Prima pagina Editia din: 04.07.2001
Stiri
Pesti morti pe raul Sebes
     In cursul diminetii de ieri, cativa pescari amatori au sesizat conducerea Sistemului de Gospodarire a Apelor Alba ca pe raul Sebes, in amonte de confluenta cu Muresul, exista pesti morti care plutesc pe apa. Echipe de specialisti din cadrul SGA s-au deplasat la fata locului. Confirmand cele relatate, au cules cativa pesti si probe de apa prin care urmeaza sa se identifice sursa de poluare. Referitor la acest caz, seful Inspectoratului pentru Protectia Mediului Alba, Dimitrie Clepan, a precizat ca asteapta un raport de la SGA in vederea identificarii sursei de poluare pentru a se stabili ulterior un plan de actiune. (R.J.)
Prefectul la Cimpeni
     Purtatoarea de cuvant a Prefecturii judetului Alba, Georgiana Jurca, ne-a comunicat ca joi, 5 iulie, prefectul Ioan Rus se va afla la Cimpeni unde va acorda audiente tuturor cetatenilor din zona Muntilor Apuseni. Acestea se vor tine la sediul Oficiului Prefectural din localitate, incepand cu ora 11.00. (R.J.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Presedintele George Bush ii incurajeaza pe elevii din Sebes
Mesaj din partea presedintelui Statelor Unite ale Americii pentru elevii Scolii generale "Silviu Carpinisianu"
     Scoala generala "Silviu Carpinisianu" din Sebes este fara indoiala in aceasta perioada in prim-planul unitatilor de invatamant din judetul Alba si din toata tara. In primul rand, este vorba de faptul, ca pe adresa scolii a sosit recent o scrisoare de incurajare semnata de nimeni altul decat de, poate, cel mai important om al planetei si anume presedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, in care se arata: "Dragi elevi, va multumesc pentru mesajele pe care mi le-ati trimis. Sunt onorat sa indeplinesc functia de presedinte al SUA. Asemenea tinerilor americani, voi aveti importanta misiune, aceea de a deveni buni cetateni. Sper ca veti continua sa invatati multe lucruri despre Statele Unite, despre istoria si poporul sau. Scoala va ofera in acest sens reperele potrivite. De aceea va recomand sa invatati temeinic, doar asa puteti dobandi o buna pregatire pentru viitor. De asemenea, doamna Bush mi se alatura in a va transmite cele mai calde urari si multa sanatate". Emotionanta epistola a fost expediata de cel mai de seama locuitor al Casei Albe, de la Washington, ca semn de multumire pentru mesajele transmise de elevii din Sebes in momentul instalarii in functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii. Ca o consecinta benefica a indemnurilor presedintelui american, elevii clasei a VIII-a a Scolii generale "Silviu Carpinisianu" din Sebes au promovat recentul examen de capacitate in proportie de 91%, fapt ce situeaza unitatea de invatamant pe prima pozitie in municipiu si de asemenea pe locul trei la nivelul judetului Alba.
Razvan JURCA
In ultima luna, in judetul Alba, dezastrele naturale au produs
Pagube in valoare de 16 miliarde de lei
     Prefectura judetului Alba a dat ieri publicitatii o situatie privind pierderile inregistrate in judetul Alba ca urmare a dezastrelor naturale din perioada 1-30 iunie 2001. Astfel, in perioada sus-mentionata au fost afectate 40 de localitati, 7 locuinte si 10 anexe gospodaresti, pagubele preliminare cifrandu-se la cca 18 milioane de lei. De asemenea, au fost afectate 3227 ha culturi agricole, pierderile in acest sens ridicandu-se la 15,8 miliarde de lei precum si 46 km retele electrice, distrugerile estimandu-se la 150 milioane de lei. Nu s-au semnalat decese, persoane evacuate, si nici drumuri, cai ferate, diguri, retele telefonice si de gaz metan afectate. In total, la nivelul judetului Alba, s-au inregistrat pagube in valoare de aproximativ 16 miliarde de lei in cursul lunii iunie a.c. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.