Prima pagina Editia din: 26.07.2001
Stiri
Intalnire cu primarii din municipii si orase
     Astazi, incepand cu ora 9.00, in sala Mihai Viteazul din cadrul Prefecturii Alba, va avea loc o intalnire la care participa prefectul de Alba, av. Ioan Rus, presedintele CJ Alba, Augustin Presecan si primarii de municipii si orase. Cu acest prilej vor fi dezbatute aspecte legate de imbunatatirea serviciilor de gospodarire comunala, reorganizarea si restructurarea celor existente, posibilitatea de infiintare a unor servicii locale noi in folosul cetateanului. (F.R.)
Anca Boagiu este azi in Alba Iulia
     Fostul ministru al Transporturilor, d-ra Anca Boagiu, actualmente deputat si vicepresedinte al Organizatiei de femei a PD, vine astazi in Alba Iulia. Ea se afla intr-un turneu prin Ardeal, iar in Alba Iulia va avea o intalnire, de la ora 17, in sala PAEM, cu reprezentantele organizatiilor de femei din Alba ale PD, la care vor participa si reprezentanti ai conducerii judetene a partidului.
     Desi Boagiu este secretar al Departamentului de politici economice din cadrul PD, discutiile din Alba Iulia vor avea ca subiecte implicarea femeii in politica si politicile referitoare la familie si copil. (S.F.D.)
Iosif Hada - noul sef al CGP Alba?
     In cursul acestei zile are loc concursul pentru desemnarea noului sef al CGP Alba. Din surse demne de incredere am aflat ca singurul inscris la concurs este consilierul judetean PSD Iosif Hada, fost colonel. Mai mult ca sigur, dansul il va inlocui in functie pe Mircea Stoia, care a asigurat interimatul. (F.R.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Crima odioasa la Biia - Sona
Transformat in Jack Spintecatorul, criminalul i-a despicat capul lui Ioan Nistor * Victima a fost transportata la Spitalul Judetean Alba unde a decedat la scurt timp dupa internare
     O intamplare tragica, demna de scenele din filmele horror cu Jack Spintecatorul, soldata cu moartea unui barbat, s-a consumat in noaptea de marti spre miercuri, in localitatea Biia, din comuna Sona. Victima acestei odioase crime este tanarul Ioan Nistor, de 34 de ani, localnic. La miezul noptii, in conditii inca neelucidate, barbatul a fost atacat si macelarit de "Spintecatorul din Biia", care i-a aplicat lovituri repetate cu corpuri dure, (taietor, despicator) putand fi vorba de sapa, topor sau alt obiect de acest gen. Dupa ce l-a desfigurat pe bietul om, criminalul a disparut in noapte. Potrivit informatiilor pe care le-am cules de la oamenii din comuna, Ioan Nistor era necasatorit, harnic si in aparenta fara dusmani care sa-i fi vrut moartea. Satenii spun ca victima era un om cumsecade, nici bogat si nici sarac, asa ca se presupune ca motivul omorului nu ar fi jaful sau o reglare de conturi.
     Dupa ce politia a fost sesizata, Ioan Nistor, inca in viata, a fost transportat la Spitalul Blaj, iar de aici, din cauza gravitatii ranilor, la Spitalul Judetean Alba. Din nefericire, in pofida eforturilor depuse de medicii albaiulieni, victima a decedat la scurt timp. La internare, barbatul agresat a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral deschis, plaga parietala dreapta cu dilacelare de creier (distrugerea creierului), plaga taiata mandibulara stanga si alte leziuni grave.
     Imediat la fata locului s-au deplasat echipele operative de politisti si procurori care au demarat cercetarile de rigoare. Avand in vedere faptul ca ancheta organelor abilitate este in plina desfasurare, iar mobilul si autorul omorului sunt in curs de verificare, ne vom opri aici cu relatarile despre acest caz, cu convingerea ca criminalul va fi pedepsit asa cum se cuvine pentru cruzimea faptelor sale. Mai putem spune doar ca decesul a survenit ca urmare a traumatismului cranio-cerebral acut deschis si a hemoragiei abundente. Ioan Nistor a lasat in urma o mama indurerata, el pierzandu-si din copilarie tatal, intr-un tragic accident.
Nicoleta TOMUTA, Florin ROMAN
Afacerea anului
SIDEX Galati a fost vandut contra sumei de 52 de milioane de dolari
Premierul Adrian Nastase a anuntat ca LNM va face investitii de peste 500 de milioane de dolari
     La Bucuresti s-a semnat contractul de privatizare pentru una din cele mai negre gauri ale economiei romanesti, SIDEX Galati. Combinatul galatean s-ar putea sa intre in firma ISPAT International, din cadrul grupului LNM (al carui proprietar este Lakshmi Niwas Mittal), al doilea producator mondial in domeniul siderurgiei.
     La semnare - care a fost facuta de ministrul Privatizarii, Ovidiu Musetescu, si de d-l Mittal - au fost prezenti premierul Adrian Nastase si ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Excelenta sa Richard Peter Ralph. D-l Nastase a anuntat ca plata actiunilor si investitiile pe care le va face LNM vor depasi 500 de mil. dolari. Relatari de presa anterioare estimau plata pentru actiuni la 50 mil. USD.
     Nu s-a explicat de ce APAPS (Autoritatea pentru Privatizare) a intarziat cu cateva zile semnarea contractului de privatizare.
     LNM a cumparat in 1995 un alt combinat siderurgic, in Kazahstan, aflat in aceeasi situatie disperata ca SIDEX. Managementul privat a reusit insa sa-l redreseze, cu ajutorul materiei prime, energiei, mainii de lucru ieftine si investitii de 400 mil. USD. Acolo insa LNM a putut cumpara 15 mine de carbune, 6 de minereu de fier si o termocentrala, ceea ce a compensat izolarea combinatului fata de porturi.
Florin SILEA
La initiativa presedintelui Augustin Presecan
Consiliul judetean Alba si CL Arieseni s-au asociat in vederea valorificarii patrimoniului turistic
     Presedintele Augustin Presecan a initiat un proiect de hotarare, care a fost validat de Delegatia Permanenta, prin care se aproba asocierea Consiliului judetean Alba cu Consiliul local al comunei Arieseni in vederea valorificarii potentialului turistic, a administrarii si gestionarii patrimoniului din zona. In termen de doua luni de la data prezentei hotarari se va stabili de catre partile interesate: forma de asociere; cota de participare a fiecarui asociat; intocmirea expertizei tehnice de specialitate cu privire la bunurile ce alcatuiesc cota de participare a asociatilor; elaborarea contractului de asociere; definitivarea statutului aferent formei de asociere. Totodata, in termen de 4-6 luni de la data prezentei hotarari se va proceda la organizarea legislativa de promovare a intereselor comune cu privire la intentiile de dezvoltarea turismului in zona. Presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan, ne-a declarat ca prin aceasta asociere se urmareste atragerea de turisti si investitori interni si externi, realizarea etapizata, directionata de prioritati a lucrarilor de infrastructura (drumuri, cai de acces, alimentare cu apa, statie de epurare si canalizare, retele electrice si de telefonie etc.). "Se doreste ca prin actiuni comune sa prinda contur noua statiune turistica, care sa dispuna de o dotare generala aliniata la standardele Uniunii Europene", a declarat presedintele Augustin Presecan.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.