Prima pagina Editia din: 05.07.2001
Stiri
Noi victime ale intoxicatiei cu ciuperci
     Marti seara, la Serviciul de Urgente al Spitalului Judetean Alba, au fost anuntate alte 6 cazuri de victime ale intoxicatiei cu ciuperci. Trei dintre pacienti sunt membrii unei familii din Galda (mama, tata si fiu), cea de-a patra victima este o fetita de 12 ani din aceeasi localitate, vecina cu primii iar ultimii doi provin din Alba Iulia si Petresti. Dupa acordarea ingrijirilor medicale, starea de sanatate a pacientilor a devenit stabila, insa ei sunt tinuti in continuare sub observatie pentru a se evita posibile complicatii. (F.R.)
Oficiul Prefectural Cimpeni, asaltat de audiente
     D-l Nicolae Puiulet, seful Oficiului Prefectural Cimpeni, ne-a comunicat ca pana in prezent a primit in audienta peste 50 de persoane din zona Muntilor Apuseni, pe adresa institutiei sosind de asemenea si peste 40 de sesizari scrise. Solicitarile cetatenilor au fost rezolvate, intr-un mod sau altul, in proportie de 80%, restul fiind in curs de finalizare, sau fiind remise institutiilor abilitate din Cimpeni de a da un raspuns. O buna parte din problemele abordate de moti se refera la aplicarea defectuoasa a legilor fondului funciar, altele au ca obiect incalcari ale legislatiei in vigoare cum ar fi desfacerea ilegala de contracte de munca sau neacordarea la timp a ajutoarelor sociale, iar la capitolul diverse, in prim plan, se afla reclamatiile avand ca obiect infractiunea de furt. (R.J.)
Audiente parlamentare
     Sambata, 7 iulie a.c., senatorul PSD de Alba, d-l Cornel Filipescu, va acorda audiente la Alba Iulia. Acestea se vor tine de la ora 10.00 la sediul Biroului Parlamentar situat in incinta sediului PSD din municipiu, din piata Iuliu Maniu nr. 20-22. (R.J.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Dupa operatia de schimbare a sexului
Viata sexuala a Sorinei Florina Ratiu este un dezastru
     La aproximativ 6 ani de la operatia de schimbare de sex pe care a suferit-o, Sorina Florina Ratiu (28 ani din Deta - Timisoara, cu domiciliul in Sebes) redevine, incetul cu incetul, ceea ce a fost si poate chiar mai putin decat atat, prin partile esentiale. Mai exact, din lipsa unui tratament hormonal corespunzator, Sorina Florina redevine, incet, dar sigur, Sorin - Florin. Mai nou, ea (sau el?) poarta mustacioara si cioc, fara sa renunte insa la unele cochetarii specifice feminine: parul vopsit, facut permanent, epilatul, pensatul sprancenelor, machiajul. Sorina - Florina Ratiu ne-a declarat ca tentativele sale de a avea raporturi sexuale cu parteneri ocazionali (barbati) s-au soldat cu esecuri lamentabile. Ea ne-a declarat ca doctorii i-au explicat motivele acestui esec: deoarece organismul sau este inca specific sexului... tare, natura lucreaza in sensul revenirii la starea initiala iar cavitatea vaginala creata in mod artificial se reduce incet, pana la anulare. De un lucru poate fi sigura: "barbatia" nu i se va mai regenera. Mai mult, situatia financiara a Sorinei nu-i permite acesteia sa-si continue tratamentul si nici sa suporte o alta interventie chirurgicala de reamenajare a cavitatii vaginale. "Doctorii mi-au spus ca prima operatie - unicat in Romania - a fost un cadou pentru mine. Restul operatiilor trebuie platite iar eu nu am bani. De aceea sper din tot sufletul sa ajung la emisiunea Andreei Marin "Surprize, surprize", poate ca ma vede cineva si ma ajuta. As vrea sa pot trai si iubi ca o femeie normala", ne-a marturisit trista Sorina.
