Prima pagina Editia din: 31.07.2001
Stiri
La Alba Iulia se lasa cu executii silite
Bunurile celor care nu si-au platit apa rece vor fi vandute
     Din aceasta saptamana, executorul judecatoresc Doru Baba va trece la executarea silita a cetatenilor care nu si-au platit facturile scadente la apa rece catre SC "Apa Canal" SA Alba Iulia. Asa cum v-am mai informat au fost intocmite 100 de dosare de executare. Daca 75 persoane mai au o sansa, semnand noi grafice de reesalonare a platilor, 25 au putine sanse de a scapa, mai ales ca nu au veniturile necesare pentru a-si acoperi datoriile. Bunurile din casele acestor oameni vor fi vandute pentru recuperarea datoriilor. Executorul judecatoresc si-a propus "rezolvarea" a cel putin 5 familii pe zi. (F.R.)
Primaria Alba Iulia a realizat un venit suplimentar de 11 miliarde de lei
     Desi municipiul Alba Iulia, ca si alte orase din tara, se confrunta cu dificultati mari de natura sociala, in curand lucrurile se vor imbunatati, gratie unei investitii de mari proportii. Dupa cum ne-a declarat primarul Mircea Hava, in luna iulie, din vanzarea terenului catre firma "Billa" s-a creat un venit suplimentar de 11 miliarde de lei. Iar acesta nu este singurul avantaj pentru Alba Iulia, caci in reteaua de magazine ale investitorului vor lucra peste 150 de persoane. Asadar se vor crea locuri de munca, vor fi achitate taxe si impozite etc. (I.H.)
DN 67C Sugag-Oasa a devenit impracticabil
     Drumul National 67C Sugag - Oasa s-a deteriorat an de an, iar fondurile necesare pentru reparatii au fost mereu amanate. Ca urmare, prefectul Ioan Rus va solicita, printr-o adresa, Ministerului Transportului si Locuintei alocarea sumelor destinate refacerii DN 67C astfel incat acesta sa corespunda cerintelor unui drum national. Aceasta investitie este necesara deoarece zona Oasa constituie un important punct de atractie pentru turisti, aici aflandu-se si o renumita manastire. Cu siguranta ca atunci cand calitatea drumurilor se va imbunatati si numarul celor care vor admira Valea Frumoasei, dar si alte zone ale judetului, va spori considerabil. (R.J.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Se inmulteste numarul sinuciderilor in randul militarilor
In timp ce se afla in garda, Octavian Juncu, soldat la o unitate militara din Vintu de Jos, s-a sinucis * Militarul si-a tras un glont in zona gatului, care apoi a iesit pe langa urechea stanga
     Duminica dupa-amiaza, un soldat in termen de la o unitate militara din Vintu de Jos s-a sinucis, folosind pistolul mitraliera din dotare chiar in timp ce se afla in postul de santinela. Victima se numeste Claudiu Octavian Juncu, in varsta de 20 de ani, originar din judetul Neamt. Militarul a fost incorporat in luna februarie, iar in urma cu trei zile s-a intors din concediu. El le-a povestit colegilor la intoarcere ca in acest timp a stat alaturi de familie. Comandantul unitatii, col. Iacob Corbean, a declarat presei ca soldatul era cunoscut ca un bun militar, cu un comportament normal, care nu a creat probleme pana la acest tragic incident. Din cauza faptului ca parintii victimei locuiesc intr-un sat izolat din comuna Valea Ursului, nu s-a reusit anuntarea lor, insa s-a luat legatura cu unul din fratii decedatului din Galati. Deocamdata nu se cunosc motivele pentru care tanarul si-a pus capat zilelor, insa se banuieste ca acest lucru are o legatura cu ultima vizita acasa a acestuia. Pe fondul unei depresii cauzate de posibile neintelegeri, militarul si-a tras un glont in gat. El urma sa beneficieze de un alt concediu de 6 zile in luna octombrie.
     Potrivit informatiilor noastre, in urma cu trei ani, un alt militar in termen de la unitatea din Vintu de Jos a incercat sa se sinucida, dupa acelasi procedeu (tragand un glont cu pistolul automat din dotare), insa, spre deosebire de Octavian Juncu, a fost mai norocos. La fata locului s-a deplasat o comisie de ancheta, formata din procurori militari ce urmeaza sa stabileasca cauzele si modul in care s-a produs tragedia. Medicii legisti au stabilit ca decesul a survenit ca urmare a gravelor leziuni si hemoragiei.
Florin ROMAN
In opinia presedintelui Augustin Presecan
Punerea in valoare a comorilor turistice, o sansa reala pentru revitalizarea vietii social-economice
     O sansa reala a judetului Alba o reprezinta punerea in valoare si exploatarea potentialului turistic existent, printr-o armonizare a intereselor consiliilor locale, respectiv a comunitatilor locale, agentilor economici privati, investitori si prestatori de servicii. Delimitarea domeniului public al unitatilor administrativ-teritoriale, dar si a domeniului privat, trebuie privita ca actiune benefica, ce trebuie sa fie valorificata.
     "Impedimentul major, in acest domeniu, il reprezinta infrastructura (drumuri, alimentari cu apa, statii de epurare si canalizare), solutiile pentru fiecare zona turistica fiind de viitor, intr-o perioada de 2-10 ani" a spus presedintele Presecan. Prin Hotararea nr. 27/1999 a Consiliului judetean Alba a fost aprobata lista rezervatiilor naturale protejate si a monumentelor naturii in judetul Alba, care se pot prezenta intr-o forma sintetica: *25 de rezervatii naturale complexe *5 rezervatii peisagistice *28 rezervatii geologice *23 rezervatii speologice *12 rezervatii paleontologice * 31 de specii de flora ocrotita *6 animale ocrotite *89 specii de pasari ocrotite.
     Evolutia prognozata a retelei turistice din judet pentru anul 2001 este de 34 structuri turistice, cu un numar de 1460 paturi (categoriile de clasificare: 1-3 stele); *iar pana in anul 2004: 45 structuri turistice, cu un numar de 1520 paturi (categoriile de clasificare: 1-4 stele).
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.