Prima pagina Editia din: 12.07.2001
Stiri
Ieri a fost instalata
Noua sefa a Directiei Regionale de Statistica Alba
     In prezenta prefectului judetului Alba, av. Ioan Rus si a presedintelui CJ Alba, Augustin Presecan, a fost instalat in functie noul director general al Directiei Regionale de Statistica Alba. Aceasta functie este ocupata de ieri de ec. Ana Toparceanu. (F.R.)
"Steluta" - loc de scandal
     Pati-barul "Steluta" din comuna Bistra a fost, in ciuda numelui aproape diafan, scena unui scandal soldat cu inchisoare contraventionala pentru protagonisti. Acestia - Liviu Valer Balea (26 de ani) si Iancu Constantin Balea (28 de ani), ambii fara ocupatie, din comuna Bistra, fiind sub influenta alcoolului, au provocat scandal in bar, luni, 9 iulie. Ei le-au adresat injurii celorlalti consumatori si nu s-au potolit nici cand la fata locului au sosit politistii pe care i-au tratat la fel. Au fost retinuti si prezentati marti, 10 iulie Judecatoriei orasului Cimpeni, care i-a premiat pentru faptele comise cu cate 15, respectiv 18 zile de inchisoare contraventionala. Cei doi se afla acum in arestul Politiei Cimpeni. (A.D.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Restitutio in integrum se lasa cu puscarie
Fostul director general in MAA - Mihai Zgaia si directorul general al SC Blasius SA - Dorel Popa au fost arestati
     Cu aproape o luna in urma, Serviciul politiei economico-financiare din IPJ Alba a inceput urmarirea penala impotriva lui Mihai Corneliu Zgaia, fost director general la Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare din Ministerul Agriculturii si Alimentatiei si impotriva inginerului Dorel Popa din Blaj, director general al SC Blasius SA Blaj. Cei doi au fost cercetati pentru abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals. Ieri politistii din Alba i-au arestat pe cei doi pentru o perioada de 30 de zile. Mihai Corneliu Zgaia a fost arestat sub acuzatia de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, iar Dorel Popa pentru abuz in forma calificata, fals intelectual si uz de fals. Concret, cei doi sunt cercetati pentru restituirea ilegala a 115 imobile apartinand SC Blasius SA catre Mitropolia Romana Unita cu Roma (Greco-Catolica). Dintre imobilele predate prin protocol mitropoliei doar cinci fusesera confiscate abuziv de stat in anul 1948, restul fiind construite in perioada 1962-1995 din fonduri de stat. Toate aceste atribuiri s-au facut cu titlu gratuit. De aceea, la propunerea lui Dorel Popa, inginerul Mihai Zgaia a decis reducerea capitalului social al SC Blasius SA Blaj cu suma de 12.488.139.837 de lei, suma reprezentand valoarea terenurilor si imobilelor predate bisericii. Suma a fost reactualizata la 129 de miliarde lei. Toate aceste acuzatii au fost respinse de Corneliu Mihai Zgaia care arata ca fostul IAS Blaj, devenit apoi SCBlasius SA, s-a constituit in anul 1948 pe terenurile si imobilele "preluate de stat in mod samavolnic de la Mitropolia Romana Unita cu Roma (Greco-Catolica). (...) Procesele verbale de preluare a acestor bunuri s-au gasit in arhivele statului si cuprind peste 600 de pozitii.(...) De precizat ca in anul 1996, SC Blasius SA era in pragul falimentului cu datorii de peste 20 de miliarde de lei. (...) Mai trebuie mentionat faptul ca decizia definitiva a Tribunalului Alba, de lichidare judiciara a SC Blasius SA, a intervenit abia in luna noiembrie 2000, la cateva luni dupa hotararea AGA de predare a acestor bunuri catre Biserica romana unita cu Roma. Asupra acestei decizii urmeaza sa se pronunte judecatorul sindic" - mai preciza la 21 iunie dl. Zgaia. Incurcate ite pe care doar ancheta care se desfasoara inca le va descalci.
Anca DINICA
Stop actiunii "Debransarea"
Primarul Mircea Hava aduce din nou apa la robinetele albaiulienilor
     Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a decis sa puna capat situatiei neplacute si inconfortabile cu care se confrunta sute de familii, ca urmare a actiunii "Debransarea" initiata de SC "Apa Canal" SA Alba Iulia. Din motive sociale, dar si din cauza caniculei, primarul Mircea Hava a cerut conducerii societatii locale de apa sa stopeze actiunile de debransare, astfel incat de astazi, cel tarziu la orele amiezii, toti locuitorii municipiului sa beneficieze de apa potabila la robinete. Pe de alta parte si SC "Apa Canal" este multumita de incasarile din ultimele zile, insa in cazul in care cetatenii nu vor intelege ca apa consumata trebuie si platita, actiunile de debransare se vor relua. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.