Nicoleta TOMUTA
Motii vor face afaceri pe picior mare
Asa cum a promis, de la inceperea mandatului sau, presedintele Augustin Presecan a sustinut infiintarea a circa 500 de noi locuri de munca in Apuseni
     Pe langa programele de finantare privind dezvoltarea regionala in Romania, lansate de Comisia Europeana impreuna cu Guvernul Romaniei, in anul 2000 s-au lansat programele speciale pentru zone defavorizate, in baza HG 520, 521 si 522/2000. "Pachetul de programe propus pentru dezvoltarea activitatii economice in zonele defavorizate a constat in acordarea de ajutoare financiare nerambursabile pentru cofinantarea achizitionarii de echipamente pentru activitati economice aducatoare de venit, cele trei componente ale programului fiind: Dezvoltarea afacerilor (DA), Sprijinirea Investitiilor (SI), Sprijinirea Activitatilor Agricole din Mediul Rural (SAAMR), componente ce au putut fi derulate independent, astfel incat sa se asigure flexibilitate bugetara si reducerea riscurilor de suprapunere cu alte programe nationale", a declarat presedintele CJ Alba si co-presedintele CDR Centru, Augustin Presecan. In cadrul celor trei programe, in Regiunea <> au fost depuse 64 de cereri de finantare (DA - 42 proiecte, SI-17 proiecte, SAAMR - 5 proiecte) din care au obtinut punctaj necesar finantarii 9 (Baraolt - 4, Apuseni -5). Dintre acestea au fost incheiate contracte cu beneficiarii pentru 9 proiecte, a spus directorul ADR Centru, Simion Cretu.
     Valoarea totala a celor noua proiecte admise pentru finantare se ridica la 36.272.697.334 lei (Baraolt - 7.500.724.000 lei, Apuseni - 28.771.973.334 lei) din care sumele atrase din Fondul National de Dezvoltare, la nivel de Regiune, sunt in valoare de 26.603.092.500 lei (Apuseni - 21.166.230.000 lei, Baraolt - 5.436.862.500 lei). Societatile comerciale care dezvolta aceste proiecte au avut in momentul completarii cererilor de finantare un numar total de 153 angajati, dupa finalizarea proiectelor urmand sa fie create 609 noi locuri de munca (Apuseni -492, Baraolt - 178).
Florin ROMAN
Directorii de la SC Drumuri si Poduri Locale SA si "APA CTTA" vor primi salarii diminuate
     Dupa instalarea sa in functia de presedinte al Consiliului Judetean Alba, Augustin Presecan a dispus micsorarea lefurilor directorilor de la SC "DPL" SA Alba si SC "Apa CTTA" SA, cu aproape 10 milioane de lei. Desi cele doua societati se afla in subordinea CJ, managerii care se afla in fruntea acestora primeau la un moment dat leafa mai mare decat presedintele si vicepresedintii Consiliului Judetean. Facem precizarea ca la SC "DPL" SA Alba, venitul salarial al managerului era mai mare decat al celui de la "Apa". Ca urmare a ultimelor noutati legislative, presedintele Augustin Presecan a decis o noua miscare a salariilor celor doi directori. Acestia vor incasa de luna viitoare o leafa de circa 20 milioane de lei brut. (F.R.)
A fost stabilita componenta Comitetului Regional de Selectie pentru programele Phare de coeziune economica si sociala
     La propunerea copresedintelui Consiliului de Dezvoltare Regionala Centru, Augustin Presecan, a fost stabilita, de principiu, componenta Comitetului Regional de Selectie a proiectelor din cadrul programului Phare RO - 007.02.02.02.01 pentru coeziune economica si sociala. Presedintele acestui organism este Simion Cretu, directorul ADR Centru, care va fi ajutat de un secretar, trei membri si experti numiti de Ministerul Dezvoltarii si Prognozei, Ministerul IMM-urilor si de reprezentanti ai altor ministere. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.