Prima pagină Ediția din: 24.09.2001
Știri
Fostul director al Căminului de Bătrâni din Alba Iulia - cercetat de poliţie
     Poliţiştii aiudeni au definitivat cercetările în dosarul de cercetare penală privindu-l pe Florea Gligor (47 de ani, din Aiud), fost director la Căminul pentru Bătrâni din Alba Iulia. Florea a fost cercetat penal de poliţie pentru că, în 1998, când a fost director la instituţia mai sus amintită, a cumpărat două combine frigorifice din fondurile azilului pentru bătrâni pentru a-şi dota gospodăria personală din Aiud. Dosarul de cercetare penală a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud. (N.T.)
În casa parohială
Spărgătorii nu-l căutau pe Dumnezeu
     Prin extinderea unor cercetări, poliţiştii din Aiud au descoperit autorii unui furt comis prin efracţie şi escaladare din casa parohială aparţinând preotului I.L. din Alba Iulia, în 21 iulie a.c.. Cercetaţi într-o altă cauză, Cristian Iosif Moduna (20 de ani, din Alba Iulia, recidivist) şi Daniel Teodor Achim (24 de ani, din Alba Iulia, arestat pentru comiterea altor infracţiuni) au recunoscut că în ziua cu pricina au furat dintr-o casă parohială din Alba Iulia bijuterii din aur şi aparatură electronică în valoare de 12 milioane de lei. În cauză, cercetările continuă. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Autori necunoscuţi au furat salariile unei firme de... pază şi protecţie
     Autori rămaşi încă neidentificaţi au furat la sfârşitul săptămânii trecute suma de 80 de milioane de lei dintr-un autoturism lăsat pentru câteva minute neasigurat. Suma amintită reprezenta salariile angajaţilor firmei de pază şi protecţie "Straja", la care sunt asociaţi mai mulţi ofiţeri superiori de poliţie din IPJ Alba, în rezervă (pensionari). Suma a fost ridicată de la bancă de casiera Maria Costea care, în drum spre sediul firmei, a oprit autoturismul proprietate personală, pentru câteva minute, în faţa blocului său. La întoarcere, femeia a constatat că din autoturism lipseau cei 80 de milioane de lei plus telefonul său celular. Poliţia municipiului Alba Iulia continuă cercetările pentru identificarea autorilor faptei. (B.I.U.)
Din ciudăţeniile democraţiei noastre originale
Ştreangul poliţiştilor din Câmpeni
     De Ziua Crucii, zi de mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, la Câmpeni s-a petrecut un eveniment rar întâlnit. Trecând prin centrul oraşului, între orele 11.00 şi 12.00, am văzut un tânăr pe care îl cunosc (în jurul lui erau 4 sau 5 persoane), cu cătuşele pe mâini, de cătuşe fiind legat un ştreang de câţiva metri pe care îl ţinea un poliţist. L-am fotografiat pe tânăr în mai multe zone ale oraşului. Am înţeles de la cei din jurul lui că ar fi furat bani şi obiecte, însă nu cunosc valoarea furtului. În ceea ce mă priveşte, nu sunt de acord cu fapta tânărului respectiv, dar nici nu doresc să mai văd oameni legaţi cu ştreangul ca vitele la târg. Procedând astfel, nu vom reuşi să-i educăm, să-i îndreptăm, stimaţi domni poliţişti. Aş dori să ştiu de când se foloseşte metoda ştreangului şi cât este ea de legală, sau pentru un amărât şi înfometat este legal orice în această democraţie originală. Doresc să menţionez că pe vremea comunismului am văzut reconstituirea unui furt, însă făptaşul nu era legat cu ştreangul, era însoţit doar de un poliţist şi un câine. Consider că o astfel de metodă este mult mai civilizată sau poate acum nu mai avem ce să-i dăm de mâncare unui câine şi de aceea l-am înlocuit cu... un ştreang.
Ana PRECUPAŞ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.