Prima pagină Ediția din: 15.09.2001
Știri
Membrii corului "Theotokos" plecaţi în SUA se află în siguranţă
     Aşa cum v-am mai informat, membrii corului "Theotokos" se află în SUA unde au susţinut un şir de concerte. Tragicele evenimente de peste ocean i-au găsit departe pe conjudeţenii noştri, astfel încât nimeni nu a avut de suferit, din fericire, în urma atacurilor teroriste. Deşi, miercuri "Theotokos" urma să revină în ţară, suspendarea zborurilor aeriene a făcut ca acest lucru să se mai amâne cu câteva zile. Cu două zile înainte de tragicul eveniment, membrii corului au vizitat "Gemenii" de la World Trade Center. În prezent, prin grija Crucii Roşii Americane, coriştii de la "Theotokos" sunt cazaţi într-un hotel din Reading, având şi masa asigurată. (F.R.)
ANIVERSARE
     Astăzi, 15 septembrie 2001, Loteria Română împlineşte frumoasa vârstă de 95 de ani.
     Urez angajaţilor şi colaboratorilor noştri sănătate, fericire şi multe realizări şi-i felicit pentru modul profesionist în care îşi desfăşoară activitatea. Participanţilor la jocurile loteristice le doresc câştiguri de miliarde şi să-şi împlinească toate visele.
"La mulţi ani tuturor!"
ing. Anişoara MOCANU Şef Centru Loteria Română Alba
Sfinţirea bisericii din Vălişoara
     Duminică, 16 septembrie 2001, la Vălişoara va avea loc un eveniment memorabil: sfinţirea Bisericii Ortodoxe din localitate cu hramul "Înălţarea Domnului". La această manifestare vor participa Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei, Arhiepiscop al Alba Iuliei, alte oficialităţi locale, din partea Prefecturii şi Consiliului judeţean Alba. Preotul paroh Ioan Bogdan, ce a trudit mult la reparaţia capitală şi pictarea bisericii, îi invită pe toţi fiii satului să participe la slujba de sfinţire a bisericii şi a Monumentului Eroilor. (S.T.)
Umaniştii din Cugir vor director la Cugir SA
     Într-un comunicat transmis conducerii organizaţiei PSD Cugir, omologii umanişti solicită atribuirea conducerii unor departamente la Cugir SA pentru membrii PUR. Umaniştii invocă o înţelegere prealabilă între cele două formaţiuni, concretizate într-un protocol parafat în 12.02. 2001. Pe lista de propuneri apar: dipl. ing. Toader Ulise, dipl. ing. Călin Caius Buta, dipl. ing. Toader Raţiu, dipl. ing. Mihai Săntu şi maistru Mircea Teodorescu. (F.R.)
Prefectul Ioan Rus invitat al Consulului General al Germaniei
     La începutul lunii viitoare, miercuri, 3 octombrie, de Ziua Unificării Germaniei, Consulul general al acestei ţări la Sibiu l-a invitat pe prefectul judeţului Alba, Ioan Rus, la o recepţie care va avea loc la Hotelul "Împăratul Romanilor". Prefectul Ioan Rus a precizat că va da curs acestei invitaţii onorante, urmând, probabil, să participe şi la celelalte manifestări dedicate acestei sărbători ce vor avea loc la Sibiu în ziua respectivă. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Culmea ridicolului
Fagul împăratului a fost retrocedat
     Pentru că nu există nici un drum care să facă legătura cu Baia de Arieş, accesul spre Fagul Împăratului, monument deopotrivă istoric şi natural rămâne deocamdată blocat. Dar cel mai important motiv pentru care nu poate fi vizitat e faptul că monumentul se dovedeşte a fi, în scripte... proprietate particulară. Fagul Împăratului a fost retrocedat! Nici măcar unui împărat sau urmaş de împărat, ci unui simplu pădurar pe nume Ioan Corcheş, care s-a procopsit cu ditamai monumentul istoric numai datorită faptului că-şi avea pădurea în apropiere. Aşa se face că un pădurar din Baia se poate mândri că deţine, cu acte în regulă, fagul sub care a poposit Franz Iosef. Sau poate hotărî să-l taie.
     D-l Silviu Mârzan, primarul oraşului ne-a declarat că regretă această lamentabilă scăpare a înaintaşilor săi în aplicarea legii şi ne-a asigurat că a luat măsuri pentru remedierea situaţiei. Nu ştim cât va dura până când Fagul Împăratului va fi retro-retrocedat statului român. De asemenea, nu se ştie cât timp va trece până când Fagul Împăratului va fi transformat în veritabil obiectiv turistic, adică cât mai aşteptăm până se va amenaja corespunzător. Dacă e să ţinem cont de istoria relativ recentă a monumentului, atunci nu trebuie să ne facem prea mari iluzii.
Rodica MIHEŢ
Supărat că i s-a confiscat un căruţ cu lemne
Un cetăţean din Cricău a intrat în greva foamei
     Ieri dimineaţă, un cetăţean din Cricău, pe nume Cornel Marcu ne-a contactat la redacţie pentru a anunţa că intră în greva foamei în faţa primăriei din localitate. La baza acestei decizii stă faptul că în urmă cu o zi, joi, 13 septembrie, la ora 17.00 conform spuselor sale i s-a confiscat un căruţ încărcat cu lemne de către pădurarul Gabriel Selcu. "Sunt nemulţumit că nu se aplică legea la fel ca oricărui cetăţean. Am să merg la dispensar să cer fişă medicală şi nu mă mai mişc din faţa primăriei până nu se face dreptate. Lemnele erau de la mine din curte, iar pădurarul, împreună cu un poliţist mi-a confiscat căruţul. Mai mult, deplasându-mă la postul de poliţie am fost amendat cu 10 milioane plus 800.000 lei, pentru că am fost recalcitrant", a afirmat C. Marcu. Primarul comunei Cricău, Nicolae Munteanu ne-a precizat următoarele: "El ştie ce are cu poliţiştii, cu pădurarii, nu mă bag eu ca primar. E problema lui şi cred că ar fi trebuit să facă greva foamei în faţa postului de poliţie şi nu la primărie, care nu e implicată cu nimic. Despre comportamentul pădurarilor n-are sens să discutăm acum". (H.D.M.)
Azi se redeschid porţile şcolilor
     Urăm la început de nou an şcolar, elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi tuturor celor implicaţi în procesul instructiv-educativ din şcoli, multe succese şi izbânzi în nobila misiune ce revine învăţământului preuniversitar în această dificilă perioadă de tranziţie spre o societate deschisă, în consens cu valorile democraţiei şi civilizaţiei contemporane.

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.