Anecdota zilei
- Dumneavoastra sunteti parintii? Va rog, care este mirele?
- Nu stim. Noi suntem parintii miresei.

Reteta zilei
Pui umplut: 1 pui mare, 150 g ficat de vitel, 1 felie de paine, 1 ou, 1 ceapa mica, 2 linguri de unt, 1/2 ceasca zeama de carne, sare, piper.
Se face o umplutura din ficat de vitel sau ficat de pasare (care se dau prin masina impreuna cu o felie de paine inmuiata in lapte si stoarsa si o ceapa prajita in unt). Se amesteca cu un ou, sare, piper. Dupa gust, se pot adauga cateva ciuperci fierte sau putin usturoi bine sfaramat. Se umple puiul, se coase, ca sa nu iasa umplutura si se asaza intr-o cratita. Se rumeneste cu putin unt. Se adauga zeama de carne, se acopera, se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit. Se serveste cu legume si salata.

Sfaturi practice
Inainte de prima folosire, se recomanda ca periile de haine si periile de ghete sa fie tinute in apa sarata timp de 10 minute. Astfel, firele de par se intaresc, nu mai cad si nu se mai rup.

Calendarul evenimentelor
*1504 - A murit Stefan cel Mare (n. 1457). *1798 - Napoleon Bonaparte ocupa Alexandria. *1858 - Au aparut marcile "Cap de bour", primele marci postale romanesti, fiind puse in circulatie in Moldova *1877 - S-a nascut Alexandru Dobrogeanu - Gherea, inginer si publicist (m. 1937, impuscat in URSS). *1881 - Atentat asupra presedintelui SUA, James Garfield (moare la 19 IX 1881). *1882 - S-a nascut Ion Antonescu (m. 1946). *1926 - S-a nascut Octavian Paler. *1941 - Au inceput actiunile operative, propriu-zise, ale armatei romane pe frontul de Est.

Horoscop
Berbecul. Senzatia de izolare este din ce in ce mai puternica, lucru care va determina sa fiti activi si sa initiati schimbari importante in existenta dvs. Dragoste *** Bani *** Sanatate ***
Taurul. Sunteti pusi in fata unor decizii importante, pe care le veti lua cu multa rabdare si maxima prudenta, lucru care nu prea va este specific. Dragoste ** Bani ** Sanatate ***
Gemenii. Sunteti in centrul atentiei, dar si in situatii destul de delicate, fapt care va face sa fiti usor nehotarati. Lasati-va condusi de intuitie si inspiratie. Dragoste * Bani * Sanatate *
Racul. Desi doriti sa realizati multe lucruri practice, se pare ca nu aveti destula putere de concentrare si aveti tendinta de a va risipi in diverse planuri. Dragoste * Bani * Sanatate **
Leul. Seriozitatea manifestata in activitatea curenta poate sa para unora putin exagerata, caci reduce comunicarea cu colegii si chiar cu partenerul de viata. Dragoste * Bani * Sanatate *
Fecioara. Manifestati o mare deschidere catre cei aflati in suferinta, fapt care va determina sa fiti generosi. Aceasta atitudine va sporeste popularitatea. Dragoste *** Bani ** Sanatate ***
Balanta. Usor cinici, treceti cu multa indrazneala peste piedici pe care unii le pot considera insurmontabile. Cautati noutatea cu mult curaj. Dragoste * Bani** Sanatate ***
Scorpionul. Plutiti intr-o lume interioara in care totul este placut, dar neglijati multe din obligatiile curente, fiind inconstanti. Dragoste * Bani * Sanatate**
Sagetatorul. Aveti unele castiguri care va permit sa faceti cheltuieli pentru locuinta. Va implicati emotional mai mult decat de obicei. Dragoste ** Bani *** Sanatate ***
Capricornul. Puteti fi usor superficiali, atrasi fiind mai mult de placeri si distractii, lucru care se va simti in relatiile de serviciu, unde pot aparea conflicte. Dragoste * Bani * Sanatate *
Varsatorul. Vi se ofera oportunitati pe care le veti folosi intr-un mod foarte original, preferand o maniera indirecta de abordare, dar hotarata. Dragoste ** Bani ** Sanatate ***
Pestii. Aveti o clara viziune asupra lucrurilor, ceea ce va sporeste obiectivitatea si va confera un avantaj fata de ceilalti. Banii nu va vor ocoli. Dragoste ** Bani *** Sanatate ***
*** super
** acceptabil
* atentie!

