Prima pagină Ediția din: 14.09.2001
Știri
Primim de la Arhiepiscopia Alba Iuliei
     La Sfânta Liturghie de vineri, 14 septembrie, Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci, în toate bisericile din Arhiepiscopia Alba Iuliei se vor face slujbe de pomenire pentru odihna sufletelor celor adormiţi în dezastrul din SUA.
Andrei, arhiepiscopul Alba Iuliei
Flagrant delict la... Electrica SA
     Sorin Mihalache (23 de ani, din Deva) a fost surprins în flagrant delict, marţi, 12 septembrie, de angajaţi ai SC Electrica SA Alba Iulia, în timp ce încerca să fure din birourile instituţiei suma de 2,5 milioane de lei şi un telefon mobil. Prejudiciul a fost recuperat iar poliţiştii albaiulieni l-au reţinut pentru cercetări. Lui Mihalache i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat. (N.T.)
Ieri, la Alba Iulia
O femeie a căzut în gol în casa liftului
     Ieri, în jurul prânzului, la serviciul de Urgenţe al Spitalului judeţean Alba a fost adusă o femeie care căzuse în gol, de la circa 10 m, pe cabina liftului dintr-un bloc cu zece nivele din Alba Iulia. Aurica M. (40 de ani) a deschis uşa liftului şi a păşit în gol, fără să observe că ascensorul nu sosise la nivelul la care îl aştepta. Femeia a fost internată pe secţia ATI pentru supraveghere medicală, ea fiind diagnosticată cu entorse la glezne şi genunchi, contuzie pelviană, escoriaţii. (N.T.)
Un bărbat s-a spânzurat în satul Faţa Pietrii
     Postul de Poliţie Stremţ a fost sesizat miercuri, 12 septembrie, despre faptul că în şura unui localnic din satul Faţa Pietrii se află cadavrul unui bărbat. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au constatat că într-o şură se afla spânzurat de o grindă cadavrul lui Victor Mureşan (49 de ani, din Benic). Nu există suspiciuni cu privire la cauza morţii. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Azi
Zi de doliu naţional şi solidaritate cu poporul american
Comunicat de la Prefectura judeţului Alba
     Prin Hotărârea Guvernului României nr. 833 din 13 septembrie 2001, ziua de 14 septembrie 2001 este declarată, pe întreg teritoriul României, zi de doliu naţional şi solidaritate cu poporul american, în memoria victimelor atacurilor teroriste de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.
     În ziua de doliu naţional şi solidaritate cu poporul american, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, precum şi agenţii economici vor arbora în bernă drapelul României. La ora 12.00, toate activităţile se vor întrerupe, timp de trei minute, pentru păstrarea unui moment de reculegere. În ziua de 14 septembrie 2001, nu se vor organiza manifestări sportive, iar organizatorii manifestărilor cultural-artistice şi posturile de radio şi televiziune îşi vor adapta programele în mod corespunzător.
Prefect, av. Ioan RUS
Primele arestări în legătură cu atacurile teroriste din SUA
     Poliţia germană a anunţat că a făcut primele două arestări în legătură cu atacurile teroriste din SUA. Cei doi sunt un angajat de la un aeroport şi o femeie. Bărbatul arestat locuieşte în Hamburg, în apartamentul în care a locuit un marocan căutat de poliţie, la cererea FBI. În locuinţă nu s-au descoperit explozibili sau alte arme. În total, au fost percheziţionate 4 apartamente. FBI caută doi suspecţi, Mohammed Atta şi Marwan Youses Alshehhi, care au fost studenţi la o universitate tehnică în Hamburg până în mai, după care s-au mutat în Florida, unde s-au înscris la o şcoală de pilotaj. Atta (33 de ani) a fost pe lista de pasageri a unuia din avioanele deturnate. Atât el, cât şi Alshehhi (23 de ani) figurau ca fiind din Emiratele Arabe Unite. FBI crede însă că până la 50 de persoane au fost implicate în atacurile teroriste.
     Reprezentanţi ai serviciilor secrete germane au făcut cunoscut că Hamburg este fieful extremiştilor islamici - numărul acestora fiind estimat la 1000 - care strâng bani pentru bin Laden şi fac şi alte servicii pentru acesta.
     Peste Ocean FBI strânge între timp tot mai multe informaţii privind mai mulţi suspecţi, între care doi fraţi, Adnan şi Ameer Bukhari, din Arabia Saudită, care au brevete de pilotaj. Familiile ambilor sunt dispărute de la domiciliu, una de la finele lunii august, cealaltă din week-end, iar cei doi fraţi se presupune că au murit în atacurile teroriste. (S.F.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.