Prima pagina Editia din: 20.07.2001
Stiri
Parchetul a hotarat
Trimiterea in judecata a fostului director din MAA si a celui de la Blasius Blaj
     Potrivit surselor noastre, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Judetean Alba au finalizat rechizitoriul in scandalul "restitutio in integrum" de la Blaj, decizand trimiterea in judecata a celor doi fosti directori din cadrul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, d-l Mihai Zgaia si de la Blasius Blaj, d-l Dorel Popa. Dosarul va fi trimis la Judecatoria Alba Iulia, urmand sa intre pe rol, cel mai probabil la toamna, dupa terminarea vacantei magistratilor. Cei doi, care sustin ca sunt nevinovati, vor fi judecati in stare de libertate. (F.R.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
La Targul de Fete de pe Muntele Gaina se asteapta zeci de mii de turisti
     Ieri, in cadrul unei intalniri a Comandamentului de organizare a Targului de Fete de pe Muntele Gaina, au fost puse la punct ultimele amanunte necesare pentru buna desfasurare a acestei mari sarbatori etnofolclorice in aer liber. Prefectul judetului Alba, Ioan Rus, a precizat inca o data ca toate manifestarile vor avea loc pe platoul Muntelui Gaina. Acesta este motivul pentru care doar trei comercianti din afara localitatii Avram Iancu vor avea voie sa-si instaleze tarabele in centrul de comuna: doi vor desface legume-fructe iar unul va avea profil de alimentatie publica. Drumurile de acces pe munte au fost reparate astfel incat se poate urca cu orice tip de autovehicul, dar pentru ca urcusul este destul de anevoios, echipe formate din politisti si lucratori ai RAR vor verifica masinile si nu le vor lasa sa urce decat pe cele in buna stare tehnica. Tot pentru a evita formarea blocajelor pe drumurile de acces la punctele cele mai sensibile vor fi amplasate 5 TAF-uri. Accesul pe munte al comerciantilor care doresc sa urce cu camioane este permis in cursul zilei si al noptii de sambata pana duminica dimineata la ora 7.30, in timp ce turistii si masinile de pana la opt tone vor putea urca pana duminica la ora 12.00. Contand pe vremea care se anunta foarte frumoasa, dar si pe mediatizarea mai buna decat in anii precedenti a manifestarii, prefectul judetului, Ioan Rus, spera intr-o participare numeroasa. Dintre oficialitati vor fi prezenti cu siguranta reprezentantii la varf ai autoritatilor publice judetene, primarii din zona Muntilor Apuseni, doi consilieri ai Presedintiei - Victor Opaschi si Mihai Constantinescu, o serie de ministri si probabil presedintele Senatului Romaniei - Nicolae Vacaroiu. Prezenta acestora va fi foarte discreta, din program fiind eliminat momentul discursurilor, deoarece organizatorii doresc sa ofere aceasta sarbatoare oamenilor simpli. Dati deci curs invitatiei organizatorilor.
Anca DINICA, Razvan Jurca

     Implinirea a 177 de ani de la nasterea Craiului Muntilor Apuseni, Avram Iancu, acolo, la Vidra de Sus, dintr-un bulgare de Dor si Rugaciune, framantat cu dalba respiratie a legendei "Targului de Fete" se constituie intr-o invitatie de suflet pe care v-o adresam: sa participati la manifestarile culturale complexe ce vor avea loc pe Muntele Gaina in zilele de 21-22 iulie 2001.
     Va asteptam, asadar, cu sentimentul unei alese pretuiri.
Prefect, Av. Ioan Rus
Presedinte CJ Alba, Ec. Augustin PRESECAN
In "Dosarul Jidvei"
Toader Ignat ii ameninta pe romi cu incendierea
     Cercetarile demarate in "Cazul Jidvei" incep sa aiba conotatii... periculoase. Presedintele Partidei Romilor Social Democrata, filiala Alba - Petru Ilie ne-a declarat ca a fost informat de membri ai subfilialei Jidvei a acestei organizatii ca fostul sef al Combinatului de Vinificatie Jidvei - Toader Ignat i-a amenintat pe Ioan Botei si Vitan Constantin, precum si pe alti romi din localitate ca le va incendia casele. Speriati, acestia s-au prezentat la seful Postului de politie Jidvei unde au depus plangere impotriva lui Toader Ignat. "Domnul Ignat ameninta tiganii crezand ca ei sunt oamenii domnului Necsulescu. Nu este adevarat. Domnul Necsulescu ii ajuta pe tigani, dar si pe alti oameni nevoiasi din comuna, in timp ce d-l Ignat si-a urmarit doar propriile interese." Ca reprezentant al Partidei Romilor din judetul Alba, Petru Ilie adreseaza si pe aceasta cale organelor implicate in cercetarea "Cazului Jidvei" rugamintea de a-i atrage atentia domnului Ignat sa nu mai ameninte tiganii din comuna: "Tiganii fura o gaina si sunt arestati pe loc, fiind apoi condamnati la inchisoare, iar altii fura miliarde si stau acasa. Eu cred ca in astfel de cazuri ar trebui sa se implice domnul prefect Ioan Rus precum si comandantul IPJ Alba si instantele judecatoresti." (M.M.)
Protestand impotriva... mafiei lemnului
Patru tineri din Bistra au blocat DN 75
Ei au avariat masinile care au fortat "barajul" si au agresat soferii
     Drumul national 75, in zona statiei de pompe din Garde, a fost blocat cu un autocamion de mare tonaj, miercuri, 18 iulie, ora 7.30. Patru tineri din Bistra: Mircea Inut (31 ani), Petru Voda (33 ani), Nicolae Voda (31 ani) si Septimiu Valeriu Voda (28 ani) au pus autocamionul AB 03 GNO de-a curmezisul soselei si au agresat patru soferi care incercau sa treaca de "baraj". Mai mult, masinile care au oprit la "baraj" au fost avariate grav cu rangi de catre cei patru. La interventia politiei Cimpeni, protestatarii au motivat gestul radical prin faptul ca nu mai suporta sa fie taiat si transportat lemn din Apuseni. Deoarece nu erau la prima abatere, cei patru au fost sanctionati de Judecatoria Campeni cu cate 18 zile de inchisoare contraventionala. (N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.