Editorial
Prima pagina
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Stiri
popiMarea sarbatoare a apostolilor Petru si Pavel a prilejuit la Alba Iulia si sarbatorirea primului Hram al bisericii in constructie de pe strada Avantului, pastorita de parintele paroh Petru Plesa. La slujba oficiata cu aceasta ocazie de un sobor de preoti, au participat sute de credinciosi, majoritatea de varsta a doua si a treia. O particularitate a acestei biserici este ca odata cu corul bisericii canta toate cantarile bisericesti si majoritatea credinciosilor, aceasta dovedind o data in plus ca ortodoxia are pe aceste meleaguri adanci radacini!

La Pro fm
"Demonstratia de pici" si-a desemnat castigatorul
Ceilalti pici vor pleca in tabara de la Roica
"Un radio de pici" - campania lansata de Pro fm in luna iunie - a ajuns la final. Ieri a fost desemnat castigatorul "Demonstratiei": cu unanimitate de voturi a fost sustinut piciul Alexandru Pargaru - care in semn de pretuire a talentului si a pasiunii lui pentru dinozauri, in special, a primit din partea radio Pro fm un dublu radiocasetofon. De asemenea piciul Alexandru este invitat special al emisiunii 6307 - realizata la PRO TV de Mihai Coser. Cu nerabdare sunt asteptate insa excursiile organizate in tabara de la Roica, plecarile fiind stabilite pentru 13 si respectiv 20 iulie. 15 pici grupati in doua serii vor petrece in mod sigur 3 zile de neuitat alaturi de alti copii veniti in tabara din toate colturile tarii. Vom reveni.

PUR este decis sa obtina 10 la suta in alegerile din 2004
     In cursul zilei de ieri, a avut loc o conferinta de presa la care au participat deputatul de Sibiu, Adriana Balasoiu, presedintele PUR Alba, Nicolae Popa, vicepresedintii Ioan Ardelean, Toader Ulise, Nicolae Vartei si presedintele PUR Alba Iulia, Dorin Udrea.
     "Avand in vedere potentialul de care dispunem, faptul ca PUR-ul este un partid parlamentar, participant, detinand si Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Cooperatiei, este posibil si pe deplin justificata intentia de a obtine la alegerile locale din 2004 un procent de 10%.
     In acest moment, din analiza socio-economica sunt identificati 4 vectori politici: social-democrat; etatist; social-liberal; liberal.
     Analizand doctrina partidelor politice actuale, putem spune ca Partidul Umanist din Romania este singurul partid care se poate incadra in vectorul social-liberal si care poate revendica aceasta doctrina", a declarat fostul deputat Nicolae Popa.
     Ideea centrala a Partidului Umanist o constituie sprijinirea, stimularea si relansarea intreprinderilor mici si mijlocii, a micilor particulari si consolidarea clasei de mijloc.
     In perioada urmatoare se vor urmari 4 categorii de mesaje care sa sensibilizeze atentia electoratului: Protectia cetateanului, protectia proprietatii individuale, protectia in fata actului de justitie; Protectia civica in fata valului de violenta, mai exact spus securitatea fizica a cetateanului; Statutul contribuabilului.
     Avem in vedere ca cetateanul care-si achita obligatiile sa fie privilegiat fata de cei rau platnici; Concepte de initiativa privata la scara de masa, pentru ca noi suntem convinsi ca fara reforma si privatizare economia romaneasca nu va avea niciodata sorti de izbanda.
     In alta ordine de idei, PUR are in vedere organizarea pietelor in Romania, actualmente nefunctionabile si care creeaza mari distorsiuni in zona economica cum ar fi: piata de capital, piata bancara, piata produselor agricole, piata asigurarilor etc.
     "Tinerii, sindicatele, femeile si zona rurala vor constitui pentru PUR temele prioritare dupa care ne vom proiecta strategia electorala din 2004 prin realizarea unor programe si alternative concrete in ceea ce priveste solutionarea problemelor existente.
     Avand in vedere presiunile care vor fi atat din exterior, cat si din interior, de schimbare a Legii electorale si introducerea votului mixt la alegerile din anul 2004, vom avea in vedere elaborarea unei strategii, atat pentru votul pe liste cat si pentru votul uninominal.
     Pentru a inlatura unele speculatii in presa sau ambiguitatile declaratiilor unor lideri de partide, declaram fara echivoc ca PUR se va prezenta singur in alegerile din 2004, ca nu va fuziona cu nici un alt partid, iar in functie de rezultatul alegerilor locale vom hotari daca la alegerile generale vom merge singuri sau in alianta cu alte partide, urmand pilda marelui Brancusi. "La umbra copacului nici lastarii nu cresc", a declarat Nicolae Popa.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.